ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
roka
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
17
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Nisan 2016 02:44
Son Ziyaret:
12 Haziran 2018 07:11
Toplam Mesaj:
70 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
volkan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

400 Litre Malawi Akvaryum Kurmayı Düşünüyorum
[QUOTE=Ahmet211]Akvaryum 360 litre , bence kafalı yunus , iceman , portakal ciklet ve beyaz prenses güzel olur. Kum 25 kg kum gerekir gibi (en az). Işık da beyaz olsun mavide rahatsız olabilirler.Kayayı da ben kendi akvaryumumda denizden toplayıp kaynar suda beklemiştim. Birde lacivert arka fon ile bence güzel olur[/QUOTE]
Bu fikirlerinizi değerlendireceğim Ahmet bey.

[QUOTE=Onur kaya /44]Akvaryum litresi fena değil bende astronot var gayet memnunum tavsiyem güney Amerika ciklet leri bi kere besle geri hikaye .
[/QUOTE]

Şuan için tek tür değil aslında renkli bir akvaryum için uyum sağlayacak farklı türler beslemek istiyorum.

[QUOTE=Quantum]Malawi'den çok zevk alacağını düşünmüyorum zira geneli çok ürkek ve sürekli saklanma eğiliminde olan türler. Bence başka türler düşünmelisin gerçekten karşısına geçip syir zevki almak istiyorsan.[/QUOTE]

Bu akvaryumda onunla başa çıkmayacağımı düşünüyorum. Fakat bahsetmiş olduğunuz türleri bende çok beğeniyorum. Güney amerika türleri için küçük boyutta cama cam bir akvaryum alıp doğadan toplayacağım parçalarla içerisini dekore etmeyi düşünüyorum.[EDIT]roka,2018-04-24 02:22:28[/EDIT]
400 Litre Malawi Akvaryum Kurmayı Düşünüyorum
Evet arkadaşlar hobide yeniyim çok uzun süre ara vermiştim ve o zamanlar daha çok küçük bir akvaryumum mevcuttu canlı doğuran besliyordum.

Şimdi ise elimde 120x50x60 bir akvaryum mevcut. Litrede yanılıyorsam lütfen düzeltin. Uzun düşüncelerden sonra malawi akvaryumu kurmaya karar verdim. Sebebi ise asıl düşüncem güney amerika türüydü fakat şuan için bilgimi ona yeterli bulmuyorum.
Belirtmiş olduğum ölçüdeki akvaryumuma başlamadan önce kendimce bir sıralama yaptım ve sırasıyla gerekli malzemeleri temin edeceğim. Fakat bu listede tecrübeli arkadaşların bilgisine ihtiyacım var.

Balık Türü: Balık türü olarak aslında bir türlü kafamda liste yapamadım. Fazla tür beslemek istiyorum fakat birbirleri ile uyumları beni tereddüt etmeye yöneltiyor. Size kalsa nasıl bir çeşitlendirme yapardınız? (aslında burası son evre)

Listem: Kum (silis kum). Kaç litre kum gerekli?

Kaya: Deredeki kayaları düşünüyorum sizlerin önereceği kaya türü mevcut mu? Ayrıca kaya konusunda problem yaşıyorum İstanbul yakınlarında dere kayasına ulaşabileceğim bir derede malesef aklıma gelmiyor.

Dış filtre: Fluval 405 dış filtre mevcut. Yaklaşık 2 senedir kullanılmış bir şekilde kenarda duruyordu. Normal su ile tamamiyle malzemeleri temizledim ve son kuruluma yakın malzemeleri dizip içerisine kaya tuzu koyup 2 gün bekletmeyi düşünüyorum. Sizce iç malzemelerini yenilememe gerek var mı ?

Işıklandırma: Power led kullanmayı düşünüyorum. Fakat direk 220w olarak akvaryuma yansıtsam (lenslere koruyucu ekleyerek tabi) herhangi bir sakıncası olur mu? Renk çeşiti olarak beyaz ve mavi düşünüyorum.
Biyotopumsu Malawi Akvaryumu(güncellendi Syf 7)
Yanıtınız için teşekkür ederim. Aslında az çok kafamdaki akvaryumu tasarladım. Fakat malesef ki kaya olarak deredeki kayaları kullanmak istiyorum fakat yakınlarımda malesef ki mevcut değil:). Bu arada türler için detay benim işime çok yaradı. Yeni kuruluma başladığınızda takipte olacağım. Şimdiden kolay gelsin dileklerimle.
Biyotopumsu Malawi Akvaryumu(güncellendi Syf 7)
Bende hobiye yeni başlayacak birisi olarak araştırma yaparken konunuzu gördüm. Konuyu ilk sayfadan son sayfaya kadar okudum. Sanırım şuan için ilk videodaki türlerle değişikliğe gitmişsiniz. Benim ise dikkatimi ilk video çekti (https://www.youtube.com/watch?v=R0M_KMAdvps). Fakat 2 türde gayet iyi diyebilirim. Sizlere sormak istediğim paylaşmış olduğunuz, yukarıda ki benimde yoruma eklediğim videoda ki türlerin listesi mevcut mu ? Bu türleri beslediğiniz süre zarfında herhangi bir problem ve uyumsuzlağa rasladınız mı? İkinci sorum ise aydınlatma olarak detay paylaşma imkanınız var mı? Power led mi kullandınıuz ve hangi renkleri tercih ettiniz? Sanırım fazla soru ile geldim ama akvaryumunuz bana dizayn olarak şuan için bir ışık tuttu ve ilgimi çekti. Güncel fotoğrafları bizlerle paylaşmaya devam ederseniz memnun olurum[:)].Sağlıklı hobiler.
Melek
Rafet bey öncelikle şunu söylemek isterim. Uzun bir süredir akvaryum kurma gibi bir düşüncem vardı ve hazırlıklara başlamıştım. Akvaryumda tür olarak ne besliyeceğimi düşünürken sizin konunuz ile karşılaşmak bana çok iyi bir karar verme fırsatı tanıdı. Herhangi bir aksilik olmazsa tür olarak melek balığı besleyeceğim [:)]. Şayet akvaryumunuzun içinde ki kök ve bitkilere bakarsak kökleri doğadan kendiniz mi toparladınız? Ayrıca ben kendi tankımın içine bitki düşünüyorum fakat pek hakim değilim Co2 için ek takviye kullanmadan sorun çıkartmayacak bitkiler bulmam mümkündür umarım. Konunuzu sürekli takip edeceğim umarım sürekli güncelleme imkanınız olur. Gerçekten şahane görünüyor tebrik ederim.
270 Litre Cüce Güney Amerikan Kurulumu
Akvaryumunuz çok dikkatimi çekti maşallah gayet iyi görünüyor.Yeni güncellemeler geldiğinde paylaşırsanız seviniriz.
Akvaryum Kalıcı Kireç Lekesi
Şunuda belirtmek isterim artık nasıl bir tabaka yaptıysa bazı bölgelerde ufakta olsa hala daha duruyor.
Fluval 405 Dış Filtre Ve Malzeme Temizliği
Seramikler belli bir süre mi kullanılıyor? Bilmediğim için soruyorum yani taş parçasının şöyle ki hani ne gibi bir ömürü olabilir? Eğer öyleyse tabi ki yenisini alırım. Bu arada tamamladığını nasıl anlayabilirim?
Fluval 405 Dış Filtre Ve Malzeme Temizliği
Arkadaşlar 2. el dış filtre aldım fluval 405. Bu filtreyi alalı 1 sene oldu fakat içindekileri temizlemeden kenara koydum. Vakit geldi akvaryumu kuracağım içindekileri bir açtım manzarayı tahmin edersiniz. Bende dış filtreyi ve içindeki bütün malzemeleri 4,5 kere temiz suda yıkayıp duruladım. Seramikler vs elimden geldiğince temizlemeye çalıştım. Şimdide aklımdan geçen içine kaya tuzu atıp 2 gün bekletmek. Siz ne diyorsunuz sizce temizlenmiş midir? Sizin öneri ve tavsiyeleriniz var mı ? Bu arada akvaryumculardan aldımız kaya tuzlarının son kullanma tarihi yoktur herhalde değil mi benim aklıma takıldı üstünede baktım göremedim.
Akvaryum Kalıcı Kireç Lekesi
Limon ve karbonat işe yaradı. Fakat iyice içini yıkasamda limon ve karbonatın kalıntısı olursa balıklara büyük zararlar verir mi ? Tabi balıkları içine aktarmadan önce dış filtreyi takıp içi su dolu şekilde 1 hafta zaten boş olarak çalıştıracağım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.