405 lt öneriler,görüş


ygtkcrÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2014
İl: Eskisehir
Mesaj: 6
ygtkcrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2014 02:17
Merhaba arkadaşlar 125xh65x50 boyutlarında bir akvaryum almayı planlıyorum fakat kafamda birçok soru işareti var maliyet açısından. Örneğin Dış filtremi Sump sistemi mi? Elektrik faturası nasıl etkilenir? Nasıl bir ısıtıcı kullanmalıyım ve böyle bir akvaryum elektrik faturasına nasıl yansır ne kadar fiyat farkeder?? Diyelim akvaryumu boş bir şekilde aldım başka ihtiyaç duyacağım ne malzemeler var ( genel anlamda kum taş vs herşeyi yazabilirseniz bende fiyat araştırması yapma şansı bulurum)
Malavi veya ikola türü yetiştirmeyi planlıyorum.

Görüş,öneri ve bilgilendirmeleriniz için şimdiden çok teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mete DuruÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 1510
Mete DuruÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2014 02:26
Hocam herşeyden önce merhabalar. Sump sistemi öneririm eğer mümkünse. Hem filtrasyonu daha iyi hem müdahalesi çok daha kolay. Buhar camı olursa ve bulunduğu oda sıcaksa ısıtıcı pek elektrik harcamıyor ben param yok diye 200w metal ısıtıcı almıştım onu kullanıyorum hala aylık 10-20 tl oynadı şimdilik faturada. Kum ve kaya gerekicektir tabiki. Kayayı derelerden toplayabilirsiniz. Kumu ise bütçenize göre alırsınız 30-40kg arası yeterli olacaktır. Mercan kırığı midye kırığı veya silis kum olabilir ancak ince olmalı . Özellikle malawiler kumları kazmayı, yuva yapmayı severler. Saygılar Mete Duru2014-01-14 03:05:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alemadamÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 1323
alemadamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2014 10:30
[QUOTE=ygtkcr]Merhaba arkadaşlar 125xh65x50 boyutlarında bir akvaryum almayı planlıyorum fakat kafamda birçok soru işareti var maliyet açısından. Örneğin Dış filtremi Sump sistemi mi? Elektrik faturası nasıl etkilenir? Nasıl bir ısıtıcı kullanmalıyım ve böyle bir akvaryum elektrik faturasına nasıl yansır ne kadar fiyat farkeder?? Diyelim akvaryumu boş bir şekilde aldım başka ihtiyaç duyacağım ne malzemeler var ( genel anlamda kum taş vs herşeyi yazabilirseniz bende fiyat araştırması yapma şansı bulurum)
Malavi veya ikola türü yetiştirmeyi planlıyorum.

Görüş,öneri ve bilgilendirmeleriniz için şimdiden çok teşekkürler.
[/QUOTE]

Merhaba,
Aynı ebatlarda akvaryumum var. Başta bende tereddüt etmiş, sump sistemi hakkında çok ayrıntılı bilgiye sahip olmadığımdan ve olur da taşarsa evi riske sokmayayım diye düşündüğümden dolayı dış filtre aldım. Fluval 406 kullanıyorum. Memnunum. Size tavsiyem, yaptırdığınız akvaryumu sumplu yaptırmanız. Hiçbir dış filtre sump kadar iyi temizleyemez ve yararlı olamaz diye düşünüyorum.
Isıtıcı olarak Tetra 300 watt olanından kullanıyorum. Memnunum. Elektrik parasından çok korkmayın. Dikkat etmeniz gereken şey dış filtre alırken yaktığı elektriğe bakmanız. Ucuz olup, çok yakan bir filtre almayın, pahalı ama az yakan filtre kendisini amorti eder. Bu sebeple fluval almıştım.
Fluval, tetra ısıtıcı, hava motoru sürekli çalışıyor. Bunlar sanıyorum bana aylık 20 TL'ye mal oluyor. Daha fazla etkilemiyor.
Kum olarak 3 değişiklik yaptım. Önce silis beyaz kum aldım, baktım pislikler çok sırıtıyor, sarıya çevirdim, yine olmadı, dip çekimi yapıyorum, ertesi gün pislikler yine kumun üstünde kalıyor. Şimdi hagen siyah kum kullanıyorum. Çakıl gibi kalın olandan. Gayet memnunum, akvaryum her daim temiz. Siyah arka fon ve siyah kum kullanmak bence harika bir şey. Görüntü muhteşem oluyor.

İhtiyacınız olan şeyler.
- Dış Filtre.
- İç Filtre (Aslında gerek yok ama güçlü olanından alırsanız ve kalın kumla kullanırsanız, dipte kalan pislikleri havalandırıp, çekiyor, dip çekimi yapmanıza gerek kalmıyor.)
- Kum
- Isıtıcı
- Hava Motoru ( Çift çıkışlı olanından alın. Mutlaka ilerde lazım olacaktır.)

Aklınıza takılan birşey olursa yardımcı olabilirim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir