450 lt. Akvaryum Hakkında Birkaç Soru


FrknGrsÇevrim Dışı

Kayıt: 02/03/2012
İl: Izmir
Mesaj: 51
FrknGrsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2012 14:22
Herkese Merhaba,


Öncelikle akvaryumum hakkında kısa bilgi: 450 litre malawi akvaryumu.1 adet iç filtre 2000 lt./saat,1 adet dış filtre Aqua Zonic 800 litre/saat,ufak koyu renkte çakıl,kaya dekorlar&yapma bitkiler,2 adet hava motoru ile 2 adet 30 cmlik hava taşları.2e 8d yunus,2e 6d sarı prenses,4e 4d zebra(american),10 adet papağan,1e 1d iceman,1 adet cüce vatoz.Not:Yunuslar henüz 1 yaşında çok büyük değiller yaklaşık 10 cm civarlarında.Ayrıca zebralarımı 1 aya kalmadan ayrı bir 150 litrelik akvaryuma ayıracağım.




Yavru Akvaryumu:40x50x30 1 adet iç filtre,1 adet ısıtıcı(100watt),zemin cam,34 adet sarı prenses yavrusu.

Akvaryum bilgilerinden sonra siz değerli üstadlara sormak istediğim birkaç soru;

1)Öncelikle dış filtrem araştırmalarıma göre yetersiz.Bu belli ama yinede sormak istedim.Yeni bir filtre alacağım ne önerirsiniz ben eheim 2080 düşündüm (1700 litre/saat)
2)Zemindeki ufak parçalı çakıl benzeri taş döşemem uygunmudur? Yunusların daha çok kum zeminden hoşlandığını öğrendim ama geç oldu.
3)Zebralarımı ayıracağımı yukarıda da belirtmiştim.Bu akvaryumda sadece zebralar olacak zemin ne olmalı? Kum yada şuandaki büyük tankımda bulunan aynı boyuttaki çakıl taşlarımı?
4)Zebralarımı ayıracağım akvaryum için şuan kullandığım aqua zonic 800 litre/saat kapasiteli dış filtremi koymayı düşünüyorum.Bu filtre bu tank için büyük mü kalır? Büyük tankım için ise söylediğim gibi eheim 2080 düşündüm ama yine sizin değerli yorumlarınıza açık.aqua zonic 800 litrelik dış filtreyi koyduktan sonra ekstradan iç filtrede gereklimi yoksa bu dış filtre + hava motoru yeterlimidir?
5)Şuan mevcut 450 litrelik akvaryumumda dip çekimi yapıyorum.Yaklaşık 3 te 1 su çekiyorum ve ardından 1 gün dinlenmiş içme suyu ekliyorum.İçme suyu için de dinlendirme gerekli midir? Bu suyu ekledikten sonra seranın aquatan ürününü kullanırsam faydası olurmu?
6)Filtre temizliği ile dip çekimi ve su ilavesini ayrı günlerde yapmak gerektiği için filtre temizlerken akvaryumumdan su alıyorum ve bu su ile filtrelerimi temizliyorum.Ancak az da olsa bu nedenle akvaryumumdan su eksiliyor ve görüntüyü bozuyor.Sizlerin bunun için bir çözümü varmı?
7)Başka bir sorunum ise iç filtrenin hava çeken silikon borusunda,dış filtremin su emiş ve su çıkış borularında resimde de görüldüğü gibi beyaz benekler var.Bunlar büyük ihtimal bakteri kolonileri ancak faydalımı zararlımı bilemedim.Bu konudaki yorumunuz nedir?





Cevap veren ve yardımcı olan bütün değerli şahıslara teşekkürü borç bilirim..Saygılar..



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muslim kavakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3448
muslim kavakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2012 18:59
1.Seçimin tam isabet olmuş harika bir dış motor.
2.Zemindeki çakıllar balık dışkılarını arasına alarak dip temizliğini zorlaştırıyor silis kum olsa daha iyi olurdu.
5.Çeşme suyunu mutlaka dinlendirmelisin.İçersindeki klor ün tamamen uçmuş olması ayrıca suyun akvaryum suyuyla aynı sıcaklıktaolması gerekmektedir,çeşme suyunu daha hızlı kullanmak istiyorsan su düzenleyici kullanabilirsin.
6.Birmiktar dinlenmiş suyun bir kenarda bulunsun filitre yi temizledikten sonra filitrenin içine bu dinlendirmiş olduğun suyu koyarak kaybolan suyu halletmiş olursun.Dger konularada başka arkadaşlar cevap verirler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir