ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
FrknGrs
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Mart 2012 18:10
Son Ziyaret:
24 Aralık 2015 13:07
Toplam Mesaj:
51 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
FURKAN GÜRES
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1900
Yaş:
124
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

-Furkan Güres- 500 litre 3e 10d Tropheus Red Rainbow Kasanga, 2 adet vatoz, 2 adet albina çöpçü.

SON 10 MESAJI

Tropheus dalga motoru tavsiyesi
150*50*60 Tankım red rainbow kasangalarım var.(Yeni yavru aldım nazar deymesin :D ) İki adet normal vatozum var bir tanesi 17 cm civarına ulaştı diğeri ise 14-15 cm civarı. Benim akvaryumuma direk güneş ışığı bile vuruyor. Tankım kendi ofisimde çalışan ablaya defalarca kez söyledim perdeleri kapaması konusunda ancak insanlar bilmediği konuda inanmıyorsa da yaptırmak imkansızlaşıyor. Demek istediğim direkt güneş ışığına rağmen 2 adet vatozum 1 nokta bile yosun bırakmıyor. Camlarım gayet net ve temiz. Vatoz kesin çözüm.
Yeni Tropheus Tankı Tavsiyeler
Merhaba öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkürler.Akvaryumumu tekrar ölçtüm ve 150*50*60h ölçülerinde olduğunu gördüm yanlış hatırlamamdan dolayı kusura bakmayın.Tropheus a başlamadan birçok makale ve ustaların yazılarını okuyorum.Çoğu üstad sizler gibi iki türün beraber bakıldığında kırma yavru olacağını belirtmiş ancak ben görsel bir şölen için çeşit istiyorum.Bu amaçla iki tür bakabileceğim türler yokmudur? Ayrıca tropheusların sürü psikolojisini sevdiğini okudum bu nedenle 20 balık civarı düşündüm sizcede uygunu nedir ? Tekrar teşekkürler.
Tropheus f0 tecrübelerim
Merhaba,

Bilgilendirmelerin ve emeğin için teşekkürler.Benim 150*50*60h ölçülerinde 450 lt akvaryumum var.Şuan da yunus cichlid bakıyorum ve tankımı boşaltıp bakımlarını yapıp sizinde tecrübelerinize,tavsiyelerinize uyarak tropheus a geçeceğim.Sormak istediğim 1 e 10 dişi ikola ile 1 e 10 dişi bemba şeklinde koloni oluşturmak istiyorum bu balık sayısı fazlamı ? Bu iki tür uyumlumudur? Kolonimi yavru olarak alıp yetiştirmem dahamı sağlıklı olur? Yoksa direk damızlık altı alsam bişey olurmu? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Yeni Tropheus Tankı Tavsiyeler
Merhaba,

120*60*60=430 litre akvaryumum var.Şuan yunus cichlidlerim var ancak artık Tropheus gibi daha üst seviye balık bakmak istiyorum ve tropheuslara yakın ilgim var.Tankımı boşaltıp bakımlarını yapıp tekrar doldurarak Tropheus koymak istiyorum.Siz üstadlardan daha yolun başındayken baştan ve balıklara bakarken başlıca tavsiyeleri almak istiyorum.İlk olarak hangi türleri beraber bakabilirim? Benim istediğim Bemba ve ikola türlerinden 1 e 10 dişi ile toplam 2 erkek 20 dişi koloni oluşturmam.Bunların sakıncası varmıdır.Yapmam gerekenler ve dikkat etmem gerekenleri yazarsanız çok memnun olurum.Ayrıca balıklarımı yavruluktan alıp koloni oluşturmak istiyorum bu işe gönül vermiş pet shop akvaryumcular gibi gözünü para bürümemiş dürüst tropheus meraklılarından yavru alabilirim.Şimdiden teşekkürler.
20 günlük hamile yunusumdan yumurta çıktı...
[QUOTE=Naturality00]Açıkcası sabah 8 den gece 12 ye hep göz önündeler öyle birşey olsa mutlaka yakalardik... Zaten erkek yunusta bir garip bugün ciftlesirken dısı gibi yumurta döktü 3 4 tane onlarıda dısı ağzına aldı. Ayrıca erkek bazen yumurtaları alıp kuluçkaya yatırıyor. Acaba o ağzına aldığı yumurtalarımı döktü anlamadım. F0 erkek balıkların istisnai olarak yumurtaları alıp kuluçkaya yatırdığını duymuştum ama erkeğin yumurtlamasini hiç duymadım [/QUOTE]

Dediğinize bakılırsa erkek sandığınız balık dişi ve akvaryumda hiç erkek yoksa 365 gün 6 saatte bekleseniz kusturduğunuzda yumurta çıkması normal.
Akvaryumun Kumundaki ve Taşlardaki Lekeler
Verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.
Akvaryumun Kumundaki ve Taşlardaki Lekeler
Fotoğraf:



Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre): 100

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Sarı Prenses Yavruları

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: Dış Filtre 500 lt/h

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :3 haftada bir dip çekimiyle beraber su değişimi.




Merhaba,

Resimde gördüğünüz kumu ve taşları saran yosun yada alglermidir ? Bu konuda yardımlarınızı ve teşhislerinizi bekliyorum.Buna göre tedavi uygulamam gerekiyor.Bütün akvaryumu sarmış durumda görüntüyü çok bozuyor aynı zamanda balıkların sağlığına tehdit olacağından korkuyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Malawi Akvaryumum Nasıl?
Yunuslarda stres var.
Sarı prenses besleyenler iceri bakarsanız sevinirim
Anüs Ventten ziyade balıkları tam göremiyoruz zaten.Şöyle yandan düzgün bir fotoğraf olsaydı en azından bir tahmin yürütülürdü.Ama diğer arkadaşların deiği gibi ağzı dolu balık yok.Birde erkek sayısı çok gibi geldi bana.
Resimli Anüs-Vent Kontrolü Balıklarım Dışarıda ACİL !
Teşekkürler başka cevap verecek kimse yokmu arkadaşlar 

Arkadaşlar bu kadar okuyorsunuz bir yardım eden yok ayıptır acil yardım istedim sizden...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.