45 litrelik canlı akvaryumum


rangerofÇevrim Dışı

Kayıt: 07/05/2012
İl: Manisa
Mesaj: 30
rangerofÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2012 08:24
[QUOTE=zeyneppp]Herşeyden önce canlı bitki için kum, ışık ve oksijen çok önemli.Kum, hafif kum olmalı bitki kökleri rahat yayılabilmeli ben mevcut kumun üzerine jbl manado bitki kumu yaydım,biraz kum kalınlığını yükselttim.Bu kum ilk yaydığınızda suda uçuşabiliyor  fakat zamanla dibe çöküyor biraz üzerine dere çakılı serptim bitkilerin tutunması için.
Işık beni çok uğraştırdı akvaryumum ufak olduğu için uygun uzunlukta florasan bulamadım.En sonunda 35 cm lik sunlight led ışık ayarladım.Memnunum ama şunu çok tavsiye ettiler bana "sylvania aquastar" bu markada akvaryumunuza uygun florasan bulabilirseniz sanırım sizin sorununuzu çözer.
Hava filtrenizde devamlı çalışmalı.
Benim akvaryumumda en kolay gelişen bitkiler  tilki kuyruğu, comomba, anubias ve java moss oldu.Özellikle comomba çok güzel görünüyor.Günde 10 saat kadar ışık açık kalıyor.
Dediğim gibi bitkilere dikkat...
İki aylık tecrübemden size anlatabileceğim bunlar.
Umarım istediğiniz dekorasyonu sağlıklı bir şakilde oluşturursunuz..
 
 
 
 


Benimde akvaryumum canlı üreyen , şunuda söyleyeyim bitkileri biraz yakın dikin yavrular saklanabilsinler aralı dikerseniz büyük balıklara yem olurlar.
[/QUOTE]tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim..umarım sizinde ve tabi benimde :) sağlıklı hoş tanklarımız olur...

Bence plati - kılıçkuyruk - moli düşün...lepistes evet çok yavrular bakamam diyorsan bu türler sana daha uygun olacaktır..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir