ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
rangerof
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Mayıs 2012 00:05
Son Ziyaret:
21 Ocak 2013 17:52
Toplam Mesaj:
30 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
arda şişoğlu
Doğum Tarihi:
07 Temmuz 1981
Yaş:
42
İl:
Manisa
Meslek:
işçi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

arda şişoğlu

SON 10 MESAJI

Japon Balıklarım
Merhaba

45 litrelik akvaryumumda 4-6 cm aralığında 7 adet japon balığı besliyorum.fakat aralarından 1 tanesi sürekli diğer balıkları rahatsız ediyor.devamlı altlarından solungaç kısmına ve kuyruk kısmına doğru diğer balıkları kovalıyor.neden bunu yapıyor çözemedim.,

ayrıca balıklarımdan birinin sol yan tarafında çürük gibi ufak bir yarık var..akvaryumda zarar verebilecek eklentiler yada süsler yok..diğer balıklara rahatsızlık veren japon balığıda devamlı bu yaralı balığın yarasını ısırmaya çalışıyor..

yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

saygılarımla.
45 lt için tür tavsiyesi
Değerli arkadaşlar,

45 lt ufak bir akvaryumum var canlı doğuran besliyorum..şuan için akvaryumu mu büyütme imkanım yok ama başka bir türe geçmek istiyorum..konu hakkında değerli yorumlarınıza ve fikirlerinize ihtiyacım var.

saygılar.
rangerof2012-06-04 22:52:46
lepisteslerimin doğuma ne kadar zamanı kalmıştır?
[QUOTE=moonstar45]Akvaryumun 90cm uzunlugu 60 cm yüksekliği.içinde taş ve yapay bitkiler ayrıca ısıtıcı ve filtre var.manisa merkezdenim anaç lepistes plati yada moliniz varsa satın alabilirim [/QUOTE]

yakın zamanda bitkili yeni 1 tank kurmayı düşünüyorum.bu gerçekleşince balıklarımın hepsini size verebilirim,çünkü canlı doğuran beslemeyeceğim.beni arkadaş listenize ekleyin size haber veririm.ayrıca balıklardan bir ücret talebim olmaz yeterki iyi bakılsınlar.

iyi geceler.
lepisteslerimin doğuma ne kadar zamanı kalmıştır?
İlk resimdeki yakın plandaki lepistes kısa sürede yavrulayacaktır,ayrıca mollyninde bence 2-3 günü var..bu arada bende manisadanım tankınız hakkında bilgi verebilirmisiniz.

iyi geceler.
yeni tür beslemek istiyorum
Merhaba,

45 litrelik canlı doğuran akvaryumum bulunmakta,şuan için lepistes-moli-kılıçkuyruk-aykuyruk-cüce vatoz ve çöpçüler ile gayet uyumlu bir akvaryumum bulunmakta.fakat sürekli ürediklerinden ciklet türüne geçiş yapmak istiyorum.sarı prenses , yunus bu türlerden bu boyutta bir akvaryumda kaç adet besleyebilirim.yardımlarınız için teşekkürler.

iyi günler.
45 litrelik canlı akvaryumum
[QUOTE=mrtcndmrl]Guzel olmus yanliz erkek orani fazlami ben mi yanlis gordum? Bitki ekebilirseniz yavrularinizi ayirmadn guvenle buyutebilirsiniz[/QUOTE]

Aslında bitki eklemeyi çok istiyorum ama bu işe çok yabancı olduğumdan cesaret edemiyorum..Aslında tabanı çim gibi yapabilecek bir bitki bulsam ufak 1-2 kaya ekleyerek zeytin -limon kombinasyonu ile yeşillendirmek istiyorum ama dediğim gibi...Bu işe çok acemiyim üstelik mevcut kum müsait değil sanırım parçalı çakıl taşı..


[QUOTE=ad-es]Bence plastik bitkileri ve ortadaki batık gemiyi kaldırıp akvaryuma canlı bitkilerden eklersen daha güzel olacağını düşünüyorum
[/QUOTE]

Akvaryumumda parçalı çakıl taşı var. Bu taş arasında bitki yetişir mi sizce ? Gübre eklesem tutar mı ? Çünkü suni şeyleri bende istemiyorum..
Onur Yıldız2012-05-29 21:38:12

Merhaba Sevgili Dostlar,

Bu işe yeni gönül vermiş biri olarak 45 lt  canlı doğuran akvaryumu mu sizlerle paylaşmak istedim.Sizlerin yorum ve önerileri benim için çok önemli.Değerli düşüncelerinizi bekliyorum.

Saygılarımla.

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=IUcck9tEb9g&feature=youtu.be[/VID]



45 litrelik canlı akvaryumum
Merhaba Sevgili Dostlar,

Bu işe yeni gönül vermiş biri olarak 45 lt  canlı doğuran akvaryumu mu sizlerle paylaşmak istedim.Sizlerin yorum ve önerileri benim için çok önemli.Değerli düşüncelerinizi bekliyorum.

Saygılarımla.

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=IUcck9tEb9g&feature=youtu.be[/VID]


İSTAVRİT2012-05-29 21:43:30
filtre kapasitesi hk.
[QUOTE=ERCÜMENT ÖZBAŞ]Basınçtan dolayı çalışmayan nedir.Hava basmıyor ise bu normal.Ama aşağıda iken filtre suyu çeviremiyor ise ağrızalıdır.Filtrenin hava hortumu takılı da olsa su yüzeyine yakın yerde hava verir.Dipte vermez.Yeni aldığınız atman ise 45 litreye bence çok çok fazla.Şelale sistemi ile bağladıysanız bir nevi kullanılır.Ama filtre suyunu direkt karşı cama verirseniz balıklar rahatsız olur.[/QUOTE]filtreyi biraz aşağıya indirince su çıkışı yapıyor ama kabarcık yok..biraz yukarı alınca yüzeye yakınken..kabarcık verior..filtreyi yan cama doğru çalıştırsam bi sorun olurmu sizce..haklısınız biraz fazla dönüşüm var çünkü..
filtre kapasitesi hk.
Hayırlı geceler arkadaşlar,

Akvaryumcu 45 litrelik akvaryumum için saatte 350 devir daimi yapan rc electron marka bir filtre verdi ama basınçtan dolayı yüzeye çok yakın koymak zorunda kaldım, yoksa çalışmıyor. Bende yeni Atman SIF-0700 aldım, sizce yeterli mi ? Bilgi verirseniz sevinirim.

İyi geceler.
serkan_cetinkol2012-05-12 03:19:54
100 lt Canlı doğuran akvaryumuma tavsiyeleriniz
bitkiler büyüdüğünde çok daha güzel görüneceği kesin..arka fon kullanmayı düşünürsen 3d okyanus hoş duracaktır..başarılar..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.