4 Günlük Akvaryum


UmutOymanlıÇevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2017
İl: Eskisehir
Mesaj: 21
UmutOymanlıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2017 00:15
Merhaba arkadaşlar , yeni kurduğum akvaryumda aklıma takılan bir kaç şey var acaba debi fazlami? Ramirezilerim mutlu değil gibiler sizin görüşleriniz önerileriniz neler olur bana ? Simdiden teşekkürler video ekliyorum

https://youtu.be/g0RAMKdf8f0

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brigantesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/11/2014
İl: Bursa
Mesaj: 3586
brigantesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2017 08:06
Merhaba hocam , filtreyi ön cama gelecek şekilde takarsan akıntıdan okadar etkilenmezler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BadWolfÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 6350
BadWolfÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2017 18:08
Çok fazla sıkıntı söz konusu.

1- Filtrenin debisi çok fazla, bu akıntı sevmeyen türleri kolayca yorup strese sokar. Filtrenin su çıkışı cama çarpacak şekilde takılması akıntıyı azaltabilir.
2- Plastik bitkileri ve yapay objeleri mutlaka çıkartın. Bunlar kaliteli yada kalitesiz farketmeksizin zamanla suya salınım yapıp balıkları zehirlerler.Bunun yerine uygun cinste kütükler, ağaç yaprakları , kayalar ve eğer sert sudan hoşlanıyorsa deniz kabukları, salyangoz kabukları da dekor olarak kullanılabilir. CAnlı bitkiler tercih edilebilir.

3- 4 gün biyolojik ve bakteriyel döngünün oturması için yeterli değildir. Eğer su hazırlayıcı kullanmadıysanız hassas türler başta olmak üzere kayıplar yaşamanız mümkün. Tankın en az 1 hafta , ideal olarak ise 1,5- 2 hafta boş bir şekilde filtre çalışır halde azar azar yemlenerek döngünün oturtulması gerekir .

4- Boyalı zebra daniolar gibi türler tercih etmeyin. Bunlar boyasız türdeşlerinden daha kırılgan ve kısa ömürlüdür. Bu tarz eziyete maruz kalan canlıların ticaretini desteklemeyin.

5- Sayıları bilmiyorum ancak elinizdeki zebra danio, kardinal (yada neon) tetra gibi türlerin sürü balığı olduğunu, en az 6 lı gruplar halinde dişi-erkek farketmeksizin tutulmaları gerektiğini, sayıları arttıkça daha huzurlu ve mutlu olacaklarını hatırlatırım.

6- Balıklarınızı tam seçememekle birlikte balıklarınız Ramirezi den çok Bolivian Ram a benzemekte. Zaten 4 günlük bakteri döngüsünün ramirezi yi öldürmüş olması gerekeceğini düşünüyorum. Ramirezi nispeten daha kırılgandır ve oturmuş tankta dahi ölümler görülebilirken Ram, çok daha dayanıklı ancak daha renksiz bir kuzenidir. Yakından foto olursa tam ayrım söz konusu olabilir.

7- Ram larınızı bir dişi ve bir erkek olarak almış olma ihtimaliniz düşük, o nedenle eğer tank hacminiz düşükse ileride aynı cinsiyet olanların sıkıntı yaratması muhtemeldir. Eğer cinsiyet ayrımı doğruysa ve eş seçmişseniz kısa sürede testiyi yuva tutacaklardır.

Beğenenler: [T]201308,UmutOymanlı[/T]
Teşekkür Edenler: [T]201308,UmutOymanlı[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir