50-25-20(h) Albino kurbağa


AliEmreÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2013
İl: Aydin
Mesaj: 1420
AliEmreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2014 14:21
Merhabalar semender için yer hazırlamıştım fakat daha sonradan semender den vazgeçtim. Araştırdık dan sonra yaptığım yerin kaplumbağaya da uygun olduğunu fark ettim. Elbette araştırarak.
2 adet albino kurbağa beslemek istiyorum. İç filtre olacak fakat ısıtıcı konusunda biraz kararsızım. Su sıcaklığı 25 hava sıcaklığı da 26-27 derece ortalama. Ev kaloriferli. Isıtıcım var boşta fakat ona deyip yanabileceklerinden korkuyorum. Resimdeki gibi ön tarafı cam diğer her tarafı suntadan yapılmıştır. Ölçüleri 60-40-40 dır. İçine ise 50-25-20(h) ölçülerinde akvaryum yerleştirdim. Su ısısını geç kaybetmesi için. Tabanına strafor yerleştirdim. Akvaryumun tam 0 a 0 olacak şekilde üst tarafına da strafor yerleştirdim. Alt tarafına hava geçirmiyor. Görüntü güzel olsun diye de üstüne silis kum yapıştırdım. Daha sonra kenarlarını strafor ile semender için yapmıştım çıkabielcekleri yerler yaptım. Orta da da güzel dezenfekte edilmiş asma dalı var. Daha sonra kenarlar çok düz gözükdüğü için köpük yaptım. Şu anda boyasız. Elimde krem rengi su bazlı boya var onun ile boyayacağım. Kapağı delip hangi rengi önerir iseniz 1 adet 50 cm lik akvaryumcularda satılan lambalardan takacağım. Bitki olarak önerilerinize açığım. Işıklandırmayı arttırabilir ve ya azaltabilirim. Gerekli ise 1 adet de fan takabilirim. Unuttuğum ve ya yanlış olduğunu düşündüğünüz fikirlerinizi alabilirim. Su üstüne çıkabilecek bitkileri özellikle düşünüyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mert ÇimagilÇevrim Dışı

Kayıt: 09/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 249
Mert ÇimagilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2014 21:30
Kardeşim O hayvanlarada yazık hayatlarını okadar ufak bir hacime sıgdırma bence Ebatı biraz daha büyütmeni tavsiye edebilirim saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir