ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
AliEmre
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
14
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Şubat 2013 15:24
Son Ziyaret:
18 Haziran 2021 14:54
Toplam Mesaj:
1420 [0.35 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Emre Ergün
Doğum Tarihi:
10 Mayıs 1999
Yaş:
24
İl:
Aydin
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gold lepistes L144

SON 10 MESAJI

Duboisi
Merhabalar. 2 adet dişi damızlık duboisim vardı ve dün 1 adet erkek damızlık duboisi aldım. Fakat aldığım balığı biraz hata yaparak pet shopcuya güvenerek direk erkek dedi diye aldım altına da baktı. Fakat ben eve geldiğimde anüs vent kontrolü yaptığımda neredeyse dişi olduğuna eminim diyebilirim. Akvaryuma attım ve daha önceden olan 2 dişi dediklerimden 1 i direk kur yapmak için yanında titremeye başladı. Acaba 2 side dişi ya da 2 side erkek olsa kur yaparlar mı? Baya peşinden koşturdu her fırsatta yanında titredi fakat yeni kattığım balık hiç tepki vermedi.
4 Çıkışlı Hava Motoru
Uygun fiyata 4 çıkışlı ve kesinlikle sessiz bir hava motoru arıyorum. Kullanacağım akvaryumların en büyüğü 300 litre 60 cm yüksekliğinde.
Boş Akvaryum
Akvaryumda yeni değilim 300 litrelik tropheus akvaryumum ve 200 litrelik yavru akvaryumum da var. Canlı doğuranlar çok hoş fakat sıkıntım bitki aydınlatmam olmadığı için biraz zor kumum 4-5 mm olduğu için bitkilere uygun fakat aydınlatma sıkıntım var. Acaba bitkisiz olarak besleyemez miyim ? Her türlü öneriye açığım mesela kuhli beslemek de isterim fakat bitki gerekiyor.
Boş Akvaryum
Merhabalar sevgili akvaristler. 65-21-30(h) resimlerdeki gibi dekor yaptığım bir akvaryumum var bugun bitirdim ve artık balık duşunme zamanı geldi.içinde 20 kadar siyah minare salyangoz var. Bu dekora öneri canlı arıyorum ne olursa kuhli vs. her seçeneği değerlendireceğim iç filtre pipo filtre kullanıyorum. Yarın ısıtıcıyı da takacağım. Düzenlemelerden dolayı ışığı kıstım normalde aydınlatma tam ideal resimdekiler gibi loş değil.[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/143046/kurulum4.jpg[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/143046/kurulum2.jpg[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/143046/kurulum3.jpg[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/143046/kurulum1.jpg[/IMG]
Hayalimdeki Akvaryum İçin Tavsiyeler
Merhaba Melih arkadaşım. Akvaryum büyütmeye izin yok yazmışsın aslında bu izinler yavaş yavaş oluyor. İlk başta izin vermezlerken şimdi en büyüğü 300 litre 3 akvaryumum var. Yapmanız gereken hemen 200 litre almak yerine hafif hafif büyütmek mesela benim babam yavruları çok sever o zaafıyla yaptırdım. 5 tane akvaryumum vardı başta :). Mesela balıklarım yavruladıkça babama daha fazla yavrulamaları için ve daha rahat edebilmeleri için büyütmek istediğini falan söyle. Mesela bu işler için babamdan pek para almam harçlıklarımı falan biriktiririm o zaman hiç sıkıntı olmuyor.

Elimde fazladan ısıtıcı,lamba,iç filtre falan var yardımcı olmak da isterim.
Balık Uyumları Hakkında
Lepistes yerine endleri öneririm lepistese benzerler fakat daha barışçıldırlar ve daha fazla yavru alırsınız. Ama bana sorarsanız hiç endler ve ya lepistes almayın sadece diğer dedikleriniz daha güzel olacaktır mesela karides sayısını arttırır iseniz daha iyi olur.

Bir de endlerin ek özelliği yavrulara dokunmazlar.
150 Litre Yeni Canlı Seçimi
Teşekkür ederim abi bilgilendirdiğiniz için 50 litre 1 çift için yeterli diyorlardı da o yüzden 3 çifte karar vermiştim. Acaba 1 çift albino 1 çift de siyah cüce vatoz alsam yuvalarını da en köşelere koysam sıkıntı olur mu? Aslında görüntü açısından pek bölmek istemiyorum akvaryumu.

Aslında etçil türler de hoşuma gidiyor fakat bu hacimde bakabileceğim var mı bilmiyorum. Cüce yılanbaşlar uygun gibi ama Türkiye de yok sanırım.
150 Litre Yeni Canlı Seçimi
Merhabalar 80 cm 150 litre bir akvaryumum var. Kurulumunu bugün tamamladım. İçinde;
2 adet iç filtre,2-3-4 mm beyaz kum,3 testi yuva(daha önceden maymun kafalarda kullanmıştım),2 dekoratif asma dalı,doğadan toplanmış fakat çok dekoratif kayalar ve düz mavi arka fon var. Işıklandırma olarak loş ışık yapacak şekilde beyaz led var.Sizlere sorularım ve düşüncelerim;
-3 testiye 3 çift cüce vatoz düşünüyorum 2 çift siyah 1 çift albino.
-Vatozların haricinde fakrlı yine beraber üreyebilecek canlılar istiyorum. Bitkilendirme yapamam çünkü 2 li setin alt katında durmakta akvaryumum ve sadece el girebilecek kadar pay var yani ışıklandırma olarak sadece led var ve işin doğrusu bitki ile uğraşmak istemiyorum. Acaba yanlarına hangi tür balıklar önerirsiniz cüce vatozlarımın üremesine engel olmayacak şekilde.
Boş Akvaryum
Aslında aklımda var ama olur mu bilmiyorum baya araştırdım ve şu anki isteğim 3 çift damızlık cuce vatoz 20 kadar damızlık elma salyangozu ve canlı doğuran fakat bunların yumurtalarını yemeyecek canlı doğuran hangisi olabilir elbette bitkisiz ama yine de suyu yumuşatmak için lav taşı asma dalı falan kullanacağım.
Boş Akvaryum
Kararımı yeni verdim ve cüce vatoz değil fakat bir çok yumurtlayan balık cinslerinden baktım komando çöpçü falan üretmiştim sanırım pek zorlanmam.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.