500 Lt. (Tür ve Bitki) Tavsiyesi


AokiiÇevrim Dışı

Kayıt: 07/02/2011
İl: Antalya
Mesaj: 4
AokiiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2011 00:09
Selam arkadaşlar, uzun bir okuma maratonundan sonra, bir  çok bilginin paylaşıldığı, en aktif forum olarak gördüğüm akvaryum.com ailesine bende katılmış bulunmaktayım...Bulunma amacım bilgilenmek, tecrübe kazanmak ve pratikte uygulamak.

Öncelikle bir akvaryum sahibi olmanın bu kadar meşakatli bir iş olacağını forumda açılmış konuları okuduktan sonra anladım. Sonuç itibariylede bilgi sahibi arkadaşlardan yardım almak istedim.

Yakın bir aile dostumun hediyesi olan 80X80 bir akvaryuma sahibim.şu an çalışır konuma getirdim.. Bir akvaryum shoptanda tavsiye üzerine 10 kg. yakın MİDYE KIRIĞI aldım.

Denizdende Bolca delikli kaya topladım...Onları iyice yıkadım ve suyun içinde hala dinlendirmekteyim..

Şimdi sanırım şöyle sormam gerekiyor.Bir bilgi sahibi olmamamdan yola çıkarak, istediğim şey biraz detaylı bilgi vermeniz.

Tropikal Tatlı su akvaryumu yapmak istiyorum. Çok renkli balık ve canlı bitki.

Anladığım kadarı ile her bitki her balıkla, ve balık türleri birbirileri ile uyumsuz oluyor.Akvaryumum için en ideal çeşit ne olabilir.Ve bu çeşitleri online satın alabileceğim güvenilir bir yer tavsiyesinde bulunabilirmisiniz. Şimdiden teşekkür ederim.

Not: Işık olarakta hangi rengi kullanmalıyım ?

Akvaryum Ebatları : 80 x 80


Aokii2011-02-08 12:32:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AlperAskanÇevrim Dışı

Kayıt: 25/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 677
AlperAskanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2011 00:15

Anubias barteri,eledoa,limon,saz öneririm balık olarakta  neon tetra-melek-ramirezi-kiraz karidesi koyarak tam olarak bir show akvaryumu yaparsınız


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Papağan CichlidÇevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2011
İl: Izmir
Mesaj: 94
Papağan CichlidÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2011 17:06
Bitki olarak egeria densa veya java moss bu bitkilere tür olarak canlı doğuran,neon balığı olabilirTebessüm Papağan Cichlid2011-02-08 17:06:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatihsahinÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13710,1[/B]
Kayıt: 14/12/2008
İl: Antalya
Mesaj: 1365
fatihsahinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2011 17:38

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Siteye üye olmakla en doğru kararı vermişsiniz. Gerçekten de akvaryum konusunda en doyurucu bilgi bu forumda mevcut.

Midye kırığı tercihiniz seçeceğiniz türe göre uyumsuz olabilir. Bitki konusunda sıkıntı yaratcaktır fakat akvaryumcular sizde alacak potansiyeli görürse mıcır bile satar. Ayrıca suyu sertleştirme özelliğine sahiptir. Zamanla suya mineral salgılayarak suyun sertleşmesine neden olur. Bu durum ileride neon tetra türü yumuşak su seven balıklarda sorun yaratır. Ben akvaryumumda sarısu sahilinden alıp elediğim kum, ve altında torf (saksı bitkileri için toprak) kullanıyorum.
 
Tropikal akvaryum örneği olarak sol tarafta ismimin altında görünen kare linklerden akvaryumumu görebilirsiniz. Kendisi salata kasesi kadar bitkilidir :) Bitki balık uyumuna gelince bitkili ve bitkisiz beslenen balıklar vardır. Mesela japon balığına göre benim akvaryumum bir salata tabağıdır. Chiclid türleri sadece kum ve kaya ile birlikte beslenir.
 
Kararınızı tropikal akvaryumdan yana vermişsiniz gerçekten de seyri en güzel ama bir o kadar da meşakatli bir akvaryumdur. (Ben evde tv seyretmem, akvaryum seyrederim. )
 
Doğru bir kurulum için adım adım gitmenizi ve araştırmanızı öneririm. Akvaryumcuya gidip balık almadan önce alacağınız balığı burada araştırın. Aynı familyadan  dahi olsa agresif bir tür akvaryumunuzun huzurunu kaçırabilir.
 
Bildiğim kadarı ile forumda alenen akvaryumcu önermek yasak bu yüzden size özel mesaj ile bir akvaryumcu önerisinde bulunacağım fakat kesinlikle doğu garajında ki kuşçular pasajından uzak durun. Bilmiyor ayağına yatıp denedim, bildiğim adi hava hortumu vantuzuna hagen marka diyerek tanesine 2,5 tl fiyat çektiler.
 
Işık konusu işin içine bitki girdiğinden ayrı bir daldır. Renkten ziyade bitkilerin gelişimi için gerekli growlüx, aquastar gibi fluoresan lambalar gerekir. Ayrı bir konudur, ayrıca araştırılmalıdır.
 
Bitki konusunda budayıp çöpe atmaktansa size yardımcı olabilirim. Sadece bir parti veririm onu söyleyim, maksat akvaryumculuk virüsü bulaşsın Big%20smile 
fatihsahin2011-02-08 17:40:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AokiiÇevrim Dışı

Kayıt: 07/02/2011
İl: Antalya
Mesaj: 4
AokiiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2011 12:52
Öncelikle bildiğinini ve desteğini esirgemiyen sayın  alperaskan 'a çok teşekkür ederim.Aynı zamanda sayın fatihsahin'ede üşenmeden uzun uzun yazdıklarına ve bilgilendirmesine ayrıca teşekkür etmek istiyorum.Sanırım en kısa zamanda ziyaret edeceğim kendisini :)Sayın Papağan Cichlid de bir teşekkürü hakketmiyor değil ama...En önemliside bize bu platformu hazırlayan sayın akvaryum.com yetkililerine ayrı ayrı teşekkür ederim.

Akvaryumuma gelince sayın alperaskan'nın tavsiye ettiği türleri araştırdım ve çok canlı bişey olacağını gördüm.
  Ama Fatih'beyin söyledikleride çok önemli olduğundan anlamış olduğum şey önce ışıklandırma sistemini ayarlamam.(Bitkiler için)Ve kumumu değiştirmem gerektiğidir.

Şimdi sanırım Bitkili akvaryuma döşeyeceğim kumu ve ışık sistemini ayarlamam lazım.Bu konuda bir acemiye önerebilecekleriniz nelerdir.Sayın fatih beyinde dediği gibi, kumun ve ışığın etkisi bukadar var ise balıklar ve bitkiler  üzerinde demekki önemli bir unsur.Öncelik onları ayarlamak oluyor sanırım.

Şimdiden bildiğini esirgemiyen tüm akvaristlere tekrar tekrar teşekkür ederim...Eywallah.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatihsahinÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13710,1[/B]
Kayıt: 14/12/2008
İl: Antalya
Mesaj: 1365
fatihsahinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2011 13:44

Taban için, sineklik teli v.s. içinde torf üzerine kum veya taban gübresi üzerine akvaryum kumu olabilir. Her iksini de yapan mevcut, forumda örneklerini bulabilirsiniz. Torf yerine cocopeat (hindistan cevizi torfu) kullanan var. Bu konuda açılmış ayrı bir forum sayfası da var. Buradan araştırma yaparsnız, aklınızda zaten birşey şekillenir.

 
Işıklandırma için de şu sayfada araştırma yapabilirsiniz;
 
Ek olarak, aynen dediğiniz gibi öncelikle taban ve ışıklandırmayı yapıyoruz. Birkaç gün su oturuyor sonra bitkileri dikiyoruz. Canlı ekleme en sona kalıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

acemibalıkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/10/2008
İl: Bolu
Mesaj: 2624
acemibalıkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2011 16:22
Okan bey akvaryumunuz hayırlı olsun. Yanlız kiraz karidesin olduğu akvaryumda melek yada ramirezi varsa kiraz karidesler ya saklanırlar ölürler yada saklanmaz ölürler. Neon tetralar yavru kirazları affetmezler ama anaçlarla çok güzel yaşarlar yavrularda zaten bitkilerin arasında saklanıyorlar. Tabi sabahları ışıklar aniden açıldığında kabak gibi ortada kalırlarsa onlar kaçasıya diğer canlılar tarafından yutuluyorlar. Canlı olarak tetrazon sürüsü yapabilirsiniz, yada neon tetrayla ramirezi bakabilirsiniz. Yada melekler ve kırmızıburun tetralar olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AokiiÇevrim Dışı

Kayıt: 07/02/2011
İl: Antalya
Mesaj: 4
AokiiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2011 00:09
Sayın acemibalık tavsiye ve telkinleriniz için çok teşekkür ederim.Okudukça çoğalan bir birikim, ve bir okadarda karmaşa yaşıyorum şusıralar..Umarım bu işin içinden alnımızın akıyla çıkarız.Gerçi vakitten bol bir şeyim yok.Araştırıyor, sorguluyor ve çokça tavsiye alıyorum.Dediğim gibi, çok acelem yok zaten bitirmek için.Canlılarada zarar vermek istemiyorum işin açıkçası durumu tam kavramadan, bunun içinde bol bol bilgiye, nasihate tavsiyeye ihtiyacım var ki, ileride bir facia yaşamayayım..Katkılarından dolayı tekrar tekrar sayın fatihsahin'de teşekkür ederim..Şimdilik ilk aşamada anlamış olduğum kadarı ile;

Taban ( Kum) arkasından da Tavan (ışık) arayışı içerisindeyim.ve tabiiki de co2 ve diğerleride bununla beraber gelecek inşaAllah.

Canlılar için pozitif (Yaşanabilir) bir ortam hazırladıktan sonra ise, onlara siz değerli Akvarist'lerinde diğer aşamalarda olduğu gibi tavsiyeleri doğrultusunda inşaAllah karar vereceğim... Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir