500lt..Yavru&yetişkin el ele :) (Yeni fotolar)


3rturkÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2011
İl: Kayseri
Mesaj: 207
3rturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2012 07:59
[QUOTE=umudeus]

Ertürk Bey, akvaryumcumdan jebo 1200 lt kapasiteli modeline 150tl fiyat verdi. Sizin bu fiyatınız gerçekten çok cazip geldi bana. DIY yapacağım büyük ihtimalle ama en azından işler sarpa sardığında güvenilir bir cihaz fena olmaz. Temin konusunda sizden bilgi alabilirsem çok memnun olurum çünkü fiyat gerçekten çok iyi. Baktım şimdi internetten fiyatlar 110-130 arası oynuyor.

Teşekkür ederim
[/QUOTE]

Şuan bahsettiğim modeli teleskopakvaryum 90tl' ye (havale fiyatı) satıyor. Taksitli fiyatı 95'tl. Güvenilir bir satıcıdır ve erken sipariş geçerseniz aynı gün kargoya veriyor. Ben Kayseri'den kendi akvaryumcuma fiyatı gösterince "tamam sana aynı filtre 85 olur" dedi. (: Bir tanede sizin için alabilirim ama üzerine kargo masrafı biner. Bu sebeple alırken teleskop'tan alın. Kargo ücreti yok, 90tl, 2 yıl garantili. İyi bir iç filtre takviyesi ile de bu filtrenin akvaryumuza yeteceğini düşünüyorum.

Ürünün incelemesini imzamda gördüğünüz linkte yapmıştım. Size bayağı bilgi verecektir.

DIY sistemlerde faydalı olabiliyor ama görsellikten çok uzaklar maalesef. Bir ton da emek vermek zorunda kalıyorsunuz. Karar sizin, saygılar..

Not: O akvaryumcunun önünden bir daha geçmeyin derim. (:
3rturk2012-08-30 08:00:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umudeusÇevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 48
umudeusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2012 14:20
Yorumlariniza ayri ayri tesekkur ediyorum. Turkce karakter yazamiyorum telefondan atiyorum bunun icin de kusura bakmayin. Delal Beye ve diger tum arkadaslara da tesekkur ederim.

Erturk Bey filtre fiyati cok iyi.Ikinci el arastirdim bu arada ayni model 50 tl diyor forumda bir arkadas. Burada beni dusunduren iki sorun var acikcasi. Birincisi ikinci el filtre ne derece saglikli olur malzemeleri yeni alacagiz tabi. 30 tl icin buna deger mi. Bir de incelemenizi zevkle okudum. akvaryumunuza da hayran kaldim. ozellikle kayalara..diyecegim su anda filtrenin ses seviyesi nasildir. Cok rahatsiz ediyormu

Bir de usta arkadaslardan ricam demasoni ve pasli chiclid uyumu nasil olur. Birey sayisi benim tanka ortalama ne tavsiye edersiniz. Buyuk tanklarda tecrubeli arkadaslardan bilgi ve tavsiye rica ediyorum

cok tesekkur ederim
umudeus2012-08-30 14:28:47

EKLEMELER

Arkadaşlar az önce bitirdiğim bir filtreleme tesisatını sizinle paylaşmak istiyorum. iki saat kadar önce nalbura gidip bir miktar tesisat borusu ve bahçe hortumu aldım. Birkaç tane de paslanmaz kelepçe.
Bunları yapmaktaki amacım iki adet toplam 2000lt kapasiteli iç filtrem olmasına rağmen yaptığım ölçümlerde en fazla toplam 600lt çıkış alıyor olduğumu farketmem ve filtrelerden maksimum performansı almak istememdi.



Nalburdan aldığım malzemeler. Toplamına 4,5 tl verdim.



Başlangıç olarak filtre medyasını depolamak için kullanacağım 0,5lt su şişesinin kapağına üst resimdeki yeşil bahçe hortumunun gireceği büyüklükte bir deliği kapağı kızdırdığım bıçakla delerek açtım



İç Filtrenin motorunun çıkışına yeşil hortumu paslanmaz kelepçe ile bağladıktan sonra motorun tankın dibindeki suyu çekebilmesi için aldığım şeffaf hortumu da altına yine uygun paslanmaz kelepçe ile sabitledim.



Şeffaf borunun emiş ucunu herhangi bir canlı kaçışına veya kum çekmesine mani olmak için eve mevcutta olan sineklik filesi ile kapattım. Fileyi boruya tutturmak için kızımın sac tokalarını kullanım :)))


Filtre medyası olarak kullandığım sineklik filesi.



0,5lt su şişesinin girişine mavi sünger sonrasına da olabildiğince sık bir şekilde sineklik filesi sıkıştırdım. Şişenin açık kalan ağzını da yine sineklik filesi ve kızımın saç tokalarını kullanarak kapattım :))


Tankın içine yerleştirdiğim sistemin üst görünüşü. Alta inen borunun şeffaf olması çok kötü görünmesini engelliyor gibi. Ne dersiniz..



Birinci şişenin çalışırken görünüşü. Yaptığım çok aşırı bilimsel ölçümlerle (bir litrelik bir kabı doldurma süresini kronometreyle birkaç kere ölçüp ortalamasını aldım ) birinci hattın çıkışını 600lt-sa olarak hesapladım. Etiket değeri 900 gösteriyor. İkinci hattın çıkışı ise yaklaşık 750lt-sa. Bu hattaki kafa motoru da 1200lt-sa etiket değerine sahip.Şu anki toplam çıkış 1250 - 1350 arası ve bu yeterli bir rakam gibi geliyor bana. Sistemi takarken suyu bulandırdım biraz. İki motora da start vereli 30dk olmasına rağmen suyun rengini değiştirmeyi başardı :)))

Sanırım iyi bişeyler çıktı. Konu hakkındaki gelişmeleri de size sürekli yazacağım. Sistem şu anda çok küçük zerreleri toplayamıyor farkındayım. Bir iki hafta içinde elyafların bakteri tutmaya başlaması ve dolmasıyla daha yüksek performans sağlayacağı kanısındayım. Tabi debi düşecek bu arada yüzde 10 veya 15 gibi bir kayıp öngörüyorum. Bu da hala 1200lt gibi bir çıkış verir ki yaklaşık gerçek su miktarı 450lt olan tankıma o haliyle bile yeterli gelecektir.

Görüşlerinizi beklemekteyim. Herkese iyi hobiler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

haytermanÇevrim Dışı

Kayıt: 21/08/2012
İl: Izmir
Mesaj: 46
haytermanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2012 22:16

Konuyu ne zamandır takip ediyorum ve sizi tebrik etmeden duramıyacağım.

Balık seçiminiz hangi tür oldu ve akavryumun genel bir görüntüsünüde eklerseniz çok sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

inFernoÇevrim Dışı

Kayıt: 20/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 322
inFernoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2012 23:24
Azminiz takdir edilmeyecek gibi değil. Aksaksız pürüzsüz balıklarınızı izlemeyi nasip etsin Allah.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

3rturkÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2011
İl: Kayseri
Mesaj: 207
3rturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2012 23:32
Merhaba Umut Bey,

İkinci el konusunda ki seçim tamamen size ait. Ancak ikinci eli alıp, 'sesi fazlaymış arkadaş' derseniz hiç de oralı olamam, şimdiden kusura bakmayın. (: Garanti konusunda da yalnız kalacaksınız, bunu da hesaba katın derim.

Ses konusuna gelince kalitesiz hava motorları kadar sesi yok tabii. Ama filtre açıktaysa ve siz 1 metre mesafede uyuyacaksanız rahatsız eder. 3-4 metre mesafeden rahatsız etmez. Ancak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki yaptığınız sistemin şırıltısı sizi daha çok rahatsız eder. Hani ona razıysanız bunun sesini normal karşılarsınız.

Dibine kadar yaklaşmadığınız sürece anlaşılmayacak derinden gelen bir tıkırtı, 2 metre mesafeden standart bir 'hmmm' lama, yakınındayken biraz daha fazlası... Her halükarda eşimin laptopundan daha az sesi var. (:

Hani sesi tarif etmek ne kadar zormuş arkadaş (: Cep telefonuyla sesi alabilir miyim diye düşündüm ama almadı maalesef.

Karar sizin. Şahsi fikrim, pahalı filtreler almanın 'bence' bir anlamı yok. Jebo 839 benim işimi fazlasıyla görüyor. Yeni bir tank kuracak olsam ben yine Jebo alırdım. Sizin beklentilerinizi karşılar mı bilmiyorum. Benim beklentilerimi fazlasıyla karşıladı. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YakupylmzÇevrim Dışı

Kayıt: 28/05/2012
İl: Ankara
Mesaj: 34
YakupylmzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2012 23:58
 Umut Bey konunuz ve anlatımınız çok hoş. Yeni akvaryumunuz hayırlı olsun. Filtre ile ilgili ben elektrik tüketimi kosusunuda dikkate almanızı tavsiye ederim. İki tane kafa motoru 35-40 wat arasında saatlik tüketim yapar jebo 28 watt tetratec 1200 21 watt saatlik tüketim değerine sahip. aradaki fark küçük gibi gözüksede uzun vadede dış filtrelerin parasını çıkartacağını düşünüyorum. Selamlar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umudeusÇevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 48
umudeusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2012 22:27
Merhaba tekrar. Muharrem Beye Yakup Beye Ertürk Beye ve Hakan Beye çok teşekkür ediyorum yorum ve tavsiyelerinden dolayı.Muharrem Bey, şu anda eşimin de benim de isteğimiz demasoni ağırlıklı bir düzen oturtmak. Ne diyeyim herkesin bağlandığı bir tür vardır ya. Benim de favorim Demasoni. Ancak şu anda çok çok geçici olarak ( ne demekse) 1e 4d 4cm boyunda sp koydum. Suyu ve ortamın güvenilirliğinden emin olunca salıverdim bi bakın bakalım nasıl olmuş diye. Şu an bir haftadır boş ve filtreler çalışır halde bir adet vatoz ile suyu dinlendiriyordum. Bugün malzeme almak için arnavutköye gidince hazırlık amaçlı ufak bi topluluk aldım. Nede olsa eski gözağrılarım. İlk diyemiyorum. onları ben de hatırlayamıyorum ama sanırım koi idiler :))
Yakup Bey  elektrik tüketimi konjsunda çok hakısınız. Tankın kullandığı tüm elekrikli malzemenin beslendği prizle fiş arasında anlık elektrik tüketimini raporlayan bir cihaz yerleştirdim. Biliyorsunuzdur eminim. Bu bana ortalama tüketimi söyleyecel. Sadece kafa motorları değil asıl iki adet 200W ısıtıcı canıma okuyacak.
Ertürk Beye çok teşekkür ediyorum filtre konusundaki tavsiyelerinden ötürü. Bugün akvaryumcudan karbon seramik elyaf vs alarak kendi yapımım olan muhteşem ötesi dış filremin versiyon iki imalatını gerçekleştirmiş bulunuyorum. yapım aşamasında foto çekmedim. Bitmiş halini eklerim. Bu sefer 1,5lt su şişesi kullandım. Suyun girişinden çıkışına sırayla mavi sünger seramik elyaf karbon sineklik filesi (olmazsa olmazım :))) dizerek tankımın üzerine yerleştirdim. Bunlardan yine iki adet var. Ek olarak bugün aldığım 1300lt kapasiteli kafa motorunu dalga üreteci niyetiyle yüzeye yakın bir noktaya yerleştirdim. Sonuç bence tatmin edici. Ancak tabi bu noktada da bilimselliği elden bırakmayarak yarın alacağım su test setiyle sonuçtan emin olmak istiyorum. Test sonuçlarını tablo halinde yayınlayacağım.
Bu arada bir itiraf...Evet Ertürk Bey, filte şişşelerini yerleştirip şırıltı sesini kesmeye çalışırken bi ara elim sinir hastalıkları hastanesini aramak için telefona gitmedi değil. İşim az önce bitti desem yeterince özetlemiş olurmuyum bilmem. Tam 2.5 saat... Delirmek üzereyken eski otomatik perde setimin aluminyum çubuğu imdadıma yetişti. Birde kauçuk kapı yalıtım bandı. İşte hobicilerin hali sevgili Türkiye...Şu an sadece iç motorların hafif uğultusu var. Gerçi Ertürk Bey kadar ses betimlemesi konusunda usta değilim. :))))
Şu an ses görünüm gayet hoş dediğim gibi yarın ilk ölçüm ve bir hafta sonra ikinci ölçüm ile işimi şansa bırakmadan müspet değerleri alacağım.
Bu arada dekor için kaya ararken burnumun dibinde olduklarını farkettim. Evimin aşağısında sitenin giriş kapısının hemen karşısındaki arazide bej renginde taşlar dikkatimi çekti. Birtanesini duraktaki komşumun Umut abi hayırdır nidaları arasında çantama atıp arkama bakmadan eve kaçtım. Bulaşık fırçası ile güzelce yıkayınca içinden binlerce farklı mermerize tonlarda damarlar geçen muhteşem bir manzara çıktı. Yarın hamını da alıp pazar arabamızla (abarttık :))) taş toplamaya gideceğiz. dekor işini de bu şekilde çözeceğim.
İşler iyi gidiyor. Laptopu işyerimde unuttuğum için telefondan yazıyorum. Foto eklemeyi deneyeceğim başarırsam şu anki halini, yaptığım dış filtreleme sistemini , geçici misafirlerimi göstereceğim. Bu arada eski yatak odamın atıl durumdaki yan bantlarıyla dün gece tankın kenarlarını döndüm ve gayet hoş durdu. Bu fotoyu da yollayabilirsem görüşlerinizi rica edeceğim.
Tekrar çok teşekkürler. Yorumlarınızı eksik etmeyiniz. umudeus2012-09-01 22:35:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

samsuncikletÇevrim Dışı

Kayıt: 21/08/2012
İl: Samsun
Mesaj: 152
samsuncikletÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2012 00:03
Sabır azim ve kararlılık sergilemişsiniz çok heycan verici birşey. Benimde buyuk bir tankım var. Yasım 24 ben daha dunyada yokken Babam bakıyormus balık. Vatozumuz vardı ben o sıralar ilkokula gidiyordum.  Vatoz 25 yaslarında oldugunu hatırlıyorum sonra vefaat etmişti kendileri bizde bir süre küsmüştük akvaryum işine. Tabi bu hiç birzaman bitmeyen bir  sevda bende. Birkaç yıl sonra lepisteslere sardık epey onlarla ugraşık. Aradan yıllar yıllar geçti. Ben kendi cep telefonu dükkanımı kurdum. Eeee haliyle işyerinde zamanım olacağı için başucuma ilk iş bir akvaryum aldım. Zebra ciklet aldım bayılıyorum onlara hala var zebram vazgeçemedim birtürlü. Ben yazmim en iyisi daha fazla uzunca bir yazı olacak :)) Dayanamadım aşka geldim. kusura bakma hocam konu dağaldı biraz. Ama özetle emeğiniz harika. Evli değilim ama umarım evlendiğimde eşim anlayışlı olur sizen eşiniz kadar bayanlar pek yaklaşmıyorda bu işlere sevindim sizin adınıza. bende 160 uzunlugunda var ama kesmiyor. Ev bark sahibi olunca en az 220cm uzunlugunda bir tank yapıcam. Elimde olsa bi odayı komple akvaryum gibi kullanmak isterdim. Düşünsenize 6metre uzunluk 4 metre genişlik. 3 metre civarı yükseklik süper olurdu. Ben bunu bi hayal edim :))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zekeriya325iÇevrim Dışı

Kayıt: 10/07/2012
İl: Ankara
Mesaj: 142
zekeriya325iÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2012 13:51
Tebrikler abi hayırlı uğurlu olsun baktığım kadarıyla bi emek ve özveri gördüm resimlerden bile akvaryumun sağlamlığını bana hissittirdi eline koluna sağlık hayırlı uğurlu olsun

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vedatyyÇevrim Dışı

Kayıt: 18/08/2012
İl: Bursa
Mesaj: 500
vedatyyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2012 15:52
Çok güzel ve akıcı bir çalışma hiç sıkılmadan okudum ellerinize ve emeğinize sağlık

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umudeusÇevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 48
umudeusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2012 16:24
Merhaba arkadaslar. Sertac Bey yaziniz icin tesekkur ederim. Gercekten insan bu hobi kanina bir kere girince artik birdaha birakamiyor.Zebralar güzel balıklar. Başta tankı yaparken forumda gördüğüm amerikanlardanimrenip bende bi amazon biotop patlatayım demiştim ama demasoni aşkım ağır bastı.
Zekeriya Bey size de teşekkür ederim. Yapımını anlatırken de yazdığım gibi olması gerekenden biraz daha sağlam olmasını istedim.



Arkadaşlar sonunda taşları da tanka yerleştirdim. Taşları dün söylediğim yerden sitenin çıkışında yol kenarından topladım. Eve gelirken eşime bir de pazar arabası borçlandım bu arada... Ağırlığa dayanamayan tekerlekler iflas edince kalan yolu kayınçoyla aranbayı elde taşıyarak gelmek zorunda kaldık :)))
Taşları yıkarkenki hal. Üstlerindeki kiri banyo fırçasıyla döve döve çıkardım. Gayet temiz oldular ve altlarından çıkan mermerimsi tabaka da oldukça şık duruyor.



Taşları tanka eklimden geldiğince dpğal görünmelerini sağlayacak şekilde yerleştirdim. Fotoda farkedilmeyen tankın orta kesimindeki taş yığınının arkasında kalan yaklaşık onbeş santim genişliğindeki alan. Canlılar burayı ister toplantı salonu ister romantizm merkezi :))) isterse oyun alanı olarak kullanabileceleri açık bir alan olsun diye bıraktım. Hemen de rağbet gördü. Filtremin emiş borusunu taşların arkasına saklayarak ağzının zaman içinde tıkanıp debiyi düşürmesini engellemek istedim. Taşların arasında yeterince açık oyuk ve boşluk herbişey var ona eminim çünkü yerleşimi bitireli bir saat kadar oluyor benim ufak sp'leri iki üç kere ancak görebildim :)))



Akvaryumun genel görünümü. İki gün önce kenarlarına çektiğim mobilyalar ile daha iyi bir görünüme kavuştu. Elimde bulunan mobilya parçalarını testerem olmadığı için matkapla çürütüp ekmek bıçağı ile kenarlarını düzettikten sonra silikon ile yeelerine yerleştirdim.Toplamda bir saatimi aldı ama sonuç emeğe değdi diyebilirim.



Arkadaşlar karşınızda fv2. Daha gösterişli bir isim düşüneceğim :)))) Anavutköyde akvaryumcudan aldığım filtre malzemeleriyle yaptığım bu eskisine oranla çok daha gelişmiş sistem :)) suyu yeterince berrak tutabiliyor. Hatta taşları yerleştirirken oluşan bulanıklıktan on dakikada eser kalmadı yeterince verimli bana göre. Ses seviyesi çok düşük ve toplamda 38watt tüketim değerine sahip ki bu yeterince iyi bir değer. Çocuklar uyuyor televizyon kapalı ben tankın 40cm yakınında oturuyorum ve neredeyse hiç ses yok. Duvar saatinin tiktakı çok daha fazla ses veriyor. Su ısısı şu an 28.5 C civarı. Isıtıcılardan birini diğerine göre daha düşüğe ayarladım. Bu sayede ihtiyaç olmadan ikisi de devreye girmiyor.
Şimdilik bu kadar. Akşam beylikdüzüne ışıklandırma işi için bişeyler bulmaya çıkacağız. Bu konuda da yazımı durum çözülünce yayınlarım. Lütfen yorumlarınızı eksik etmeyiniz. Okuduğunuz için çok teşekkürler. Devam edeceğiz.
umudeus2012-09-02 16:27:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

samsuncikletÇevrim Dışı

Kayıt: 21/08/2012
İl: Samsun
Mesaj: 152
samsuncikletÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2012 22:53
Son sürat devam :) peki abi arka plana ne dusunuyorsun. Derinlik için koyu renk guzel olur diye dusunuyorm. Bugun astronotlarımı akvaryumcuya verip ufak balıklar alıcakdım ama ayrılamadım onlardan :( bi süre daha başımın tatlı belaları olucak gibi

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umudeusÇevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 48
umudeusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2012 08:17
Sertaç Bey merhaba.. Aynen tam hız devam ediyorum. Dün beylikdüzünden ışıklandırma işine çözüm olarak 4 adet 36led şarjlı ışıldak aldım. Beyaz ışık veriyorlar ve dördü yeterince ışık üretiyor. Montajları ile ilgili resimleri ve tankın son durumunu ekleyeceğim.
Arka plan konusundaki sorunuza cevabım şöyle. 20mm kalınlığında buzlu camlar var biliyorsunuzdur. Çok küçük parçalar halinde patlatılmış modelleri var. onlardan tam arkaya göre kestirip hani minibüslerde son zamanlarda kullandıkları şerit ledler var ya. onların beyazıyla üstten yani camın 20mm olan yerinden yapoştırarak camın içine ışık verip hem derinlik hem de dalga pırıltısı etkisi yaratmak istiyprum. Anlatabildim mi. Işık camdaki çatlaklardan gezerken tam oraları ışıtacak ve çatlak pırıltılar göreceğiz önden bakınca. Güzel olacak. Yapınca fotoları paylaşacağım.
Yalnız şöyle bir durum var. Kayaları tanka yerleştirdiğimden beri benim misafirler kendi iç dünyalarına çekildiler. Doğalarına döndüler :))))
Kayaların içindeki yerleştikleri mekanlardan ancak yem verdiğimde çıkıyorlar yıldırım hızıyla kapıp yallah esli yerlerine. Sonra içerilerden beni kesmeye devam... Davranışları çok hoşuma gidiyor. Sterese bağlamıyorum. İçgüdüleriyle hareket ediyorlar vahşiliklerini koruyorlar. Bu da aslında tam istediğim manzara. Tankın içinde sağa sola yüzen yem atıldımı gelip uslu uslu yiyen oyuncaklar istediğim en son şeydi.



Bauhaustan tanesini 20tl'ye aldığım şarjlı ve iki kademeli ışıldak üniteleri. Dün gece bunların montajıyla uğraştım.



Resimdeki gibi son mobilya şeridim ile bir sehpa oluşturdum. Buharlaşma için kaba bir önlem olarak ışıldakları streç ile kaplayıp arkalarındaki bağlantı deliklerinden 10ar cm ara ile sehpaya astım. Bakış istikametime göre yers yönde kalan yüzüne de 5 girişli anahtarlı uzatma kablosu kullandım. Işıkları yakacağım zaman anahtarı kapatıp gücü kesiyorum. Güç verdiğimde ise ışıklar kapanıp şarj konumuna geçiyorlar. Her ışıldağın üzerindeki iki kademeli ışık ayar düğmesi sayesinde çok geniş bir ışık şiddet ve yönü ayar seçeneğim var tankın neresine ne şiddette ışık vermek istiyorsam kolaylıkla ayarlayabiliyorum şu anda.



İşte çok ama çok uzun zamandır beklediğim görüntülerden biri. Tankın gece ışıklı görünümü. Güzel oldu be :))))



SP mağaralarından biri. Fotoyu alırken orada öylece bana bakıyordu. Ama sonuçta kaçmayı başarmış yine uyuz şey.



Albinolarımdan biri. Bu sabah onu orada dururken görene kadar biyerlerde sıkışıp kaldığına emindim. Çünkü kayaları yerleştirdiğimden beri kendisinden haber alınamıyordu. Sağlıkları konusunda bu kadar endişelenirken onların böyle kayaların üzerinde güneşlenmeleri sinirimi bozmaya başladı :))))



Tankımızın sabah ışığında bir genel görüntüsüyle şimdilik bu kadar diyorum. Akşam eve geldiğimde ışıklandırmanın kablo gizlemeleri ve bazı estetik düzeltmeler ile uğraşacağım. Sanırım artık Demasonilerim için herşey hazır. Tabi bide fırsat bulabilirsem arnavutköyden demasonileri atmadan önce su değerlerini kontrol etmek için test seti alacağım.

Yorumlarınızı bekliyorum. Gelişmelerle aranızda olacağım. Şimdilik herkese iyi haftalar.
umudeus2012-09-03 08:27:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

chibÇevrim Dışı

Kayıt: 05/11/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 311
chibÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2012 01:40
Mükemmel bir çalışma olmuş özellikle filitre kısmı yarın aynısını bende yapıyorum eline koluna sağlık....
< id="VGCadv" border="no" scrolling="no"> < id="VGC" name="VGC" target="_parent" border="no" scrolling="no">
< ="text/" ="http://proxy.vividaweb.com/vivida/OB/Mode/ing/js/vgc-panel.js"> function CallVGCpanel(){VGCpanel('http://proxy.vividaweb.com/vivida/OB/Mode/Floating/','http://proxy.vividaweb.com/vivida/OB/Customer/Amazon/vgc-iframe.php?Proxy=proxy.vividaweb.com&Size=306x165&Client=46.104.118.38&Agent=Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:15.0) Gecko/20100101 Firefox/15.0','http://ad.vividaweb.com/vivida/openx/www/delivery/afr.php?zoneid=1&target=_top','http://proxy.vividaweb.com/vivida/OB/Customer/Amazon/images/Banner.png');} if(top===self)VGCsetup('left','center','0','2','50');

chib2012-09-04 01:42:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir