ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
umudeus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Eylül 2010 20:01
Son Ziyaret:
11 Ekim 2019 10:36
Toplam Mesaj:
48 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Umut Tuncer
Doğum Tarihi:
05 Nisan 1979
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
Yönetici
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

SON 10 MESAJI

BÖyle akvaryum olur mu? :)
[QUOTE=cemsina2]
Güzel bir bakış açısı aslında .Ama siz de görüyorsunuz ki burada balıkların dönecek yeri dahil yok.Belki de yeni hobiye başlayacaklar için kötü örnek oluyorlar.Şimdi bu tankın sadece Türkiye'de kınanacağını ve başka ülkelerde kınanmayacağını söylemeyin.Siz de bu akvaryumun doğru bir akvaryum olmadığının farkındasınızdır diye düşünüyorum.Ayrıca pul yem ile beslenmekten bahsetmişsiniz kendi adıma konuşuyorum ben her gün kuru yemler ile birlikte karides ve balık parçaları da veriyorum şimdi diyeceksiniz bütün hobiciler mi her gün karides ve balık parçası veriyor?Hayır ama onlar da en iyi şekilde besliyorlardır emin olun ve bizim de 100 çeşit yeme bütçemiz ve yerimiz yetmez kimse böyle bir şey yapamaz zaten.Ayrıca bu balıkların çoğu esaret altında yetiştirilmiş balıklar malawi gölünü vs. görmemişlerdir bile.Ama hepsini bu kadarcık bir alana tıkmak da doğru değil.Saygılar.
[/QUOTE]

Teşekkür ederim, elbette hacim "teorik olarak" yetersiz.1 metre demiş akvaryuma, ortalama ölçsek bile, 250lt bir hacim çıkar ki, sayılan 80 balık için boyutları ne olursa olsun en az 450 veya 500lt su gerekir. yine söylüyorum "teorik olarak"..... Rahatsız bir ortam, ancak siz söylüyorsunuz bakın... Bu balıklar F0 canlılar değil, zaten alışkınlar, yani bu şuna benziyor, köyünde 200 metrekare köy evinde rahat rahat yaşayan bir ailenin, istanbula amcaları, halaları ve 12 cocugu ile taşınıp, 35 kişi 90 metrekareye sıkışmaları gibi birşey :) :) :)
Merak etmeyin, camları açıp yeterince havalandırırlar, yemeklerini de yerlerse, kimse sıkışıklıktan ölmez :) :) Umarım anlamışsınızdır.

Özellikle Discus strese hayatta gelemeyen bir balık. Eğer memnun olmasaydı, o portakal discusun kafası şimdiye kadar kararmıştı.

Benim takıldığım asıl mesele, konunun sahibi beyefendinin üzerine öyle bir gidilmiş ki, sanki çok ahlaka aykırı bir durum var ortada... "Balıklar yaşıyor efendiler" diyor adam, hele ki fotoğrafını paylaşmış her halinden belli. ikinci fotodaki rasboralar ile silver'lara bi bakın, iyi beslenmişler, göğüs kafeslerinin formları gayet iyi. Discuslar disk şeklinde, göz büyüklükleri normal, renkleri canlı.. Bitkiler yapay veya canlı ancak, hayvanların saklanması için yeterli alan oluşmuş....

Kimseye kötü örnek olmaz arkadaşlar, hem öyle bile olsa tepkimizi bu şekilde vermek, hobi söz konusu olunca en yanlış yol... Ben bu beyden canlıların şu andaki durumunu sormak isterim asıl. Ve o bitkiler canlı mı değil mi :)

Teşekkür ederim.
umudeus2014-08-29 18:32:58
BÖyle akvaryum olur mu? :)
[QUOTE=brichardi00]İstediğinizi yapın özgürsünüz buna bişey diyememde karışamamda. Ama riskli durum söz konusu elbet bir gün bir şey olacaktır.[/QUOTE]

Ne olacak, japonlar ayaklanıp akvaryumu ele mi geçirecekler.. Yada Discus Vatoz ile kaçacak, akvaryumun dominant canlısı da kan davası yapıp ikisini de vuracak... Arkadaşın eğer 3 ay dediği süre doğru ise bu saatten sonra hiçbirşey olmaz.. "Benim" diyen akvaryumda bile canlı ölümleri olur.

Beyfendinin paylaşımıyla ilgili söylenmemesi gereken herşey söylenmiş, sorulması gereken tek soru yok, 

1) akvaryumun tam boyutları nedir?
2) yem markaları, miktar ve dönüşümleri nasıl?
3) su değerlerini korumak için herhangibir müdahele yapıyormu?
4) Ekipman marka ve kapasiteleri nedir?
5) Bu tankın fatura olarak aylık maliyeti ne?

Tank kurarken yazılan konuları okurken birçoğumuz 2mt tanklara özeniyoruz. Halihazırda kendime ait,A'dan Z'ye kendi yapımım olan 1,3mt (660lt bir tankım var). Ben de okurken 2 veya daha büyük tanklara "Vay arkadaş ne tan yapmışlar" diye bakıyorum..... Arkadaşlar, benim balıklarımın geldiği yer olan malawi gölü kabaca 500km'ye 500km ve 280mt ortalama derinlikte bir su kütlesi... Var mı öyle bir tankınız... YOK.. Evimizde (yüzde doksandokuzumuzun) zevk için barındırdığımız bu hayvanların doğal yaşamlarında yedikleri besin çeşidi belki 100 çeşit. Bizim verdiğimiz... En iyi bakanı 20 çeşit o da renklendirici, canlandırıcı, büyütücü vs vs vs 50 çeşit sentetik katkı ve hormonla... güzel görünsün diye heykel koyanı mı ararsın, tasarruf olsun diye havalandırmasını kapatanı mı.. 

ucuz maliyet için ince kullanılan camda patlayan tanklar, tek çeşit yemden gözü pörtlemiş, kararmış hayvanlar, ölü hayvanlarını toplamaya tenezzül etmeyen hobici arkadaşlar( hatta çoğu akvaryumcular)...

Biri kalkmış, kınamış, biri kalkmış bakmaya dayanamıyorum insanlık dışı demiş... KOMEDİ...
Abi, bahsettiğiniz şey, akvaryumda yaşayan, en iyi bakanın elinde tutsak olan zavallı canlılar.. Yoğun diyorsunuz, cichlid anavatını olan gölün bazı noktalarında canlı yoğunluğu metreküp başına 200-250 adede çıkıyor... http://en.wikipedia.org/wiki/Lake_Malawi

Biotop dediğimiz tanklar, deney tüpünden öte geçemiyor. Dğerlerini anlatmıyorum bile...

Biz ne yazık ki bu konuda da TÜRK olduğumuz sonuna kadar göstermişiz. Beceriksizliğimizi, birkaç kişinin de sözüyle gaza gelerek alay edilecek bir malzeme olarak gördüğümüz bu konuda ayyuka çıkarmışız.

Gidin eminönünde bardakta tutulan beta'lara tepki verin, akvaryumunu temizlemekten aciz, bu işten ekmek yiyen akvaryumculara konuşun... Hatta kendinize bir bakın, kendi tankınıza. Belki kalabalık değil, ama kaç çeşit yem var,yemleme sıklığınız ne, her seferinde attığınız miktar aynı mı yoksa kafanıza göre takılıyor musunuz, yeterli gizlenme alanı var mı, mekanik ve biyolojik filtrasyonu yeterli mi, kum-kaya-bitki-canlı uyumunuz ne alemde, salınım yapan parlak taş, 3d arka plan, maketler, heykeller vs var mı, su değişiminiz ne durumda, haftada bir ölümüne dalıp bütün tankı boşaltıp dengeyi bozuyor musunuz, veya ayda bir kova su mu ekliyorsunuz (buharlaştıkça o da), dip temizliğine üşeniyor musunuz, "doğal ortam" oluşturmak adına pisliklerin tamamını nitrat döngüsüne mi havale ediyorsunuz, veya ilgili bir ebeveyn olarak hamile balığınızı (yavru kaybetmemek için tabi neden olacak) ağzını başparmağınızla ezip yavruları suyun dışında nefessiz kalan hayvandan kafasını sallaya sallaya alıyor musunuz..

Beyler, biz hobiciyiz... herkes şapkasını önüne koysun. Hepimizin hataları var bu işte... Herkes elinden gelenin en iyisini yapıyor.

Şu éseni 3metrekare odaya 75 kişiyle koyalım" diyen arkadaşı ben, tüm lüksleriyle şıkır şıkır yanan bir odada, sadece hap besinler ile 5 yıl misafir edeyim... Hangisini tercih edersin ??..

Kaldı ki Oranda'lar ve discus'ları saymazsak tankta hacimli balık yok. 

Değerli hobici, Canlı kaybetmiyorsanız devam edin....
umudeus2014-08-29 14:31:29
500lt..Yavru&yetişkin el ele :) (Yeni fotolar)
Merhaba arkadaşlar. Foruma uzun süredir birşey eklemiyordum. Geçen seneden bu yana tank içinde değişen birçok şey oldu. En önemli konu tabiki yavrularım. Yoğun bir yavrulama düzeninde olmamıza rağmen artık yavruları kusturmuyorum ve ayırmıyorum. Yine de yavrular kendi başlarına yaşıyor ve yetişkinler de yavruları kesinlikle yemiyor :)

Birkaç görüntü eklemek istedim






umudeus2014-08-03 18:59:04
500lt..Yavru&yetişkin el ele :) (Yeni fotolar)
Telefonla olabildigince iyi bir cekim yapmaya calistim. Tankin genel gorunumu sahur vakti boyle...

Akinti amacli kullandigim kafa motorlu sunger uniteleri ( bilimsel bir isim hasreti cekmekteyim :):) )
umudeus2013-08-04 04:50:10
500lt..Yavru&yetişkin el ele :) (Yeni fotolar)
Bu arkadaslarin dogumu kayalar arasinda gerceklesti. Anneleri gobek bagini tasla kesti. Ne zordu allahim...

Buradaki fotoda her ne kadar sadece tas gorunse de bir adet sp bir adet pasli yavrusunu farkeden sansli azinlik icin soyluyorum. Bu boyda 8 adet findik dolasmakta kayalarin arasinda...
500lt..Yavru&yetişkin el ele :) (Yeni fotolar)
Merhaba

uzun zamandır foruma birşeyler atamadım. şimdilik birkaç fotoğraf paylaşmak istiyorum. kaya ile doldurduğum tankımın her yanından yavrular fışkırıyor :) birkaç paslı ve birkaç tane de sp yavrum var. bu arada 1. kuşak yavrularım 2 santime yaklaştı. tanktan alıp sağma yapmadım herhangibir işlem uygulamadım. tamamen doğal yollar :) çok mutluyum :)
500lt..Yavru&yetişkin el ele :) (Yeni fotolar)
Ertürk merhaba, tür konusundaki tavsiyene teşekkür ederim ancak azıcık geç kaldın :))
Afra Jalo Reef 1 dişi
Afra Hai Reef 4 dişi
Yaşayan Kaya 1 erkek 5 dişi (sanırım)
Sarı Prenses 1 erkek 4 dişi
demasoni 1 erkek 6 dişi
paslı cichlid 1 erkek 4 dişi
Albino 2 Adet
leopar 1 adet
makrakanta 2 adet (son okuduklarımdan sonra kendilerine acıyıp tanktan çıkarmaya karar vermiş bulunuyorum.)

Hydra30 iyi hoş ama kullanan birinden görüş almadan akvaryuma sokmaya pek niyetli değilim. Macera için biraz pahalı bir ürün. Sprulina Tabs hakkındaki yemin parçalanması konusundaki olayı ben de gözlemledim ama tankta yeterince bitki olduğunu düşünüyorum. Öyle olmasa bile günde verdiğim iki tabletin tamamı çözünse de 490lt suya çok bir etkisi olmaz diye düşünüyorum. Bu arada hala test alamadım.

Kullandığım yemler

Tetra pro vegatable
Tropical cichlid omnivore
Sera Granumeat
Sera sprulina tabs
ve sera'nın bir tablet yemi daha yapışan cinsten değil sprulina tabs'tan daha küçük ve şişman bi yem tablet.

Midyeler konusunda haklısın bi ara ben de on adet olmıştım önceki küçük akvaryumumua ancak su sicaklığı biraz yüksek geldi ki 2 ayda sadece 3 tane canlı kaldı sonraki bir ayda da diğerleri öldü. İdeal su sicaklığında cichlid'lerin rahat etmesine imkan yok ama su biraz daha oturunca 26-27 derecede bi deneme daha yapacağım. Ancak kum kalınlığım 60kg dökmeme rağmen bazı yerlerde sadece 2cm gibi. Önce o konuya bi bakmam gerekecek.

Son filtremin fotolarını hala yayınlayamadım kusura bakmayın çok yorgunum ve hastayım bu günlerde işe zor gidip geliyorum. Ancak haftasonunda halledeceğim. Performansına diyecek yok su gayet temiz tabi değerleri bilmiyorum çünkü dediğim gibi test yapamadım ancak su çok berrak ve echinodorus bleheri'ler yaprak vermeye başladılar. Criptolarım ve anubias barterilerim de gayet sağlıklılar.

bugünlük bu kadar. Herkese sağlıklı balıklar...

500lt..Yavru&yetişkin el ele :) (Yeni fotolar)
Tankın son halini bu akşam evden yüklerim. Yeni bitkilerden birinin ne olduğunu hala çok anlayabilmiş değilim. Echinodorus Bleheri görünümünde hatta ona çok benziyor. Ancak çok emin değilim. Bu arada Cripto bitkileri ile ilgili okuduğum her yazı farklı birşey söylüyor. Kimi mbuna bu bitkiyi yer derken kimi yazı sert yapraklı uygun bir bitkidir diyor. Bir de Vallisneria Spiralis adında bir bitkiye rastladım. Bunun da mbuna ile uyumlu olacağını yazıyorlar. Görüşü olan var mı?

Söylediğim gibi akşam yeni fotolar geliyor. Herkese sağlıklı balıklar dilerim.

Not-1 Bu arada tankın mobilyalı hali böyle olacak. Açık ceviz kaplama bakacağım


Kapaksız Hali



Tahmin edin hangi hali :)) Eveet kapaklı hali.
umudeus2012-09-24 14:45:46
500lt..Yavru&yetişkin el ele :) (Yeni fotolar)
Merhaba, cumartesi günü esenyurttan 1e5d paslı chiclid ve biraz bitki aldım. Bitkilerden 3 kökü cripto. Diğer üç kökü bilmiyorum. Anubiasın uzun yapraklısı. Sanırım yine bir cins anubias. Bir de sera spirulina tabs 8'li film tablette aldım. Cama içerden yapıştırılabiliyor ve benimkiler tek kelime ile BAYILDILAR. Bunun üzerine 400 adet sipariş ettim. Bugün yarın gelecek.
Nitrit durumu için balıkçıda nitrosomonas ve nitrobacter sordum yoktu. Antitoxic bazı katkılar vardı ama ben istemedim. Acilen önlemek değil de suyu oturtmak istediğim için işime yaramaz. İnterneti araştırırken HYDRA30 adında bir iç filtre gördüm. Forumumuzda da tanıyan üyeler var. Çok etkin bir araç diyorlar.
Son durum bu arkadaşlar. Canlıların genel olarak sağlığı iyi. Sadece sarılar ve bir iki calico sürtünüyor. Onlarda da alışkanlık oldu herhalde :))
Kendi yapımım dış fitrenin bir büyük versiyonunu yapmaya başladım. Dün kabını kesip silikonlama işini yaptım kurumaya bıraktım. Bugün bitireceğim ve fotoları yayınlayacağım.
Herkese iyi hobiler.
500lt..Yavru&yetişkin el ele :) (Yeni fotolar)
Teşekkür ederim. Durum şu:

Suya yavaş yavaş iki hafta zarfında eklediğim türler ile son nüfus şu hale geldi önce onu yazalım.

1e4d sarı prenses 4cm
1e6d demasoni 4cm
1e4d kaliko 3cm
1e4d paslı chicled 4cm
1e yaşayan kaya 3cm
2 albino vatoz 4cm
1 leopar vatoz 8-9cm

Bitki olarak orta büyüklükte bir kök anubias bulunuyor. Son 3-4 gündür dekora ve kumlara sürten elemanların bi problemi olduğunu düşündüm. Emin olmak için nette biraz gezinince benimkilerin aynı davranış özellikleri ve tank şartlarını karşılayan şeyin (yeni kurulmuş büyük tanklar-az sayılmayacak canlı) amonyak sorunu ve azot çevriminin yetersizliği olduğunu anladım.
Geçen geceyarısı hareketleri iyice belirginleşince 1/10 dipten su çekimi - su yüzeyini hareketledirme - akıntıyı olabildiğince arttırma - yemlemeyi azaltma - ısıyı bir derece yükseltme (şu an 28) ve çektiğim suyun yerine kullandığım su arıtıcıdan su telafi etme yoluyla önlem almaya çalıştım. Ertesi sabah belirtiler azalmıştı. Ancak dün gece birkaç sarıda ve birkaç kalikoda aynı kuma taşa sürtme ve kuyruğu bükme hareketiyle karşılaştım. Çok belirgin değildi ve çok kısa süreli aralıklı yaptılar. Ancak tankta çevrimin tam oturmadığını anladım.
Su yapıcılara baktım. Hem nitrit hem nitrat bakteri kültürü alacağım. Durum hakkında bilgisi olan varsa yardım talep ediyorum.

iyi günler..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.