50 litre akvaryum


yılmazbaşÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2013
İl: Izmir
Mesaj: 1222
yılmazbaşÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2013 15:29
Merhaba arkadaşlar önceki lambamın yaması üzerine akvaryumuma daha uygun bir ışıklandırma yapmak istiyorum akvaryumum 50 litre yüksekliği 30-35 cm içinde saz, eledoe, java yosunu, anubias ve tilki kuyruğu var sizce ne yapmam lazım net bir şekilde söyler misiniz akvaryuma gidince bana ne ver demeliyim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

harunutkuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 179
harunutkuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2013 12:10
    Selamlar ,bence akvaryumcuya gidip onun insafına kalacağınıza, akvaryumunuzun üstünü kapatacak bir kapak yapıp, içine bir tane tasarruf ampülü koyun. İhtiyacınızı hayli hayli görecektir. Yeterli gelmeyeceğini düşünüyorsanız iki tane tasarruf ampülü de kullanabilirsiniz. Ben evvelce hep markalı florasan kullanıyordum. Sonra sıradan florasan denedim, hemen hemen aynı sonuçları gözledim. En sonunda tasarruf ampülü denedim ve en yüksek performansı tasarruf ampülünden aldım. Tasarruf ampüller, T5 florasandır esasında. Ev kullanımı için, uzun florasanlar şekillendirilmiş ve balast ile beraber üretilmişlerdir. Yani normal T5 (yüksek performanslı) florasanlardan farkı yoktur.
    Kapağı nasıl yapacağınıza gelince; kırtasiyeden alacağınız mukavvanın içini alüminyum folyo ile kaplayarak sudan etkilenmesini önler ve yansıma sağlarsınız. İstediğiniz şekli verdiğiniz mukavvadan kapağın üzerine de ampül tabanı geçecek ölçüde yuvarlak bir delik açarsınız. Sonra da duy kapağın dışında, lamba kapağın içinde kalacak şekilde labayı vidalar ve kapağınızı elde edersiniz. Bu şekilde 4 akvaryumuma kapak yaptın ve son derece etkili bir aydınlatma sağladım. 
    Ancak uğraşmak istemiyorsanız akvaryum uzunluğunuza göre hazır setler de mevcut. Herhangi bir akvaryumcuya gidip akvaryum ölçülerinizi söylemeniz halinde size uygun bir armatür verecektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yılmazbaşÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2013
İl: Izmir
Mesaj: 1222
yılmazbaşÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2013 14:51
Uğraşamamak değilde dediğiniz işlemi ancak hafta sonu yapabilirim 5 gün içinde bitkilerim sararacaktır ondan  yeterli bir florasan almak daha iyi olacaktır dediğiniz gibi akvaryumlardan almıştım önce kini ancak forumda sorduğumda uygun değil cevabını aldım bu durumda ne yapmalıyım hep aynı şeyi gösteriyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir