50 x 25 x 30 Bitkili Akvaryum İçin


alimantarÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 28
alimantarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2013 13:57
Arkadaşlar 4 KG Hagen kum ve 40x40 ' lık bir alanı kaplayacak kadar Willow Moss siparişi verdim. Sıvı gübrede alacaktım fakat bunun beslemeyi düşündüğüm canlılara (neon ve karides) zararı olabilirmiş ve gerek yokmuş bu sebepten almaktan vazgeçtim. Geriye sadece aydınlatma kaldı. Benim akvaryumumda herhangi bir tesisat yok ufak bir kapak var akvaryumun görseli şu şekilde:

http://images.gittigidiyor.com/4909/50CM-AKVARYUM-27-50TL__49099246_0.jpg

Bu akvaryuma nasıl bir tesisat yapmam gerekiyor? Yukarıda belirtilen aydınlatmaları ve tesisatı nereden temin edebilirim? Bu aydınlatmalar yerine su altında da kullanılabilen aydınlatmalardan alsam bir sorun olur mu?

Ayrıca Willow Moss ile Java Moss'un bakımı arasında bir fark olur mu? Yardımcı olan herkese tekrardan teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bozkurt681Çevrim Dışı

Kayıt: 06/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 598
bozkurt681Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2013 14:06
Su altında kullanılan lambaları denedim, bitkilere hiç bir faydası yok olduğu yerde sayıyorlar hatta çürümeye bile başlıyorlar. Onun yerine floresan kullanmanız daha mantıklı. Benim kapağımda 50 cmlik cam vardı yukarda hem cam ışığı fazla kırdığı için hem de bu boyda floresanın yetersiz geleceğini düşündüğüm için normal bir elektrikçiden 60 cmlik floresan aldım 2 adet. Önce uçlarına plastik klipslerden taktı daha sonra bildiğimiz iletken kablolarla 40W lik bir elektronik balasta bağladı daha sonra aynı şekilde topraklı prize iletken kablolarla bağladı. Eve geldim kapağın üstüne sığmayacağı için ters çevirdim kapağı. Daha sonra eski şarj aletlerini uygun boyda keserek hem kapağın boşluklarından hem floresandan tutturarak kapağa monte ettim iyice salladım kontrol ettim tek bir oynama yok. Ayrıca bu kablolar ısıyada dayanıklı salınım gibi bir sorun yok. Ama dikkat edin elektronik balast kesinlikle ıslanmasın.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alimantarÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 28
alimantarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2013 19:34
Hocam tam olarak anlayamadım malesef. Ayrıca bu sisteme 2 adet florosan kullanmam şart mı? Kapakta 1 adet için yer varda. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alimantarÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 28
alimantarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2013 17:34
Malzemelerimi tamamlamak üzereyim.
* 2 adet orta boy mango kökü,
* 4 KG kadar Hagen siyah kum, 0,5 KG kadar dere kumu, 0,5 KG kadar bitki kumu ve yine 0,5 KG kadar JBL bitki kumu aldım.
* Aydınlatma kapağımın ufak olması nedeni ile tek bir floresan içeriyor malesef. Şu anlık normal beyaz floresan aydınlatması var fakat ilk fırsatta kapağa uygun boyda bir günışığı almayı düşünüyorum. (Bunlar arasındaki fark ve gereklilik konusunda hiçbir fikrim yok. )
* Bitki olarak ise 10 x 10 cm'lik alan kaplayacak kadar 3 adet Willow Moss aldım onlarda umarım 2 gün içerisinde elime geçmiş olucak ve sonrasında da kuruluma başlayacağım.

İlk etap ve sonraki her hafta resimler çekip buraya eklemek niyetindeyim. Bu süreçte bana yardımcı olan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Şimdi ise sizden yine yapmam gerekenler konusunda tavsiye ve fikirlerinizi bekliyorum. İlk etapta akvaryumun kurulumu, bakımı ve bitki ile ilgili tavsiyeler sonra ise akvaryumdaki bitkiler vs. oturduktan sonra bakabileceğim canlı türleri için tavsiyeler istiyorum. Bu tarz akvaryumlarda bakılabilecek canlılar ile ilgili çok çeşitli yorumlar okudum. Ben şu anki akvaryumumda malesef çok fazla balık kaybı yaşadım. Bu başarısızlık çok fazla canımı sıkıyor fakat bundan sonra düzenli destek ile daha başarılı olacağımı umuyorum. Öncelikle istediğim dayanıklı ve bitkilerin arasında dolaşmayı seven, izlemesi zevkli, bakımı kolay balıklar olması. Aklımda birkaç kiraz karides ve neon tetra var fakat bu balıklar için bakımı zor, dayanıksız ve üretme konusunda sıkıntılar olduğu söyleniyor. Bunun yerine farklı tavsiyeleriniz olur mu? Ayrıca bitkili akvaryumda çöpçü, vatoz, tatlı su yengeci, midye vs. bakılır mı? Gerekir mi? Çok soru soruyorum ancak başarısız olmak istemiyorum; kusuruma bakmayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir