ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
alimantar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Kasım 2012 23:17
Son Ziyaret:
27 Ekim 2013 13:59
Toplam Mesaj:
28 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Mantar
Doğum Tarihi:
01 Temmuz 1989
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
Makine Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ali Mantar

SON 10 MESAJI

OLMUŞ MU SİZCE?
Vay canına bence çok güzel görünüyor. Gözlerim yaşardı bende bu kadar güzel bir akvaryum sahibi olurmuyum acaba bir gün. :/ 
Bitkili Akvaryum için emekleme aşamaşı
Benimde sizinki gibi ufak bir akvaryumum var ve muhtemelen sizinki kadar tecrubem yoktur. Bitki olarak Willow Moss aldım ve bir miktar Eledoa vardı onlarıda köşeye ektim. Maşallah şuana kadar çok güzel büyüyorlar henüz 1 ay kadar olmasına rağmen bir hayli büyüdüler ve bunu izlemesi gerçekten çok keyifli. Yalnız şu anda keyfimi kaçıran tek şey bitkilerimi sabitlerken misina bitince 3-4 tane taşı normal dikiş ipi ile sardım ve ipler çürüyüp parçalandı bitkilerde serbest kaldı. Yüzeye çıkmadılar ancak düzen biraz bozuldu. Bu hususa dikkat etmenizi tavsiye ederim. Ayrıca görsel ve bakım olarak Mosslar gerçekten başarılı oluyor tavsiye ederim. Şimdiden hayırlı olsun. :)
55 cm lik basit lepistes akvaryumum
Bambu yaratıcı olmuş, hiç düşünmemiştim çok hoşuma gitti. Bende en kısa zamanda arka tarafa birkaç tane bambu eklemeyi düşünüyorum. Çok hoş bir akvaryumunuz var ancak ortadaki bitki görüntüyü bir hayli kaplamış sanki eski hali daha bir güzelmiş. :)
İLK BİTKİLİ AKVARYUM DENEYİMİM
Yeni resimler geldi. :)

10.03.2013















Mossların uçları baya uzadı ve yeşil yeşil tomurcuk gibi olup açıyorlar. :) Kollarını birbirlerine doğru uzatıyorlar. Soldaki mango kökünün üzerindeki mossların gövdesi halen kahverengi ancak çürüme yada ölme yok. Boyları uzuyor, uçları yeşil. Sorun ne bilmiyorum umarım onlarda düzelir. Haftada 2 defa %30 su değişimi yapıyorum. Balıklarımı 2 günde 1 az yemliyorum. Aydınlatmam sabah 9'dan akşam 12'ye kadar açık. Herhangi bir ilaç yada takviye kullanmıyorum. Ayrıca Eledoalar çok hızlı büyüyorlar. Yeni çıkan kollardan bile yeni kollar çıkmaya dallanıp budaklanmaya devam ediyorlar.

Gördüğünüz bir sıkıntı var ise veya tavsiyeleriniz lütfen paylaşın, teşekkürler.
İLK BİTKİLİ AKVARYUM DENEYİMİM
Balıklarımı akvaryumcular pek almak istemiyorlar, kendi akvaryumlarına karıştırmak istemiyorlar. Aldığım yer deseniz beni tanımaz bile (tanısada tanımaz.). =/ Balıklarımı elden çıkartmaya çalışıcam.

Bahsettiğiniz gibi 2 günde 1 yem veriyorum ve haftada 2, %30 su değişikliği yapıyorum. 1 tanesini bugün yaptım.

İlk fırsattada balıklarımı verirsem farklı balıklar alabilirim. Platilerin dışında önerebileceğiniz böyle sevimli, hareketli, dayanıklı balıklar var mı acaba? Gerçi ben Platileri çok seviyorum onlardan 1 erkek 2 dişi alabilirim uygunsa eğer? :)) Ancak farklı balıklarıda görmek isterim.

Şuanda olabildiğince sabırsız ve heyecanlıyım. Günden güne değil neredeyse her saat kontrol ediyorum, olası bir başarısızlık ihtimalinden çok korkuyorum. Şu anda birkaç bitkimde kahverengilik var ilk geldiğinden beri onlardan endişeleniyorum. Umarım bu su değişimleri onlara iyi gelir.

Herhangi bir ilaç kullanmıyorum, kullanmam gereken ilaç var mıdır? Önceden aldığım Deep Aqua Fix diye bir ilaç var hiç kullanmadım; kullanmalı mıyım?


İLK BİTKİLİ AKVARYUM DENEYİMİM
Ergün hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Bu tarz bilgilere sağlıklı bir akvaryum elde edebilmek için gerçekten çok ihtiyacım var çünkü belli olduğu üzere acemiyim.

Bana bu balıkları ve akvaryumu satan kişi için hiçbir sorun yoktu maalesef. Akvaryumuda doğaçlama aldığım için araştırma yapamadım. Bu balıklar olurmu diye sorduğumda evet dedi kendisi sağolsun. Şimdi aldığım yere geri götürsem tekrar almaz balıkları bilirsiniz, ne yapıcağımı bende bilmiyorum. Mecburen bu akvaryumda bakıyorum. Akvaryumun suyunu değişip suyun hazır hale gelmesini bekleyemeden balıkları ekledim çünkü mecburdum farklı bir akvaryumum yoktu. :/ Böyle yapmamam gerektiğini biliyordum ancak mecburiyet.

Bahsettiğiniz konulara çok dikkat edicem, çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yemleme ve su değişimi konularına özen göstericem. Umarım bu defa akvaryumumda bir sıkıntı yaşamam. Balıklarımı ise ne şekilde verebilirim bilmiyorum. Onun içinde ücretsiz ilan açıcam sanırım. Tekrar teşekkür ederim.
İLK BİTKİLİ AKVARYUM DENEYİMİM
Arka planda önceki tankımdan kalma bir miktar Eledoa var. Aslında 10 adet vardı ancak önceki tankımda birçoğu neden bilmiyorum çürüdü, bir yandanda yemyeşil ufak filizler verdi. Tabi bu tankta aydınlatmada yoktu belki bu sebep ile çürüdüler ama filizde verdiler. Bende bu filizlenen kısımları ayırıp ektim. Bir hayli hızlı uzuyorlar Maşallah. Mossların ise sol tarafta olan mango köküne sarılı olanların rengi ilk günden beri kahverengiydi. Filtre doğrudan ona dönüktü bu sebepten olabileceğini düşünerek filtreyi uzun cama koydum. Biraz sabırsızım henüz 1 hafta olmadı ancak biran evvel büyümelerini istiyorum hergün gözlemliyorum. :)
Hemianthus Callitrichoides cuba Nano Tank Gelişim Süreci-6.shf Resimli
[QUOTE=reekart]

co2 hergün akşam 10 da açılıyor
sabah 6 da kapanacak şekilde timer ile ayarlı.[/QUOTE]

Tankınız gerçekten mükemmel Maşallah. Bende acemi olarak bir akvaryum kurdum, umarım başarılı olurum. :) Bir konuyu merak ediyorum yanlış biliyor ve düşünüyor olabilirim; bilgi sahibi değilim. Bitkiler fotosentezi gündüzleri yaptığı için ışık ve karbondioksiti gündüzleri açmak daha faydalı olur mu? Bilgilenmek için soruyorum ben böyle düşündüğümden ışığı hep öğlen 11, gece 12 arasında açıyorum acaba yanlış mı yapıyorum?
İLK BİTKİLİ AKVARYUM DENEYİMİM
Şu anda akvaryumumda sadece Willow Moss ve Eledoa var yeni bitki eklemek istemiyorum başarısızlıktan korkuyorum. İlk ektiğimde bitkilerin üzerinde çok fazla hava kabarcığı vardı sanırım fotosentezden kaynaklı fakat artık o kabarcıkları göremiyorum bunun nedeni nedir?
İLK BİTKİLİ AKVARYUM DENEYİMİM
Teşekkür ederim. :) Kumları isteyerek karıştırmadım zaten :( araya serdiğim bitki kumlarının üstünü tamamen siyah kum ile kaplamıştım suyu dökerken bir yerden yüzeye çıktılar bi anda. Olabildiğince üstlerini örttüm ama tabiki tamamen kapanmıyor artık yapabilecek birşeyim malesef yok. Bitkilerin uzayıp görüntüyü kapatmasını umuyorum. :/

Aydınlatma kapağa uygun bulamadım bir türlü, birde kapakta sadece 1 tane aydınlatma için yerim var farklı çözümler düşünüyorum 1 aydınlatmayı kapağa ötekini ise masa lambası vs. birşey ile tuttursam olur mu? Okuduğum bazı yazılarda kimiler sadece tasarruflu ampul kullanmış bunun için yeterli olur demişler; benim aydınlatmamın bir faydası olmaz mı? Bitkileri kaybetmek istemiyorum.

Ayrıca yine okuduğum kadarı ile akvaryuma CO2 takviyesinde bulunuluyormuş fakat low-tech akvaryumlarda buna gerek yokmuş. Yine ben akvaryumuma CO2 takviyesinde bulunmalı mıyım?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.