50x25x30 Akvaryum Bitki Tavsiyesi


alimantarÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 28
alimantarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2012 00:30
Herkese merhaba, ilk kez bir akvaryum sahibi oluyorum bu sebeple bir hayli acemilik çekiyorum. 50x25x30 boyutunda bir akvaryumum var. Bana bir hayli büyük gelsede forumda gördüklerime bakılırsa fanus kalıyor. Biraz tecrube edindikten sonra ufak ufak akvaryumumu büyütebilirim umarım. Bu akvaryum için muhtemelen biraz fazla balık var içerisinde okuduklarım doğrultusunda. Sizin önerileriniz ile bu balıkların sayısını fazla ise azaltabilirim. Gerçi kıyamıyorumda hiçbirisine. Akvaryumda 5 tane yaklaşık 2 cm boyunda melek, 2 tane zebra, 2 tane köpek balığı, 1 tane plati, 1 tane lepistes ve 1 tane vatoz var. Biraz fazla çeşit ve sayıda balık var sanırım. Şimdi sizin tavsiyeleriniz ile akvaryumumda değişiklik yapmak istiyorum. İçerisinde birkaç yapay bitki var bunları çıkartıp canlı bitki almak istiyorum. Hangi bitkiler uygun olucaktır? Kum vs. ne almam gerekir, kaç tane kök almam gerekir, nerelere ne şekilde ekmem gerekir bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Herkese iyi forumlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ThEmre55Çevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 226
ThEmre55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2012 01:25
http://www.gittigidiyor.com/arama/?satici=bitkisatisii
Bu adresten bitki temin edebilirsin. Mesaj atarsan barış abi sana yardımcı olacaktır. Bitki yetiştirmek için en alta torf onun üzerine hagen tarzı bi kum ideal olacaktır. 0 kumda biraz zor oluyor. Balıkların gerçekten fazla bence onları azaltman onlar açısından daha iyi olacaktır.  Bence lepistesine erkek veya dişi arkadaşlar al, platiyade bi eş al gerisini ver. Bitkiylede akvaryumu döşediğinde tadından yenmez.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kutlutokdemirÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 434
kutlutokdemirÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2012 01:34
Merhaba  öncelikle hayırlı olsun şimdilik yeter sanırsam ama meleklerin büyünce yetmıcek ılk acemilik dönemini atlatana kadar yeterli ama 25 yüksekse alçak    senin için 60*35*40 yeterli bence bitkiye gelince köklü bitkilerde gübre kullanman lazım bu yüzden biraz zor olur senin için ama gübre kullanırsan arka plana eledoa çınar zeytin tilki kuyruğu gül kullana bilirsin taban subulata blyxa joponica kullanabilirsin ama bunlara gübre kullanman lazım yeni başladığın için biraz araştır derim umarım yardımcı olmaya çalışmışımdır daha tecrübeli arkadaşlarında daha güzel fikırler suncaklardır

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alimantarÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 28
alimantarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2012 11:49
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim yeni üye olduğum için mesaj yazamadım buraya. Araştırdığım kadarıyla CO2 ve gübre gerektirmeyen birkaç bitki varmış bende bunlardan almayı düşünüyorum. Aralık ayında askere gideceğim için akvaryuma ailem bakıcak, bu süreçte çok fazla bakım istemeyen bitkiler almak istiyorum zaten kısmetse askerden geldikten sonra akvaryumu büyütmek niyetindeyim. O zaman daha farklı bitkilerde edinebilirim.

Şimdi aklımda olan bitkiler; anubias, cabomba, eledoa bu bitkileri akvaryumumda sorunsuzca kullanabilir miyim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir