60x40x40 Cama Cam Akvaryum İçin Tavsiye


KalimdorÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2016
İl: Ankara
Mesaj: 57
KalimdorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2017 00:43
Merhaba Arkadaşlar,

16 lt all in one akvaryumumda beslediğim 1 Japon (diğerini aylar önce kaybettik), 1 vatoz ve 2 corydoras (1 albino ve 1 bronz) artık yeterince büyüdüklerini de hesap ederek 60x40x40 cama cam bir akvaryum aldım. Ardından yarı yarıya alta lav kırığı ve üzerine hagen siyah kum ve aralarına sineklik koyarak toplamda 7 cm yüksekliğinde bir kum tabanı kurdum. Aslında amacım japon nedeniyle belli 3-4 bitkiden dikmekti ve ilerisi için de kullanabileceğim bir taban olsun istedim. Ardından aylar önce bugün için aldığım sunsun 603b dış filtreyi kurdum. Fitrenin en altındaki boş kısma seramik ve yuvarlak delikli bir filtre mazlemesinden koydum. Son olarak balıkları yeni yerlerine almadan önce arada küçük akvaryumdan su aşılayarak sürekli filtreyi çalıştırdım. Sonrasında küçük akvaryumda duran amazon tipi bitkiyi ve yeni aldığım zeytin bitkisini ortaya karşılıklı diktim. İkisinin ortasına da vatoz evini koydum. Sonra artık akvaryum da iyice netleşince, gün bugündür diyerek balıkları almaya başladım. Önce japon, ardından corydoraslar ve son olarak vatoz. Hepsi başta çok çabuk uyum sağlamış görünüyorlardı, ancak çok üzücü bir şey oldu. Vatoz ertesi gün hastalandı. Kafa tarafının rengi hafif açık renk oldu ve yapıştığı yeri çok uzun süre tutamadığını fark ettim. Eski akvaryum hala duruyordu. Son çare oraya naklettim ama kurtaramadım. Ertesi gün işten geldiğimde oda balık kokuyordu. Vatoz ölmüştü. Büyük akvaryumda gün aşırı su değişimine gittim. Küçük olanı da temizleyip boşalttım. Vatoz ölümü çok üzdü beni. Hevesim de kaçmak üzereydi. Sonra tavsiyelere uyup japon balığımı akvaryumcuya vermeye karar verdim. Bana karşılığında 3 komando cory verdi. Corydoras sayısını ideal rakama çıkarıp onların mutlu mesut yaşamalarını istiyordum. Bronz cory yoktu ellerinde. Panda cory vardı. Onları aldım. Sayılarını bölmek ve ne kalanları ne gidenleri mutsuz etmemek için 5 tanesini de aldım. Bir tane gül bitkisi ve bir tane daha adını hatırlayamadığım bitki aldım. Akvaryumcu dedi ki. Başka balık almayacak mısınız? Dedim ki, biraz akvaryum otursun sonrasında ne tür besleyeceğim konusunu değerlendireceğim. Ama yine adam aklıma girdi. Sana kribensis vereyim dedi. Yavrularını nasıl taşıdığından ve barışçıl oluşundan bahsetti. Hoşuma gitti. Daha önce duymuştum ve balık ilgimi çekmişti. 1 çift almak istediğim söyledim ve bana baştan kuyruğa yaklaşık 3 cm olan iki tane kribensis verdi. Büyük ihtimal ile erkek ve dişi dedi. Bir tane de yuva olması için küp. Kribensisler gerçekten çok güzel balıklar. Çok akıllı, hızlı ve korkusuzlar. Toplam sayıları 10 a çıkan coryler de şimdi mutlu görünüyorlar. Arada çok az daha büyük olan kribensis diğerini kovalıyor. Bazen de yan yana uslu uslu takılıyorlar. Umarım dişi/erkek çifttirler.

Bu arada vatoz yuvası boş kaldı tabi. Bu akşam fark ettim, üzeri hafiften yosun tutmuş. Kribensis gibi magara sever bir vatozu akvaryuma dahil etmek iyi bir fikir mi bilmiyorum. Bir vatoza daha zarar gelsin istemiyorum. Öte yandan ölen vatozum akvaryumu miss gibi de yapardı.

Aranızda akvaristlik konusunda çok zamanını vermiş arkadaşlarımız da var. Akvaryumun son resmi bu şekilde. Değerli önerilerinizi esirgemeyin lütfen. Teşekkürler.


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/189058/140820170037161.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/189058/140820170037281.jpg[/IMG]

Beğenenler: [T]179361,erdemoguz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aliekinciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/03/2016
İl: Izmir
Mesaj: 256
aliekinciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2017 01:29
Öğrenmek istediklerinizi net kısa ve öz olarak sorarsanız daha doğru ve çok cevap alırsınız. Uzun yazıları okumak yorucu ve vakit alıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KalimdorÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2016
İl: Ankara
Mesaj: 57
KalimdorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2017 10:23
Kusura bakmayın. Genel bir fikir de almak istediğim için detaylı yazıp, sonrasında eksik bilgi bırakmayayım istedim.
Daha kısa ve öz olması açısında merak ettiğim konular,

1-) Ben bitkili ama low-tech bir akvaryum kurmak istiyordum. Bu amaca göre akvaryumun kurulumu sizce nasıl? Bitkileri dikerken diplerine yarım tablet sera gübre gömdüm. Bu tip renkli bir tank oluşturmak için hangi bitkileri dahil etmeliyim? Filtrasyon sistemi yeterli midir?
2-) Şimdi koloni olsunlar mutlu olsunlar diyerek 5 panda, 3 komanda, 1 bronz, 1 albino 10 çöpçü oldular. Sayıları ve türleri sizce problem olur mu?
3-) Bir çift kribensis, yumurtlama döneminde bu tatlı çöpçülerle büyük problem yaşarlar mı? Demek istediğin yuvanın korunması için önünden geçeni kovalama dışında, kribensisler çöpçüleri bir şekilde öldürebillir mi? ya da çöpçüler kaba kuvvet kullanarak ( sayıları fazla ) yumurtalara zarar vermeye kalkarlar mı?
4-) Akvaryum da baş gösteren ve henüz daha bela aşamasına gelmemiş yosun sorununa nasıl çözüm üretmeliyim? Vatoz da kribensis gibi mağara sever bir balık. Kribensis vatoza zarar versin istemem. Akvaryum cama cam ve salyangoz çıkıp gider mi? ya da başka çözüm önerilerine açığım.
5-) Elimde yemler aşağıdaki gibi. Bu yemlerden hangilerini kribensis için kullanabilirim?
** Sera Spirulina Tabs Balık Yemi 24 Tablet ([URL]http://www.hepsiburada.com/sera-spirulina-tabs-balik-yemi-24-tablet-p-PTM1399[/URL])
** Sera Goldy Gran Balık Yemi ([URL]http://www.hepsiburada.com/sera-goldy-gran-balik-yemi-100-ml-p-PTM1000861[/URL])
** Sera WipaChips Tablet Balık Yemi ([URL]http://www.hepsiburada.com/sera-wipachips-tablet-balik-yemi-100-ml-gk-p-PTM1376[/URL])
** Sera Discus Granules Balık Yemi ([URL]http://www.hepsiburada.com/sera-discus-granules-balik-yemi-100-ml-p-PTM1346[/URL])
** Sera Goldy Color Spirulina ([URL]http://www.hepsiburada.com/sera-goldy-color-spirulina-100-ml-p-PTM1000881[/URL])
** Bir poşet solucan tipi japon yemi
** Bir küçük poşet yaprak yem.
6-) Akvaryumu aydınlatmak için ikea dan aldığım masa lambasına, Çinde yaptırdığım 18w bitki power led ampulu taktım. Ampulden bir tane daha ihtiyacım var ama ekonomik bir asma yöntemi bulamadım. Bunun yerine akvaryumcu low-tech için yeterli olacağını söylediği linkteki gibi bir çift led önerdi. Sizce gerçekten işimi görür mü?
[URL]http://urun.n11.com/bakim-ve-temizlik/akvaryum-led-aydinlatma-armaturu-60-cm-gun-isigi-P184311818[/URL]

Sorularım çok olmuş olabilir. En azından bana yardımcı olabilecek konuda cevaplarınızı yazabilirseniz çok memnun olurum.

Edit: İmla[EDIT]Kalimdor,2017-08-14 13:12:28[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

math1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 817
math1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2017 10:55
4) 2 hafta filan oldu 2 tane nerite alalı zebra nerite degil kahverengi bir nerite cinsi sanırım black racer gerçekten hızlılar sürekli yer değişiyorlar. Java fern bitkimin üstü siyahtı bunlar yemyeşil yaptılar bence her akvaryumda olması gerekiyor hem de renk katıyorlar ortama. Dışarı çıkma olayına gelince herkes öyle diyordu ancak ben simdiye kadar öyle bir davranış görmedim isteseler hem bitkilerin hem boruların üzerinden çıkıp gidebilirler bir iki kez gozlemledim ne zaman su dışına cikacak gibi olsalar geri suya dönüyorlar. Belkide besin bulamazlar ise çıkmak istiyorlardır tabi bu sizin aldılarınız çıkmayacak değil.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/198295/140820171055141.jpg[/IMG]

Beğenenler: [T]189058,Kalimdor[/T]
Teşekkür Edenler: [T]189058,Kalimdor[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ceyhÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 10313
ceyhÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2017 11:08
Bitki olarak çınar, cabomba ve cryptocoryn türlerini inceleyebilirsiniz. Çöpçüler ile kribensisler arasında bir sorun olacağını sanmam ama yumurta ve yavru aşamalarında ne olur bilmiyorum. Led aydınlatma armatürü siparişi verdim, tankımda ışıklandırma çok zayıf, geldiğinde ne derece etkili olduğunu paylaşırım. Elma salyangozlar yumurta bırakmak için sudan dışarı çıkıyor, kapak yoksa yönlerini şaşırma ihtimalleri var.

Beğenenler: [T]189058,Kalimdor[/T]
Teşekkür Edenler: [T]189058,Kalimdor[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erdemoguzÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]12655,2[/B]
Kayıt: 07/11/2015
İl: Düzce
Mesaj: 2295
erdemoguzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2017 11:20
Merhaba Kalimdor, öncelikle hitap edebilme açısından imzanıza adınızı ve soy adınızı yazmanızı rica ederim. Coryleri tek tür yapsanız daha güzel olurdu ama 5 adet panda da o akvaryuma yeterli gelecektir. Ben başlıca balıklarınızın ihtiyaçları konusunda bir kaç uyarıda bulunmak istiyorum. Corydoraslarınız silis gibi ince kum arayacak zamanla kalın taneli kumlarda bıyıkları eriyecektir. Bir bölümü ayırıp oraya oyun alanı tarzında silis kum eklerseniz boş vakitleri orada geçirdiklerini göreceksiniz. Vatoz için kullandığınız küpü kribensisler de üreme dönemlerinde kullanabilir. Lakin akvaryumcunuzun hatalı konuştuğu bir nokta var. Kribensisler normal şartlarda barışçıl ve sevimli oldukları doğrudur ama üreme dönemlerinde özellikle yumurta korur veya yavru gezdirirken oldukça agresif olur. Tabana yakın olarak takılan corydorasları kendilerine tehdit olarak görüp onları sürekli rahatsız edecektir. Yuvayı bir köşeye alıp görsel engellerler koyarak bağımsız alanlar yaratmanızı tavsiye ederim. Aksi halde corydoraslar sürekli görüş açısında kalacak ve hedef olacaktır.

Beğenenler: [T]189058,Kalimdor[/T]
Teşekkür Edenler: [T]189058,Kalimdor[/T]
+1: [T]189258,XOCOH38[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KalimdorÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2016
İl: Ankara
Mesaj: 57
KalimdorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2017 13:18
[QUOTE=math1]4) 2 hafta filan oldu 2 tane nerite alalı zebra nerite degil kahverengi bir nerite cinsi sanırım black racer gerçekten hızlılar sürekli yer değişiyorlar. Java fern bitkimin üstü siyahtı bunlar yemyeşil yaptılar bence her akvaryumda olması gerekiyor hem de renk katıyorlar ortama. Dışarı çıkma olayına gelince herkes öyle diyordu ancak ben simdiye kadar öyle bir davranış görmedim isteseler hem bitkilerin hem boruların üzerinden çıkıp gidebilirler bir iki kez gozlemledim ne zaman su dışına cikacak gibi olsalar geri suya dönüyorlar. Belkide besin bulamazlar ise çıkmak istiyorlardır tabi bu sizin aldılarınız çıkmayacak değil.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/198295/140820171055141.jpg[/IMG][/QUOTE]

Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Bir süre daha gözlemleyip, eğer yosun artışı devam ederse ve bulabilirsem önerdiğiniz türde bir tane salyangoz bulmaya çalışacağım. Ben daha önce salyangoz beslemedim ama çok çabuk üreyebildiklerini duymuştum. Akvaryumdaki bitki sayısı arttıkça acaba bu üreme de kontrolden çıkabilir mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

math1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 817
math1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2017 13:21
[QUOTE=Kalimdor]

Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Bir süre daha gözlemleyip, eğer yosun artışı devam ederse ve bulabilirsem önerdiğiniz türde bir tane salyangoz bulmaya çalışacağım. Ben daha önce salyangoz beslemedim ama çok çabuk üreyebildiklerini duymuştum. Akvaryumdaki bitki sayısı arttıkça acaba bu üreme de kontrolden çıkabilir mi?[/QUOTE]

Neriteler akvaryum ortamında üreyemezler o yüzden tercih ettim, yumurtaları tuzlu suda açilabiliyor dolayısı ile çoğalması gibi bir olasılık yok kac tane alırsanız o kadar olur. Dişi denk gelirse yumurta bırakır sadece benimkiler erkek sanırım hiç yumurta görmedim.

Teşekkür Edenler: [T]189058,Kalimdor[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KalimdorÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2016
İl: Ankara
Mesaj: 57
KalimdorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2017 13:29
[QUOTE=ceyh]Bitki olarak çınar, cabomba ve cryptocoryn türlerini inceleyebilirsiniz. Çöpçüler ile kribensisler arasında bir sorun olacağını sanmam ama yumurta ve yavru aşamalarında ne olur bilmiyorum. Led aydınlatma armatürü siparişi verdim, tankımda ışıklandırma çok zayıf, geldiğinde ne derece etkili olduğunu paylaşırım. Elma salyangozlar yumurta bırakmak için sudan dışarı çıkıyor, kapak yoksa yönlerini şaşırma ihtimalleri var.[/QUOTE]

Önerileriniz için teşekkürler. Ben bu bitkilerden nasıl edinebilirim araştırmaya başlayayım. Bitki akvaryuma çok ayrı bir hava katıyor ama ışıklandırma da çok fark ettiriyor. Işıklandırma beni en zorlayan konulardan birisi. Ben akvaryumu Aksan Mehmet Bey'den aldım. Orada çok güzel led ve floresan armatürler de vardı. Bu forumda bitkili akvaryumda led aydınlatma başlıklı kocaman bir konu var. Oradan edindiğim bilgilerle, Çin'de üretim yapan bir satıcıya tam olarak istediğim tonları (bahsettiğim başlıkta anlatılan şekli ile) güzel bir ampul yaptırdım. soğutuculu filan ancak akvaryuma montajını yapabilmek için şık ve uygun fiyatlı bir çözüm bulamadım. Linkini verdiğim ledlerden 2 tane alınca 150 TL civarı tutuyor. akvaryumcunun bana önerdikleri bunlara çok benziyor ve onlarda o civar tutuyor. Aksan Mehmet Bey'in sattıkları low-tech 250 civarıydı yanlış hatırlamıyorsam. High-tech olanı hiç söylemeyim. Hobi işine çok kaptırınca bütçenin ucunu kaçırmak çok kolay. Ya linkteki çözüm ya da Aksan Mehmet Bey'den low-tech bir armatür alarak bu konuyu kapatma çalışmaları yapacağım. Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Bana da yol gösterici olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ceyhÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 10313
ceyhÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2017 13:34
Işıklandırma beni de zorluyor açıkçası. Ben linkini verdiğiniz ürünün 30 cm olanını (gün ışığı) sipariş ettim, bir kaç güne gelir sanırım, tabi bir de kapağa monte etme işi olacak çünkü hazır set akvaryum kullanıyorum. Dediğim gibi, sonucu paylaşırım.

Beğenenler: [T]189058,Kalimdor[/T]
Teşekkür Edenler: [T]189058,Kalimdor[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KalimdorÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2016
İl: Ankara
Mesaj: 57
KalimdorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2017 13:37
[QUOTE=erdemoguz]Merhaba Kalimdor, öncelikle hitap edebilme açısından imzanıza adınızı ve soy adınızı yazmanızı rica ederim. Coryleri tek tür yapsanız daha güzel olurdu ama 5 adet panda da o akvaryuma yeterli gelecektir. Ben başlıca balıklarınızın ihtiyaçları konusunda bir kaç uyarıda bulunmak istiyorum. Corydoraslarınız silis gibi ince kum arayacak zamanla kalın taneli kumlarda bıyıkları eriyecektir. Bir bölümü ayırıp oraya oyun alanı tarzında silis kum eklerseniz boş vakitleri orada geçirdiklerini göreceksiniz. Vatoz için kullandığınız küpü kribensisler de üreme dönemlerinde kullanabilir. Lakin akvaryumcunuzun hatalı konuştuğu bir nokta var. Kribensisler normal şartlarda barışçıl ve sevimli oldukları doğrudur ama üreme dönemlerinde özellikle yumurta korur veya yavru gezdirirken oldukça agresif olur. Tabana yakın olarak takılan corydorasları kendilerine tehdit olarak görüp onları sürekli rahatsız edecektir. Yuvayı bir köşeye alıp görsel engellerler koyarak bağımsız alanlar yaratmanızı tavsiye ederim. Aksi halde corydoraslar sürekli görüş açısında kalacak ve hedef olacaktır. [/QUOTE]

Merhaba Erdem Bey,
İmzamı öneriniz üzerine değiştirdim. Önerileriniz için teşekkür ederim. Cevabınızda 5 panda cory yeterli olur demişsiniz. Bu bende 10 tane olmasının problem yaratmayacağı anlamına da gelir mi? Kribensisler için yuvayı daha sakin bir köşeye taşıyacağım. Daha yuvarlak ve üstü de kapalı bir tane yuva bulup ( belki 2-3 tane de olabilir ) sakin bir köşe ayarlayacağım yavrucaklara. Silis kum konusunda aklıma takılan bir durum var. Şu an akvaryumun tabanı üstte ful hagen var ve silis kumu yuvanın önünde 6-7 cm lik bir alana koyarsam, o bölüm hagenle direk karışacak. Eğer hageni bir kenara çekmeye kalkarsam altında sineklik ve lav kırığı olduğu için yine bunlarla karışacak. Acaba tabak ya da saksı altlığı gibi küçük bir kabın içerisinde kum koyup, yuvanın önüne tabana biraz gömerek yerleştirsem sağlıklı olur mu? Ya da nasıl çözebilirim bu durumu?

[QUOTE=math1]

Neriteler akvaryum ortamında üreyemezler o yüzden tercih ettim, yumurtaları tuzlu suda açilabiliyor dolayısı ile çoğalması gibi bir olasılık yok kac tane alırsanız o kadar olur. Dişi denk gelirse yumurta bırakır sadece benimkiler erkek sanırım hiç yumurta görmedim.[/QUOTE]

Bu iyi haber. O zaman ben bu arkadaşlardan 2 tane alayım. Siz nereden temin ettiniz? Internet üzerinden mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

math1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 817
math1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2017 13:47

[QUOTE=Kalimdor]Bu iyi haber. O zaman ben bu arkadaşlardan 2 tane alayım. Siz nereden temin ettiniz? Internet üzerinden mi?[/QUOTE]

Ben bir petshopdan aldım oradaki çalışan kendi akvaryumum için yeni getirttim ama istiyorsanız 2 tane verebilirim dedi daha fazla veremem kusura bakmayın dedi, bende zaten 2 tane alacaktım aldım bunları. Hatta zebra nerite alacaktım ama kısmet bunlaraymış.

Teşekkür Edenler: [T]189058,Kalimdor[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erdemoguzÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]12655,2[/B]
Kayıt: 07/11/2015
İl: Düzce
Mesaj: 2295
erdemoguzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2017 17:47
[QUOTE=Kalimdor]

Merhaba Erdem Bey,
İmzamı öneriniz üzerine değiştirdim. Önerileriniz için teşekkür ederim. Cevabınızda 5 panda cory yeterli olur demişsiniz. Bu bende 10 tane olmasının problem yaratmayacağı anlamına da gelir mi? Kribensisler için yuvayı daha sakin bir köşeye taşıyacağım. Daha yuvarlak ve üstü de kapalı bir tane yuva bulup ( belki 2-3 tane de olabilir ) sakin bir köşe ayarlayacağım yavrucaklara. Silis kum konusunda aklıma takılan bir durum var. Şu an akvaryumun tabanı üstte ful hagen var ve silis kumu yuvanın önünde 6-7 cm lik bir alana koyarsam, o bölüm hagenle direk karışacak. Eğer hageni bir kenara çekmeye kalkarsam altında sineklik ve lav kırığı olduğu için yine bunlarla karışacak. Acaba tabak ya da saksı altlığı gibi küçük bir kabın içerisinde kum koyup, yuvanın önüne tabana biraz gömerek yerleştirsem sağlıklı olur mu? Ya da nasıl çözebilirim bu durumu?

[/QUOTE]

Kumunuz bahsettiğiniz gibi ise silis kum eklemek ya da tabanı bozmak çok daha kötü olur. Şimdi benim dediklerim kafanızı karıştırmasın. Ben basitçe bildiklerimi aktarayım. Gerisi tamamen size kalmış olacak.

Corydoraslar doğalarında tabanın silis benzeri bir kum toprak karışımının olduğu, tabanda bolca tortu bulunan alanlarda yaşarlar.
Bu video tamamen örnek amaçlıdır. Böyle bir tabana sürekli burnunu sokarak eşeleyerek beslenen bir balık hagen kum üzerinde bunu yapamayacağından zamanlar ağız kenarlarındaki bıyıkları kopuyor.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=cWIVCdLOImw[/VID]

Kribensislerde aslında böyle bir ortam arar fakat yinede coryler kadar elzem bir durum yok. Onların size çıkaracağı en büyük problem üreme zamanı fazla agresif olmaları. Bu da coryleri sıkıntıya sokar. Gövdelerine zarar veremezler fakat gözlerine saldırabilirler. Bu da çok üzücü bir şey olur.

Bu video'da 1:22 deki görüntüye bakarsanız cory değil ama cüce vatoz'a tepkilerini görebilirsiniz. Corylerinde böyle umursamaz yaklaşımları aynı tepkiyi alacaktır.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=YooXqUPET6A[/VID]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KalimdorÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2016
İl: Ankara
Mesaj: 57
KalimdorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2017 22:58
[QUOTE=erdemoguz]

Kumunuz bahsettiğiniz gibi ise silis kum eklemek ya da tabanı bozmak çok daha kötü olur. Şimdi benim dediklerim kafanızı karıştırmasın. Ben basitçe bildiklerimi aktarayım. Gerisi tamamen size kalmış olacak.

Corydoraslar doğalarında tabanın silis benzeri bir kum toprak karışımının olduğu, tabanda bolca tortu bulunan alanlarda yaşarlar.
Bu video tamamen örnek amaçlıdır. Böyle bir tabana sürekli burnunu sokarak eşeleyerek beslenen bir balık hagen kum üzerinde bunu yapamayacağından zamanlar ağız kenarlarındaki bıyıkları kopuyor.

Kribensislerde aslında böyle bir ortam arar fakat yinede coryler kadar elzem bir durum yok. Onların size çıkaracağı en büyük problem üreme zamanı fazla agresif olmaları. Bu da coryleri sıkıntıya sokar. Gövdelerine zarar veremezler fakat gözlerine saldırabilirler. Bu da çok üzücü bir şey olur.

Bu video'da 1:22 deki görüntüye bakarsanız cory değil ama cüce vatoz'a tepkilerini görebilirsiniz. Corylerinde böyle umursamaz yaklaşımları aynı tepkiyi alacaktır.
[/QUOTE]

Teşekkürler Erdem Bey. Bugün akşam vatoz yuvasını ucu köşeye bakacak şekilde değiştirdim. Diğer arkadaşların önerdiği bitkilerden ve 2 tane nerite salyangoz da aldım. Koşturmaca ile bir şeyler yapmaya çalıştım. Kribensislerden hafif iri olan, sık sık diğerini görünce hamle yapıyor. O da kaçıyor. Bu bir sorun olduğu anlamına gelir mi acaba?



[QUOTE=math1]


Ben bir petshopdan aldım oradaki çalışan kendi akvaryumum için yeni getirttim ama istiyorsanız 2 tane verebilirim dedi daha fazla veremem kusura bakmayın dedi, bende zaten 2 tane alacaktım aldım bunları. Hatta zebra nerite alacaktım ama kısmet bunlaraymış.[/QUOTE]

Ben de akşan bir tane kahverengi benekli, bir tane de zebra nerite aldım. Zebra henüz hareket etmedi. Kahverengi benekli olan koyduktan kısa süre sonra hereketlendi ve şimdi geziyor akvaryumu. Zebra neden sessiz acaba. Umarım bir şeyi yoktur.

[QUOTE=ceyh]Bitki olarak çınar, cabomba ve cryptocoryn türlerini inceleyebilirsiniz. Çöpçüler ile kribensisler arasında bir sorun olacağını sanmam ama yumurta ve yavru aşamalarında ne olur bilmiyorum. Led aydınlatma armatürü siparişi verdim, tankımda ışıklandırma çok zayıf, geldiğinde ne derece etkili olduğunu paylaşırım. Elma salyangozlar yumurta bırakmak için sudan dışarı çıkıyor, kapak yoksa yönlerini şaşırma ihtimalleri var.[/QUOTE]

Ceyhun Bey, önerilerinize uyup, bir tane çınar, bir tane dere otu gibi yaprakları olan bitkiden aldım. Dikimleri nizami yapıp yapmadığımdan emin değilim. Sadece diplerine tablet gübre koyup olabildiğince derine dikmeye çalışıyorum. Derinlik 2-3 cm civarı olabiliyor en fazla. Şimdi ışık konusu kaldı gibi.



Bu arada aliexpressten sipariş ettiğim röleli sıcaklık sensörüm daha önce gelmişti ve bugün de soğutucu fan geldi. Eve geldiğimde sıcaklık 29 dereceye yakındı. Fanı sensöre bağladım. Sensöre sıcaklık beklentimi 25.5 derede olarak ayarladım. Fan direk çalıştı ve 2 saat içerisinde suyu 1. kademede çalışmasına rağmen soğuttu. 1. kademede ses rahatsız edici değil. Kışa doğru diğer ucuna da ısıtıcıyı bağlayacağım. Sıcaklık kontrol altında :)[EDIT]Kalimdor,2017-08-14 23:06:27[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir