700 Litre Karma Amerikan İçin Balık Ve Dekor Öneri


serser7Çevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2018
İl: Balikesir
Mesaj: 41
serser7Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2018 12:45
Arkadaşlar aranızda yeniyim hobi de yeni sayılmam daha önce 400 litrelik bir tankım mevcuttu 7 yıl kadar challenger baktım 50cm olana kadar şimdi evlendik barklandık hanımında merağı ile 160*60*70h ebatlarında ön cam clear bir akvaryum şipariş ettim 1 hafta içinde elimde olacak nasipse bende bu arada akvaryum için balık çeşiti cinsi ve adet olarak ayrıca dekor olarak arayışlara başladım show tank olacağı için ve renklilik açısından güney amerikan cikletlerini tercih ettim
ekipmanlarım
jbl e1501 dış filtre
jager 300 watt ısıtıcı
sobo wp-2660 kafa motoru 2000l/h
Aqua Magic Sb-8808 Hava Motoru çift çıkış

Dekor ekipmanlarını sizden bekliyorum kum taş ağaç falan aklımda bır köşeye taşlardan kule tarzı birşey yapıp onun dibine siyah kum sonra beyaz silis ile devam etmek yani bir tarafa saklanamak için balıklara yer sonrada geniş bir yüzme alanı boş alanda bir kaç üzüm bağı koymak
Birde sizce havalandırma için hava taşımı yoksa pipo filtrelerimi tercih etmeliyim sanki pipo filtreler suyun temizliğinede yardımcı oluyorlar.

Gelelim balık şeçimine , öncelikle 12 çeşit balık belirledim ama bunlardan illaki birazını elemek zorundayım ve hangisinden kaçar tane alacağım konusunda siz deneyimlilerden yorumlarınızı bekliyorum
1-Herichthys bocouriti
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/204234/240220181158241.jpg[/IMG]
Latince Adı: exCichlasoma bocourti
Coğrafik Kökeni: Guatemala.
Yaşam Alanı: Nehirler ve göller. Habitatında nadir görülür.
Beslenme Biçimi: Omnivor. Doğada böcekle, salyangozla ve algle beslenir.
Davranış Biçimi: Orta derecede agresif.
Kendi Türlerine Davranışı: Aşırı agresif.
Yüzme Seviyesi: Dip-Orta
Cinsiyet Ayrımı: Yüzgeç uzantıları ve genel vücut şekli dışında belirgin bir fark yoktur.
Üreme: Yumurta dizicidirler. Tek eşlidirler. Uzun süre yavru bakımı gözlenir.
Sıcaklık: 26°C - 28°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 35 cm.
En Az Akvaryum Hacmi: 275 litre (tek erkek için)
Su Sertliği: Orta - Sert
pH: 7.2 - 8.0
Zorluk Seviyesi: 2
Genel Yorum: Hobiye 1994'te kazandırılmıştır. Vücudu saran dikey bantlar yetikinlerde silikken, yavrularda çok belirgindir. Yetişkinler turuncu-altın renkleriyle gözalıcıdırlar. Üretimi ve bakımı kolay olan, ancak zor bulunan bir türdür.

2-Heckelii
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/204234/240220181201051.jpg[/IMG]
Latince Adı: Acarichthys heckelii
Coğrafik Kökeni: Amazon nehir sistemi
Yaşam Alanı: Nehir kıyısı
Beslenme Biçimi: Hem etçil Hem otçul (Omnivor)
Davranış Biçimi: Orta derecede agresif
Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif
Yüzme Seviyesi: Taban
Cinsiyet Ayrımı: Erkeklerin sırt yüzgeci daha uzundur ve daha renkli olurlar.
Üreme: Bu balıklar taban altı yuva yapıcıdırlar ama sadece dişiler yuvayı kazar ve tabanda birbirine bağlı tüneller oluştururlar. Ve erkekte dahil bütün canlılara karşı bu tünelleri korurlar. Yumurtalar 3 günden sonra kırılır ve daha sonraki 3 günde özgür yüzmeye başlarlar. Cinsel olgunluğa ulaşması 2 yıl sürer.
Sıcaklık: 23°C - 26°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 23 cm.
En Az Akvaryum Hacmi: 300 litre
Su Sertliği: Yumuşak - Sert
pH: 6.0 - 7.5
Zorluk Seviyesi: 3
Genel Yorum: Yaşam süresi 6 - 8 yıldır. Akvaryumda saklanma alanlarının yanında açık yüzme alanları da bırakılmalıdır. Akaryum taşlar ve köklerle dekore edilmelidir. Oldukça barışçıl bir balıktır, ama başka türlerin bölgelerini işgal eder. Sık su değişimine ihtiyacı vardır.

3-Altifrons
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/204234/240220181203001.jpg[/IMG]
Latince Adı: Geophagus altifrons
Coğrafik Kökeni: Manaus, Brezilya, Amazonas eyaleti. Paru, Xingu, Tapajos, Trombetas, Madeira, Negro ve Purus dahil olmak üzere orta-alt Amazon havzasında ırmak kolu drenajlarında kaydedilmiştir (G. sp. aff. altifrons Tocantins 'olarak satışı yapılan rio Tocantins şimdilerde G. neambi olarak tanımlanmıştır).
Beslenme Biçimi: Hem etçil Hem otçul (Omnivor)
Davranış Biçimi: Orta derecede agresif
Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif
Yüzme Seviyesi: Taban - Orta, çoğunlukla taban.
Cinsiyet Ayrımı: Erkeklerin sırt ve anal yüzgeç uzantıları dişilerinkine göre belirgin şekilde faha uzundur. Dişilerin sırt ve anal yüzgeçleri kısa uzantılı veya uzantısızdır. 9-10 cm olana kadar cinsiyet ayrımı yapmak mümkün değildir. Dişiler daha küçük boyuttadır.
Üreme: Eşli ağızda kuluçka görülür. Tek eşlidirler.
Sıcaklık: 26°C - 30°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 30 cm.
En Az Akvaryum Hacmi: 300 litre (1 erkek 3 dişi için)
Su Sertliği: 1 - 12 °dH
pH: 5.0 - 7.0
Zorluk Seviyesi: 3
Genel Yorum: Güney Amerika toprakyiyenlerinin en güzel üyelerinden biridir. Bu türler besinini tabandaki substratı ağzında eleyerek bulduğu için "toprakyiyen" adını almışlardır. Altifrons bu davranışı akvaryumda da sürdürür. İnce bir zemin malzemesi onun için şarttır. Midye kırığı tarzı substrat ve çakıllar uygun değildir. Zemini elerken artıkları da ortaya çıkardıkları için sudaki nitrojen bileşiği değerlerinde oynamaya neden olurlar. Bu oynamanın balıklarda strese yol açmaması için güzçlü bir mekanik ve biyolojik filtrasyon şarttır. Gecikmeli ağızda kuluçka görülür. Yumurtalar çatladığında anne onları ağzına alır. Yetişkinlerinde gövde yanlarında klasik benek bulunmayan tek Geophagustur. Amazon boyunca yaygınlık gösterdiği için birçok yerel varyetesi vardır.

4-Winemilleri

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/204234/240220181206111.jpg[/IMG]
Latince Adı: Geophagus winemilleri
Coğrafik Kökeni: Güney Venezuela ve muhtemelen kuzey Brezilya, Rio Negro havzası, Amazon.
Yaşam Alanı: Düşük mineralli, asidik siyah sular. Sade kumlu veya yumuşak çamurlu tabanlar. Ayrıca doğasında dağınık kayalar, batık ağaç kökleri, dallar ve dökülmüş kuru yapraklar bulunabilir. Río Negro'da yaşayan diğer türler; Acestrorhynchus falcatus , A. falcirostris, Laemolyta taeniata , Pseudanos gracilis, Chalceus macrolepidotus , Hemigrammus bleheri , H. schmardae, H. stictus , Hyphessobrycon pyrrhonotus , H. socolofi , Paracheirodon axelrodi , P. simulans , Carnegiella marthae, Copella meinkeni, Nannostomus trifasciatus , Acarichthys heckelii , Apistogramma gibbiceps , Biotodoma wavrini, Biotoecus opercularis, Cichla orinocensis , Crenicichla notophthalmus, Dicrossus filamentosus , Geophagus dicrozoster , Heros notatus , Hoplarchus psittacus, Pterophyllum altum , Satanoperca daemon , S. lilith, Corydoras adolfoi , C. duplicareus , C. imitator , C. nijsseni , C. robineae , Ancistrus dolichopterus , Dekeyseria pulchra, Peckoltia braueri and Potamotrygon schroederi .
Beslenme Biçimi: Hem etçil Hem otçul (Omnivor)
Davranış Biçimi: Barışçıl
Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif
Yüzme Seviyesi: Taban - Orta
Cinsiyet Ayrımı: Pek bir fark yoktur, en net ayrım dişinin yumurtlayacağı zaman tüpçüğü çıktığında yapılır.
Üreme: Eşli ve gecikmeli ağızda kuluçka yaparlar. Dişi yumurtaları düz bir yüzeye bırakır, erkek döller, bir süre sonra ikisi de yumurtaları ağzına alır.
Sıcaklık: 26°C - 30°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 20 cm.
En Az Akvaryum Hacmi: 300 litre
Su Sertliği: 1 - 8 °dH (Çok yumuşak - Orta)
pH: 4.0 - 7.0
Zorluk Seviyesi: 3
Genel Yorum: Önceden "Stripetail (Çizgili kuyruk)" veya "Rio Negro I" olarak bilinirdi. Proximusa dış görünüş olarak çok yakındır, ama küçük bir yan noktası vardır ve kuyruk deseni farklıdır. G. surinamensis grubunun bir üyesidir. G.dicrozoster ile birçok özelliği aynıdır daha fazla bilgi için dicrozoster profilini ziyaret edebilirsiniz.

5-Owroewefi
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/204234/240220181208241.jpg[/IMG]
Latince Adı: Guianacara owroewefi
Coğrafik Kökeni: Surinam ve Fransız Guyanası
Yaşam Alanı: Nehir
Beslenme Biçimi: Hem etçil Hem otçul (Omnivor), doğada küçük omurgasız hayvanlarla beslenirler.
Davranış Biçimi: Barışçıl
Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif
Yüzme Seviyesi: Taban - Orta
Cinsiyet Ayrımı: Aralarında pek bir farklılık yoktur. Kafa ve yüzgeç yapısı fikir verebilir, erkekler daha hörgüçlü ve iri yapıda olur.
Üreme: Üretimi oldukça kolaydır. Düz yumurta dökerler, dişi yumurtalarla ilgilenirken erkek bölgeyi savunur. Yavrular yumurtadan çıktıktan sonra kumda açılan çukura taşınırlar. Yavrular artemia ile beslenebilirler.
Sıcaklık: 25°C - 28°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 15 cm.
En Az Akvaryum Hacmi: 200 litre (bir çift için)
Su Sertliği: 5 - 8 °dH (Yumuşak - Orta)
pH: 6.5 - 7.0
Zorluk Seviyesi: 2
Genel Yorum: Akvaryumda taşlar, kökler ve kütüklerle saklanma alanları oluşturulmalıdır. Üreme döneminde kumu kazdığı için bitki kullanılmaması daha uygundur. Aynı büyüklükteki başka balıklarla bir arada beslenebilir. Bu balık bir çift olarak ya da akvaryum yeterince büyük olması şartıyla bir grup halinde beslenebilir. Tam anlamıyla bir toprak yiyen olduğu düşünülmez. Hobide nadir bir türdür. Doğada Krobia itanyi, Corydoras guianensis, Characidium fasciadorsale ve Cyphocharax spilurus gibi türlerle sakin, sığ ve güneşli sularda yaşarlar.

6-Labiatus
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/204234/240220181211361.jpg[/IMG]
Latince Adı: Gymnogeophagus labiatus
Coğrafik Kökeni: Güney Brezilya, Uruguay.
Yaşam Alanı: Hızlı akan sular, büyük kayalar ve ince çakıl.
Beslenme Biçimi: Hem etçil Hem otçul (Omnivor)
Davranış Biçimi: Barışçıl
Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif
Yüzme Seviyesi: Taban - Orta
Cinsiyet Ayrımı: Erkekler daha büyük olurlar ve büyük boyda kafa yaparlar.
Üreme: Gecikmeli ağızda kulukça yapar. Yaklaşık 30 yumurta düz bir yüzeye yapıştırılır ve daha sonra döllenir, yumurtalarla dişi ilgilenir. Yumurtalar kırıldıktan sonra dişi yumurtaları ağzına alır. Yavrular 10 - 12 gün sonra serbest yüzüşe geçerler. Yavruları artemiayla büyütebilirsiniz.
Sıcaklık: 22°C - 25°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 18 cm.
En Az Akvaryum Hacmi: 150 litre (bir çift için)
Su Sertliği: Yumuşak - Sert
pH: 6.0 - 7.5
Zorluk Seviyesi: 3
Genel Yorum: Rengi ve vücut şekli G. gymnogenyse benzer, dudaklardan ayırt edilebilirler. Yılın bir kaç ayında 15 derece gibi bir ısıda bu balıkları bakmak akıllıca olacaktır. Güçlü bir filtre zorunludur. Akvaryum taşlar, kökler ve ağaç dallarıyla dekore edilmelidir, bazı sert bitkiler de kullanılabilir.

7-Red head tapajos
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/204234/240220181214371.jpg[/IMG]
Latince Adı: Geophagus sp. "Tapajos Orange Head"
Coğrafik Kökeni: Rio Tapajos, Brezilya.
Yaşam Alanı: Nehirsel.
Beslenme Biçimi: Hem etçil Hem otçul (Omnivor)
Davranış Biçimi: Barışçıl.
Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif.
Yüzme Seviyesi: Taban - Orta
Cinsiyet Ayrımı: Erkekler daha büyüktür, kafa hörgüçleri daha büyüktür, tüm yüzgeç uzantıları daha uzundur. İki cinsiyette de kafa üstünde turunculuk görülür.
Üreme: Ağızda kuluçka yaparlar. Dişi yumurtaları düz bir yüzeye bırakır, erkek döller, sonra ikisi de yumurtaları ağzına alır. Yumurtalar açılana kadar oksijen almaları için dışarıdan çiğnemeye benzetilen bir ağız hareketi yaparlar. Yavrular 8-10 günlükken açığa çıkarlar.
Sıcaklık: 24°C - 27°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 20 cm.
En Az Akvaryum Hacmi: 200 litre (bir çift için)
Su Sertliği: Yumuşak - Orta
pH: 6.0 - 7.0
Zorluk Seviyesi: 3
Genel Yorum: En güzel toprakyiyenlerden biridir. Kafalarındaki turunculuk sayesinde diğer türlerden ayırdetmek kolaydır. Oldukça barışçıllardır. Türiçi agresiflik bile çok az boyutlardadır. Bu sayede grup halinde beslenebilirler. Erkekler zaman zaman üstünlük mücadelesine girişirler, fakat bu mücadele zarar verici boyutlara ulaşmaz. Kafalarındaki turunculuğun parlaklığının balığın grup hiyererşisi içindeki yeriyle ilintili olduğu düşünülmektedir. Diğer toprakyiyen türleri gibi ince kum şarttır. Nitrata fazla töleranslı olmadıklarından sık ve düzenli su değişimi gerektirirler.

8-Red severum


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/204234/240220181216451.jpg[/IMG]
Latince Adı: Heros efasciatus
Coğrafik Kökeni: Güney Amerika. Amazon'un Brezilya kesimi.
Beslenme Biçimi: Hem etçil, hem otçul.
Davranış Biçimi: Orta derecede agresif
Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif
Yüzme Seviyesi: Yüzey-Orta-Dip
Cinsiyet Ayrımı: Cinsiyet ayrımı kolay değildir. Yüzde desenlerin bolluğu erkek olduğunu işaret eder.
Üreme: Düz yumurta dökerler. Erkek dişi seçiminde çok seçici davranır. En iyisi 3-4 dişi koyup arasından seçim yapmasını sağlamaktır. Dişilerle ağız kavgasına girer, nedeni ilerde yavrularını koruyacağı güçlü dişiyi seçmektir.
Sıcaklık: 24°C - 32°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 20 cm.
En Az Akvaryum Hacmi: 200 litre (tek erkek için)
Su Sertliği: Yumuşak - Orta
pH: 6.0 - 7.0
Zorluk Seviyesi: 2
Genel Yorum: Pek çok renk varyasyonu bulunmaktadır. Popüler Cichlidlerdendir. Güzel bir Karma Amerikan Cichlid akvaryumu balığıdır. Kendi boyundaki balıklarla iyi geçinir. Akvaryumuna bitki konulabilir. Kayaların yanına yüzme alanları da bırakılmalıdır. Üreme zamanıda diğer balıklara karşı agresifliği artar. Gold varyetesi oldukça popülerdir.

9-Uaru
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/204234/240220181218431.jpg[/IMG]
Latince Adı: Uaru amphiacanthoides
Coğrafik Kökeni: Brezilya
Yaşam Alanı: Durgun ya da yavaş akıntılı, ağaç kökü barındıran sular.
Beslenme Biçimi: Bitki ağırlıklı omnivor.
Davranış Biçimi: Orta derecede agresif.
Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif.
Yüzme Seviyesi: Taban - Orta
Cinsiyet Ayrımı: Yetişkin erkek uaruların kafa profilleri dişilere göre daha ovaldir.
Üreme: Yumurta dizicidirler. Tek eşlidirler. Uzun süre yavru bakımı gözlenir.
Sıcaklık: 26°C - 28°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 30 cm.
En Az Akvaryum Hacmi: 300 litre (bir çift için)
Su Sertliği: 5 - 12 °dH
pH: 5.0 - 7.0
Zorluk Seviyesi: 2
Genel Yorum: Uaru yerli Amazon dilinde kurbağa anlamına gelir. Bu cinse de kurbağaya benzer tipi nedeniyle konmuş olabilir. Amphiacanthoides Amazon havzasında oldukça sık rastlanan bir türdür. Yıllar boyunca yerliler için besin kaynağı olmuştur. Otçul beslenmeleri nedeniyle, uaruyla beslenen hiç bir bitki güvende değildir. Sert yapraklı anubias türleri bile uarunun çenelerinden nasibini alır. Kemirmek için kütüğe ihtiyaç duyarlar. Bunun sindirimlerine yardımcı olduğu düşünülmektedir. Yavruyken en az 3-4 adet beslenmeleri önerilir. Aksi takdirde utangaçlıklarını yenmek için dither balık gerekebilir. Birlikte beslenebilecekleri çiklit türleri arasında Güney Amerika cüceleri, blue acara, melekler, kribensis, keyhole, rainbow çiklit, sajica, severum, barışçıl geophaguslar sayılabilir. Nazik doğaları ve ilginç davranışlarıyla karakter sahibi bu balıkları seyretmek oldukça keyiflidir.

10-Balzani
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/204234/240220181227391.jpg[/IMG]
Latince Adı: Gymnogeophagus balzanii
Coğrafik Kökeni: Paraguay ve Uruguay.
Yaşam Alanı: Sakin birikintiler.
Beslenme Biçimi: Hem Etçil Hem Otçul
Davranış Biçimi: Barışçıl
Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif.
Yüzme Seviyesi: Taban - Orta
Cinsiyet Ayrımı: Erkekler daha büyük olurlar ve büyük boyda kafa yaparlar.
Üreme: Ağızda kuluçka yaparlar.
Sıcaklık: 22°C - 26°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 15 cm.
En Az Akvaryum Hacmi: 150 litre (bir çift için)
Su Sertliği: 5 - 19 °dH
pH: 6.0 - 8.0
Zorluk Seviyesi: 3
Genel Yorum: Diğer toprakyiyenler arasında tıknaz vücudu ver erkeklerdeki görkemli kafa yapısıyla dikkat çeken bir tür. Ekvator çizgisinin bir hayli altında bulundukları için görece soğuk suda yaşarlar. Yılın 3-4 aylık bölümünde daha soğuk (bu fark balığın ait olduğu bölgeye göre değişir, iyice araştırılmalıdır) bir sıcaklık sağlamak doğal yaşamlarını simule etmemize yardımcı olur. Su kalitesine ve enfeksiyonlara karşı hassastırlar.

11-Herichthys pearsei

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/204234/240220181235031.jpg[/IMG]
Latince Adı: exCichlasoma pearsei
Habitatı ve Anavatanı: Güney Meksika, Guatemala
Beslenme Biçimi: Omnivor
Davranış Biçimi: Orta derecede agresif
Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif.
Yüzme Seviyesi: Taban - Orta
Cinsiyet Ayrımı: Monomorfik canlılardır (dişi ve erkek aynı görünümdedir). Kesin cinsiyet tespiti anüs-vent kontrolüyle yapılabilir.
Üreme: Düz yumurta dökerler. Tek eşlilik görülür. Dişi önceden belirlenen bölgeye yüzlerce yumurta bırakır. Yumurtalar 6-7 günde yüzecek duruma gelir. Birkaç hafta boyunca yavru bakımı gözlenir.
Sıcaklık: 24°C - 27°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 45 cm. (dişiler için 40 cm)
En Az Akvaryum Hacmi: 350 litre (tek erkek için)
Su Sertliği: Yumuşak - Sert
pH: 7.2 - 8.0
Zorluk Seviyesi: 3
Genel Yorum: Her ne kadar görünüm ve boyut olarak bir vieja türünü andırsa da, diğer viejalardan birkaç özelliğiyle ayrılır. Öne doğru çıkık ağzı, büyük ölçüde otçul olması ve kafa yapmaması bu farklardan birkaçıdır. Bu mevcut farklardan dolayı Vieja cinsi yerine 'Cichlasoma' cinsine dahildir. 45 cm ye ulaşan boyuyla çok büyük bir çiklittir. Dişiler de erkekler gibi çok büyük boyutlara ulaşabilir. Boyutuna rağmen ılımlı mizacıyla birçok karma akvaryumda beslenebilirler. Pearsei, sade renklerine rağmen oldukça güzel bir türdür.

Evet arkadaşlar balıklarımız bunlar 12 dedım 11 yazdım dığeride green severum çünkü.Öncelikle ben altifrons-labiatus-red severum-uaru
-pearsei düşünüyorum besleyen arkadaşlar yorumlarınızı esirgemeyin lütfen ve başka önerileriniz varsa onları da değerlendirebilirim şimdiden teşekkürler

bide bayrak kuyrukbunlarla yaşarmı acaba örnek bi link vereyim
[VID]https://youtu.be/m3Ogv2-W94c[/VID]

Hiç kimsemi ilgilenmiyor

Beğenenler: [T]168086,brigantes[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brigantesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/11/2014
İl: Bursa
Mesaj: 3586
brigantesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2018 23:17
Konu hakkında bilgim yok ama Red head tapajos u beğendim en çok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serser7Çevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2018
İl: Balikesir
Mesaj: 41
serser7Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2018 10:20
[QUOTE=brigantes]Konu hakkında bilgim yok ama Red head tapajos u beğendim en çok. [/QUOTE]

Zaten listemde kesin olanlardan biri benimde hocam ama anlamadıgım bısey var bu balıklarla ugrasan hıcmı yok bu forumda

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brigantesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/11/2014
İl: Bursa
Mesaj: 3586
brigantesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2018 11:33
[QUOTE=serser7]

Zaten listemde kesin olanlardan biri benimde hocam ama anlamadıgım bısey var bu balıklarla ugrasan hıcmı yok bu forumda[/QUOTE]

Vardır kesin. Konuyu görmemiş olabilirler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rokolistÇevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 312
rokolistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2018 11:42
Halit bey burada istediğiniz bilgi balıkların uyumumu ? Uyumlarına göre mi eleme yapmak ? Çünkü siz araştırmış olmalısınız ki balıklar uyumlu balıklar[EDIT]rokolist,2018-02-25 11:43:32[/EDIT]

Ben gene de bir fikir şuraya bırakayım. Güzel renkler barındıran barışçıl bir akvaryum istiyorsanız.

7-Red head tapajos
6-Labiatus
5-Owroewefi
2-Heckelii
10-Balzani ( emin değilim ph seviyesi diğerlerine göre sabit tutulmalı )

bunlar benim sizin tanka söyleyebilceklerim hem barışçıl bi ortam açısından hem de görsel şenlik açısından önerim bunlar olabilir size ama balzani ph konusunda diğerlerine göre biraz zorlayacaktır ama önerilerim bunlar iyi hobiler dilerim. [:iyi:][:iyi:]

Dekorda kendi 550 litrelik tankımdan örnek verecek isem şöyle ;
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/202955/250220181207211.jpg[/IMG]
yapabilirsiniz sizin hayal gücünüze kalmış tabi bu sizin göz zevkiniz farklıdır o yüzden dekor hakkında tam bir şey söyleyemeyeceğim ama yumuşak su gereksinimleri olduğundan köklerle bir dekor mantıklı olacaktır. Yumurta dökme işlemleri içinde oval taşlar yumurta kayalar önerebilirim. Ama böyle karma bi tankta doğumun olup aradan kurtulacağını düşünmüyorum açıkçası

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serser7Çevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2018
İl: Balikesir
Mesaj: 41
serser7Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2018 12:22
[QUOTE=rokolist]Halit bey burada istediğiniz bilgi balıkların uyumumu ? Uyumlarına göre mi eleme yapmak ? Çünkü siz araştırmış olmalısınız ki balıklar uyumlu balıklar

Ben gene de bir fikir şuraya bırakayım. Güzel renkler barındıran barışçıl bir akvaryum istiyorsanız.

7-Red head tapajos
6-Labiatus
5-Owroewefi
2-Heckelii
10-Balzani ( emin değilim ph seviyesi diğerlerine göre sabit tutulmalı )

bunlar benim sizin tanka söyleyebilceklerim hem barışçıl bi ortam açısından hem de görsel şenlik açısından önerim bunlar olabilir size ama balzani ph konusunda diğerlerine göre biraz zorlayacaktır ama önerilerim bunlar iyi hobiler dilerim. [:iyi:][:iyi:]

Dekorda kendi 550 litrelik tankımdan örnek verecek isem şöyle ;
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/202955/250220181207211.jpg[/IMG]
yapabilirsiniz sizin hayal gücünüze kalmış tabi bu sizin göz zevkiniz farklıdır o yüzden dekor hakkında tam bir şey söyleyemeyeceğim ama yumuşak su gereksinimleri olduğundan köklerle bir dekor mantıklı olacaktır. Yumurta dökme işlemleri içinde oval taşlar yumurta kayalar önerebilirim. Ama böyle karma bi tankta doğumun olup aradan kurtulacağını düşünmüyorum açıkçası [/QUOTE]

Hemen hemen hepsi uyumlu biliyorum ama en uyumlularını secmeye calısıyorum sadece birde hangisinden kaçar tane olmalı onu düşünüyorum küçük alacağım için dişi erkek ayrımı zor olur diye tahmin ediyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rokolistÇevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 312
rokolistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2018 13:08
[QUOTE=serser7]

Hemen hemen hepsi uyumlu biliyorum ama en uyumlularını secmeye calısıyorum sadece birde hangisinden kaçar tane olmalı onu düşünüyorum küçük alacağım için dişi erkek ayrımı zor olur diye tahmin ediyorum [/QUOTE]

tabi ki Halit Bey aradığınız türler zor bulunan türler ticari açıdan güney Amerika sıkıntısı var ülkede getirilmiyor getirilse de fiyat aralığı kabarık oluyor. Kaçar tane beslemeniz gerektiğini zaten anlarsınız çiftten fazla 1e 4d gibi oranlar varsa ona göre koyacaksınız zaten tür elinizde fazla olacak ama sadece çift beslenmesi zaten tank ta sıkıntı yaşatıcaktır nedeni çifte yaklaşan her hangi bi balık illa kovalanmaya maruz kalacaktır o yüzden çiftlerden uzak durarak yada az sayıda tutarak bunu dengelemeye çalışabilirsiniz.

Bence her birinden 1 er çift atarak tasarıma daha fazla para harcıyarak doluluğu sağlayabilirsiniz. Zaten söylediğim türlerin hepsi ağızda kuluçka yapıyor buda yavru alımınızı kolaylaştıracaktır. Tabi eş seçtirme olayı için 4 er tane olacak boylandıktan sonra ayırmak zorunda kalacaksınız.[EDIT]rokolist,2018-02-25 13:12:40[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serser7Çevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2018
İl: Balikesir
Mesaj: 41
serser7Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2018 13:44
[QUOTE=rokolist]

tabi ki Halit Bey aradığınız türler zor bulunan türler ticari açıdan güney Amerika sıkıntısı var ülkede getirilmiyor getirilse de fiyat aralığı kabarık oluyor. Kaçar tane beslemeniz gerektiğini zaten anlarsınız çiftten fazla 1e 4d gibi oranlar varsa ona göre koyacaksınız zaten tür elinizde fazla olacak ama sadece çift beslenmesi zaten tank ta sıkıntı yaşatıcaktır nedeni çifte yaklaşan her hangi bi balık illa kovalanmaya maruz kalacaktır o yüzden çiftlerden uzak durarak yada az sayıda tutarak bunu dengelemeye çalışabilirsiniz.

Bence her birinden 1 er çift atarak tasarıma daha fazla para harcıyarak doluluğu sağlayabilirsiniz. Zaten söylediğim türlerin hepsi ağızda kuluçka yapıyor buda yavru alımınızı kolaylaştıracaktır. Tabi eş seçtirme olayı için 4 er tane olacak boylandıktan sonra ayırmak zorunda kalacaksınız.[/QUOTE]

Ebat yeterli olacaktır diye düşünüyorum fazla kavga çıkmaz tahmınımce fiyatları 50 tl ortalama balıkların 5-6 cm boyutları acaba en fazla kaç balık alayım mağlum 25-30 cm ulasan balıklar buyuduklerınde sıkıntı olmasın

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rokolistÇevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 312
rokolistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2018 14:03
Bnce siz eş seçtirmek için her türden 4 er yada 3 er tane alın 1 erkek 2 dişi yada 2 erkek 2 dişi olarak eş seçtikçe çıkarmak zorunda kalacaksınız. Büyüyünce sıkıntı olur zaten bu boylarda o hacimde bayağı beslersiniz ama büyüdüğünde çiftleşme döneminde kızgınlıkları artacaktır o yüzden bence böyle ekleme yapınız birde tavsiye olarak kültür oturmayacağı için bence yavaş yavaş alarak ekleme yapmanızda fayda var.

Yazdığım türler zaten başka türlere karşı davranışları barışçıl arada 1 tanesi orta derece agresif oda tankın hakimiyetini kuracak balık olacak büyük ihtimal umarım istediğiniz gibi olur konunuzu dikkatle bekliyor olacağım çok merak ettim nasıl bir sonuç çıkacağını Halit Bey.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MacrinusÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2018
İl: Izmir
Mesaj: 11
MacrinusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2018 14:06
Hocam öncelikle merhabalar. Yeni tankınız şimdiden hayırlı olsun. Amerikanlar zor balıklar o yüzden besleyen çok fazla kişi yok. Benimde bir amerikan tankım var ara ara sıkıntılar oluyor ancak büyük boyutlara ulaşmıyor çok şükür. Sizin seçtiğiniz balıklar uyumlu ve 11çeşit balık var. 2tane alsanız herbirinden 22tane balık olur. İleride duruma göre eksiltmeler yapabilirsiniz. Balıkların herbiri ayrı karakteristik özelliklere sahip olduğu için arada kavgalar ölümler olacak(inşallah olmaz). Benim tavsiyem bu şekilde. Dekor olarakta kök ve kaya tercih edin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rokolistÇevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 312
rokolistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2018 15:58
[QUOTE=Macrinus]Hocam öncelikle merhabalar. Yeni tankınız şimdiden hayırlı olsun. Amerikanlar zor balıklar o yüzden besleyen çok fazla kişi yok. Benimde bir amerikan tankım var ara ara sıkıntılar oluyor ancak büyük boyutlara ulaşmıyor çok şükür. Sizin seçtiğiniz balıklar uyumlu ve 11çeşit balık var. 2tane alsanız herbirinden 22tane balık olur. İleride duruma göre eksiltmeler yapabilirsiniz. Balıkların herbiri ayrı karakteristik özelliklere sahip olduğu için arada kavgalar ölümler olacak(inşallah olmaz). Benim tavsiyem bu şekilde. Dekor olarakta kök ve kaya tercih edin. [/QUOTE]

Merhabalar güzel yerden gelmişsiniz ama hocam 11 türün hepsini değil oradan uyum acısından ve renklenme acısından sızce hangilerini tercih etmeliyim demek istemiş konuyu sonuna kadar okudunuz mu hocam ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serser7Çevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2018
İl: Balikesir
Mesaj: 41
serser7Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2018 19:16
[QUOTE=rokolist]Bnce siz eş seçtirmek için her türden 4 er yada 3 er tane alın 1 erkek 2 dişi yada 2 erkek 2 dişi olarak eş seçtikçe çıkarmak zorunda kalacaksınız. Büyüyünce sıkıntı olur zaten bu boylarda o hacimde bayağı beslersiniz ama büyüdüğünde çiftleşme döneminde kızgınlıkları artacaktır o yüzden bence böyle ekleme yapınız birde tavsiye olarak kültür oturmayacağı için bence yavaş yavaş alarak ekleme yapmanızda fayda var.

Yazdığım türler zaten başka türlere karşı davranışları barışçıl arada 1 tanesi orta derece agresif oda tankın hakimiyetini kuracak balık olacak büyük ihtimal umarım istediğiniz gibi olur konunuzu dikkatle bekliyor olacağım çok merak ettim nasıl bir sonuç çıkacağını Halit Bey.[/QUOTE]
Ben bile hala heyecan icindeyim daha tank gelmedi onumuzdeki hafta gelir diye dusuyorum ilk bi kac gunde balik eklemem su iyice otursun die
Simdi 5 cesit alsak 3 er adet 15 yapar idealmidir

[QUOTE=Macrinus]Hocam öncelikle merhabalar. Yeni tankınız şimdiden hayırlı olsun. Amerikanlar zor balıklar o yüzden besleyen çok fazla kişi yok. Benimde bir amerikan tankım var ara ara sıkıntılar oluyor ancak büyük boyutlara ulaşmıyor çok şükür. Sizin seçtiğiniz balıklar uyumlu ve 11çeşit balık var. 2tane alsanız herbirinden 22tane balık olur. İleride duruma göre eksiltmeler yapabilirsiniz. Balıkların herbiri ayrı karakteristik özelliklere sahip olduğu için arada kavgalar ölümler olacak(inşallah olmaz). Benim tavsiyem bu şekilde. Dekor olarakta kök ve kaya tercih edin. [/QUOTE]
Öncelikle tesekkur ederim 22 cok olur gibime gelio bide tane basi 50 tl oldugunu dusunursek 1100tl yapar bide 2 sikinti bence ikiside erkek cikarsa katliam tarzi biseyler olabilir

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rokolistÇevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 312
rokolistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2018 21:10
Bence cok iyi Halil bey konuyu takipteyim bende çok merak ediyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MacrinusÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2018
İl: Izmir
Mesaj: 11
MacrinusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2018 18:42
Hocam show tankı demişsiniz. Benim bildiğim sadece erkeklerden oluşur. Eğer eş tutturcam diyorsanızda çiftleşme dönemlerinde diğer balıklara büyük sıkıntılar yaratabilirler. 22 balık için çok demişsiniz. Arada zayıflar olacak ölümler olacak kavgalar olacak az çok. O yüzden her türden 2tane dedim. Hiç beklenmedik türler uyumlu olur denilenler bazen sıkıntı yaratabiliyorlar. Yinede tercih sizin tabikide. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir