70 lt tavsiyeleri,


saygeniusÇevrim Dışı

Kayıt: 27/11/2010
İl: Ankara
Mesaj: 29
saygeniusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2010 14:19
Selam,

Daha önce 15lt akvaryumum olduğundan bahsetmiştim. Forumdakilerin tavsiyeleri sonucu 15lt'nin 3 lepistes ve 3 moli için çok küçük olduğunu (2 siyah moli'yi hastalıktan kaybettikten sonra) anlayınca ay moli'leri bir arkadaşıma verdim.

Şimdi 3 lepistesim var fakat akvaryumu büyütmeyi, bir bitkili kurmayı düşünüyorum.

70 lt için benim gibi yeni başlayan, ve biraz da olsa bilinçlenmiş biri için uygun olduğu düşüncesindeyim, bilmiyorum siz ne dersiniz?

1 - 1.5 ay içerisinde 70lt'lki bir akvaryum alıp kurmayı planlıyorum. Kurduğum takdirde de şimdiki lepisteslerimi ve arkadaşma verdiğim moli'leri alıp ana tanka taşıyacağım. Bu küçük olanı da karantina ya da yavru akvaryumu olarak kullanabilirim.
emek'te bir toptancıda 45 liraya bir akvaryum buldum, bilmiyorum fiyatı ne derecedir, uygun mudur, çok mudur az mıdır?


1 - 70 lt'ye hangi bitkileri ekebilirim?
2 - toprak seçimi ile ilgili en ufak bir fikrim yok, nasıl toprak, ne tür toprak ne kadar toprak alabilirim.
3 - 70 lt'ye lepistes & molly koymayı planlıyorum, diğer canlı doğuranlar hakkında pek bir fikrim yok. Belki başka tür de ekleyebilirim ileride ama Black Molly, Silver Molly ve lepistes şimdiki planım. Acaba kaç balık koyabilirim? 1e 3d olacağını varsayarsak, ve hepsinden eşit miktarda dersek?
mesela 15 balık çok mu olur daha eklenebilir mi?
4 - filtreler konusunda da çok bir bilgi sahibi değilim, dış filtre ile iç filtrenin farkı nedir acaba? bende bir adet iç filtre var, Dophin KF-200. Dış filtre alınca bir adet de hava motoru mu almamız gerekiyor? Bu aletin hem filtresi var, hem dışarıdan bir boru yardımıyla hava çekip içeriye üflüyor.
Bunun yetmeyeceğinin farkındayım, fakat ne boyutta ne tarzda bir filtre almam lazım, iç dış farkı nedir acaba?
5 - Isıtıcı zaten alacağım, daha önce beyaz benek illeti ile tanıştığım için... 100W yeterli olur mu?

Şimdilik bu kadar. Bu sefer en baştan başlayıp yanlış bir şey yapmamak adına sizin tavsiyeleriniz doğrultusunda hareket etmeye karar verdim. Hem balıklarım ölsün istemiyorum, hem de her şeyi doğru düzgün yapmak istiyorum.

Akvaryumun boyutundan tutun da balık türüne kadar, her fikrim değişebilir durumda =)
etkilemelerinize hazırım =))

Not: annemi hala ikna edebilmiş değilim, babam eski bir akvarist olarak meraklı ama sözü geçmiyor bu konuda. Aslında annemin itirazı da zaten eskiden nasıl bir iş olduğunu bilmesinden kaynaklı =) ama en fazla bi iki hafta küser diye düşünüyorum...

Selamlar, önerileriniz için şimdiden teşekkürler...




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aligultekin34Çevrim Dışı

Kayıt: 27/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 359
aligultekin34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2010 14:42
Isıtıcı yeterlidir.
İç filtre yetersiz kalır.İç filtrenin suyu saatte 5-6 kez çevirecek yapıda olanı tavsiye edilendir.En güzel şelale filtredir ama bitkili akvaryumlar için uygunmudur bilmem.
Hagen bitki kumu önerilen kumlardandır.Bitki için gübrede gerekiyor forumda Yasmut Tunç Sönmezoğlunun kendi yaptığı bitki gübrelerinden kullanabilirsin.Başka yerden alıcak olursan pahalıya gelir.
Bitkili akvaryum oluşturmayı düşlünüyordum biraralar ama yapmadım.Bildiklerim bu kadar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

saygeniusÇevrim Dışı

Kayıt: 27/11/2010
İl: Ankara
Mesaj: 29
saygeniusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2010 22:49
Neden başka kimse yazmıyor?
teşekkür ederim ali beyyyyy


Arkadaşlar gerçekten neden kimse yardımcı olmuyor?
belli bir sebebi mi var yazmamanızın? =(

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TürkÇevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 656
TürkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2010 22:55
Evet guzel bir yazi olmus ama fazla gereksiz cumle kurmusun diye dusunuyorum ve yorumlarin gelmemesininde sebebi budur buyuk ihtimal daha sade bir anlatim olsa daha iyi olurdu.Neyse simdi ilk olarak tetra ve lepitesli bir akvaryum cok iyi olur.Balik sayisinida abartma derim 10 tane iyidir.İsiticisiz akvaryum zaten olmaz oldurursun baliklari sabit bir isi olmasi sart akvaryumda bitki olarak seni yormiycak fazla isik istemeyen bitkiler kulansan iyi olur diyicem fakat bitkili bir tank dusundugun icin taban bitkisi v.s saglam bir isik gereksimin olacaktir.En az 3 florasan sana herkeze onerdigim gibi benimde eski akvaryumumda kulandigim 3 luyu tavsiye edicem.Slyvanianin Daylingstar:Gün isigi Aquastar:Ay isigi ve Grolux kasap isigi :D ni oneriyorum.Bu 3lu isini gorecektir.Fakat bu florasanlari akvaryumu bitkileri baliklari bitkileri karsilamak sana epeyi bir maliyete gereksinim olacagini gosterecektir.Tabi bence bunlari yavas yavas yap ve bitkileri florasanlari en sonra birak derim.En onelisi ise diş motordur İc motor olmasada olur fakat ic motor gereklidir.Bende ilk akvaryumumda sadece ic motor kulanmistim ve haftada en az 2 kere temizlememe ragmen akvaryum batiyordu.İc filtre kulanmak hamaliktan baska bisey degil.Dis motor ise biyolojik dengeyi saglar icindeki elyaf suyu suzer icindeki karbon suyu beraklastirir ve beyaz borucuklar isimlerini unutum mazur gorun suyun icindeki yararli bakterileri tutar.Yani anliycaginiz diş filtre sart diş filtrenin islevi budur suyu alip uflemez yani ever gelelim toprak isine toprakda eger bitki yetistireceksen Hagen siyah kumdan baska kum kullanma derim.İsinide gorecek en iyi bitki kumudur diyebilirim.Tabi gubre falan isine girmiyceksen girsende farketmez ana kum olarak hagen siyah bitki kumu kullan bitki olarakda benim bildigim fazla bir bilgim yok ama sana bildigim kadarini soyleyeyim Anubis bitkisinin az isik istedigini ve gubre v.sde istemedigini biliyorum.Limon agacininda oyle java moss ve amazonda gunde 10 saat isiklandirmayla bakabilirsin tabi bunlar Amerikan tankindaki bitkiler benim bildigim bitkiler kolay bakilanlar bunlardir. Dedigim kumlada rahatlikla bakarsin umarim yardimci olabilmisimdir.Saglikli hobiler dilerim.Bitki olarak iyi bir isiklandirmada yaparsan sahibinden.comda falan toptan bitki satanlar var. Bitkili tanklar icin onlarada bir goz gezdirebilirsin. Florasanlari almadan kesinlikle bitki alma parana yazik olur.Onuda soylemis olayim unutmadan.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir