75x45x27


DosiÇevrim Dışı

Kayıt: 17/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 68
DosiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2007 23:52
Merhabalar
ilk basta bu foruma teşekkür ederim.
Ben 10 sene evvel bir akvaryumum vardı ve yeniden bir arkadasımın akvaryum vermesiyle tekrar akvaryum yapmaya karar verdim.

Arkadasımın akvaryumu
Uzunluk : 75
Yükseklik : 45
Genişlik : 27 cm dir.

Dış filtre : Sera Filtre
Isıtıcı 100W
Hava Filtresi

Ben hareketli bir akvaryum istiyorum.

canlı doğuran mı yoksa ciklet tarzı balık mı yetiştirebilirim?
Ayırca söylediginiz tarza göre bitki ve kum tarzım ne olmalıdır?
Forumu okuduğum kadarıyle herhalde canlı doğuran beslemeliyim gibi anladım ama yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şimdiden çok teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lepisteslerimÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2007
İl: Ankara
Mesaj: 409
lepisteslerimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2007 00:14
Ciklet konusunda fazla bilgim olmasa da konuları takip ettiğime göre akvaryumunuz ciklet için küçük.Bence canlıdğuran besleyin.Bitkili bir akvaryum yapmanızı tavsiye ederim bitki olarak (eledoa ,saz cabomba, limon vs.) bu bitkiler çok güzel duruyorlar.Ama birçok türde bitki var.Biraz araştırma yaparak bulabilirsiniz.Bitkilere özel kumlar var bunlardan kullanabilirsiniz.Bitkiler bakımda iseyeceklerdir.Size tavsiyem en az bakımı isteyen eledoa bulundurmanızdır.Eğer bitkisiz bir akvaryum yapacaksanız akvaryumu kaya gibi cisimlerle de dekore edebilirsiniz.
saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DosiÇevrim Dışı

Kayıt: 17/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 68
DosiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2007 08:52
Yani Canlı doğuran diyorsunuz
Gurami gibi balıklardan çeşit yapmam gerekiyor o zmn değil mi ?

-----------------------------------------------------------------------------------

Peki yavru almak isterim oyüzden guramilerden vazgeçtik.
Akvaryumum da buna benzer bir balık istmekteyim. Yani buna benzer bir büyük bir balık olsun. Balık önerisi yapabilirmisniz ?
Çöpçü
Vatos
Kılıçkuyruk
lepistes ( az ama )
makrakanta
Neon Tetra
velifera
Moli


Dosi2007-09-20 09:36:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BvarisliÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2007
İl: Bursa
Mesaj: 2419
BvarisliÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2007 15:49
 Sayın Dosi. Akvaryumunuzda bitkide olacaksa taban malzemesi olarak öncelikle aquaclay almalısınız. AQUACLAY bu link deki kum işinizi görecektir. 10 litre olarak satılıyor ve akvaryumunuzun tabanını iyi şekilde doldurur. Akvaryumunuz 91 litre kapasiteli. Toprak olarak bunu alırsanız fazla küçük bitkiler tercih edemezsiniz. Burak beyinde dediği gibi elodea alabilirsiniz. İlk başlarda sevmediğim ama sonra dan çok hoşuma giden bir bitkidir. Yanına çabuk yayılmasına katlanabilirseniz çam tavsiye ederim. 2 haftada bata bir geliştiler bende. Amazon hançeride güzel bir bitkidir en az bir kök bulunabilir. Ve bu aralar da zeytin hoşuma gidiyor ama akvaryumda nasıl duruyor bilmediğim için bişey diyemem. Balık olarak canlı doğuran alırsanız ve yanına gromi alırsanız yavru alma gibi bir lüksünüz olamaz çünkü yavruları yerler. Ama yavru olmasada olur derseniz tasiye ederim gromileri çok hareketli değildirler ama renkleri ve irilikleriyle göz doldururlar. Platiler de canlı doğuran akvaryumunun vazgeçilmezlerinden. Yine görsellik isterseniz velifera da öneririm. Kılıç ve moli de isteğe bağlı olarak alınabilir. Canlı doğuranlardan lepistesleri pek sevmiyorum sizin zevkinize kalmış. Bunların dışında makrakanta lar çok hareketli ve oyuncu balıklardır ama tabi bu gündüzleri değilde genelde geceleri olur. Eğer alacaksanız 3-4 tane almalısınız. Tetra türleri de canlı doğuranlar la iyi gider ama uzun aradan sonra yeni başladığınız için telef olmaları olasıdır (kendimden biliyorum Big%20smile) ama yine de 6-8 tane alıp koyabilirsiniz. Neon, Kardinal neon yada rasbora tetra lardan herhangi bir cins i alabilirsiniz. Bitkiler içinde sıvı gübre edinirseniz baya bi yol katetmiş olursunuz. Şimdilik aklıma gelenler bunlar kafanıza takılan bişey olursa sorabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir