ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Bvarisli
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
137
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Ağustos 2007 16:56
Son Ziyaret:
12 Mart 2024 21:11
Toplam Mesaj:
2414 [0.40 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Barış VARIŞLI
Doğum Tarihi:
13 Mayıs 1982
Yaş:
41
İl:
Bursa
Meslek:
Bilgi İşlem
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Barış VARIŞLI 50*42*50(Y) Nano Resif 45*27*30(Y) Hi-tech Bitkili 35*20*20 Low tech karides

SON 10 MESAJI

Montecarlo Hakkında Bilgi Lazım ?
In vitro bitkiler çok uzun süre beklemediyse tutunmada ve gelişmede çok farkı yok budama saksı bitkilerden. Hatta in vitro' lar saksı bitkilere göre biraz daha sağlıklı ve düzgün formda oluyor. Kendi akvaryumumda ektiklerim Birkaç hafta içinde adapte olup yayılmaya başladılar. In vitro alırken dikkat etmek gereken şey sararmış olmaması. İlk aldığım in vitro taban bitkisi biraz sarımsıydı ve eridi gitti. İkinciyi İnternet üzerinden bir akvaryumcudan aldım ve formları çok güzeldi ve şuan tabanı tamamen kapladılar. Aydınlatmam creaqua nano elite black.
Kakadu Yavrularının Cinsiyeti
Yusuf bey balıkların ikisi de dişi gibi gözüküyor. Dişilerin gövdeleri genelde sarı renkte oluyor ve sırt yüzgeçlerinin ucu çok az sivri oluyor erkeklere göre. Yarvular ne kadarlık oldular?
Bursa İçi Kapıya Getiren Petshop Varmi
Betta marketim' e en fazla 5 dakika yürümeyle ulaşırsınız kent meydanından.
Apistogramma Kakadu
Kakadu ve agassizii her zaman favorim olmuştur, şuan da da bir çift kakadum var ve yeni yavruları oldu. Dakikalarca akvaryumun karşısında birbirimizi izliyoruz :) Tatlı su akvaryumu deyince aklıma direk kakadu ve agassizii geliyor. Maşallah sizin canlılar da çok güzeller, güle güle büyütün.
Akvaryum Kaya Mevzusu
Doğrudan cama temas etmedikleri için problem olmayacaktır.
Tanganyika Gölü Kıyı Şeridi , Kayalık Habitat
Mavi fon' la birlikte akvaryum daha bir aydınlanmış daha güzel olmuş sanki. Dün yine geçtim sizin oradan ama Eyüp amca' ya malzeme bırakacağım için çok duramadım, dükkanın önünde durup malzemeyi teslim edip ayrıldım hemen. Ama bir ara mutlaka geleceğim ziyaretinize.
Kaya Tavsiyesi
Merhaba, suya salınım yapmayan dragon stone, frodo gibi kayaları kullanabilirsiniz. İnternet üzerinden sipariş vermek bir alternatif ama kayaları siz seçemeyeceğiniz için ne çıkacağı belli olmaz. İstanbul, Ankara gibi illerdeki bir akvaryumcu ile iletişime geçip resimleriyle seçerek kargo yaptırabilirsiniz.
Kürlenmiş(canlı)kaya Sıfırlaması
Merhaba, kayalar daha önce bir yerde kullanıldı mı? Kullanılmadıysa kaynatılmış su döküp sonra iyice durulayarak da kullanabilirsiniz. Eğer kurulu bir tanktan çıktıysa bir peynir tenekesi tarzı kapta kaynatmak iyi olacaktır.
High Tech Gübre Önerisi
Akvaryumunuz high tech olduğu için sadece saydığınız 3 gübre yeterli gelmeyecektir. Fosfat, Nitrat tüketimi de olacağı için o gübreleri de edinmeniz gerekli. Ben aşağıdaki ürünleri kullanıyorum.

Seachem Flourish
Seachem Flourish Trace
Seachem Flourish Iron
Seachem Flourish Excel
Seachem Flourish Nitrogen
Seachem Flourish Phosphorus
Seachem Flourish Potassium
Spirogrya(ipek Yosunu) Bile Çürüdü
Low tech tank için oldukça güçlü bir aydınlatmaya geçmişsiniz. Eski aydınlatmanız neydi ya da akvaryum ölçüleri nedir bilmediğim için genel yorum yapacağım. Bu durumu bende birkaç resif akvaryumumda yaşadım. Floresan' lı armatür' den led' e geçince bazı yosunlar yok oldu başka türler üredi, mercan gelişimi muazzam arttı vs vs.. Sizde de ışık şiddeti artınca bitkiler daha fazla besin tüketip yosunları da besinsiz bırakmış büyük ihtimalle. Adaptasyon sürecinde bu tip değişiklikler olacaktır. Işık şiddeti arttığı için gübrelemeyi biraz daha arttırıp ışığı da Aslan beyin belirttiği gibi akvaryumdan biraz uşaklaştırabilirsiniz. 1-2 hafta içerisinde adapte olacaktır bitkiler büyük ihtimalle. İmkanınız varsa floresanların hepsini değil de 2-3 tanesini yakıp yavaş yavaş sayıyı da arttırabilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.