90*30*40h Bitkili kurulumu


R. ÜnalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 746
R. ÜnalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2013 16:54
Merhabalar;

Uzun zamandır bitkili nano akvaryumlarla haşır neşir oluyorum fakat aklımın kenarında hep daha geniş ve tür çeşitliliğinin biraz daha fazla olduğu bir tank kurmak vardı. Bunun için hafta başında 90*30*40h ölçülerinde bir akvaryum siparişi verdim. Ölçüler çok hoşuma gitmese de şartlar bunu gerektirdi diyelim. Bu akvaryumu özetle bitkili melek akvaryumu yapmak istiyorum.

Malzemelerim hazır gibi;

Tabanda prodac fondovivo(1,5kg), gene aynı markanın humus ve humu plus adlı ürünleri(beşyüzer gram), üzerlerinde pirinç büyüklüğünde beyaz kuvars kum(20 lt). Daha önce fondo vivoyu hagen kumun altında misket gübreyle kullanmıştım memnun kaldım, şimdi fondovivonun da üzerinde yazdığı gibi humus ve humu plus ile birlikte kullanacağım. Ayrıca misket gübrem var fakat ilk etapta kullanmasam da olacakmış gibi düşünüyorum. 

Filtre olarak eheim 2211 var elimde onu kullanmayı düşünüyorum tankın brüt hacmi 108 lt ama 80 litrelere kadar düşecektir. 

Dekor olarak elimde çeşitli kök ve kayalar var.

Bitki olarak ince saz, anubias, java fern, moss elimde var bunları kullanacağım fakat başka bitkilerde eklemeyi düşünüyorum cripto brown, uygun yerlere rotala-micra tarzı bitkiler. 

Aydınlatmam hazır değil. Akvaryum standart pvc köşebentli, yarım kapaklı olacak. En 30 cm olduğunu düşünürsek ön tarafa yaslanmış kapak içindeki ışık arka plandaki bitkiler için ne kadar verimli olur? Yoksa arkasına bir kapak daha yapıp ışık tertibatını sadece orayamı kurmalıyım?(kendi kapağının normal yerinde olmasını istiyorum görüntü olarak böyle hoşuma gittiği için) Ayrıca pll floresanlardan kullanmayı düşünüyorum tavsiye üzerine. Hem ekonomik açıdan hemde verimililik açısından iyi olacağını düşünüyorum. İstanbulda bu lambaların çeşitlerini balastlarını vs bulabileceğim dükkan tavsiyesine ihtiyacım var..

Beslemek istediğim türler; melek, bir veya birkaç tür tetra, cüce vatoz, corydoras, birkaç tane cüce amerikan. Akvaryum bu türlerin hepsine birlikte çok mu küçük gelir? Eğer uygunsa hangi sayılarda olmalılar? 

Kurulumu yapmadan durumu paylaşmak istedim. Verdiğim bilgileri aynı zamanda birer soru olarak düşünüp eleştirilerinizi dinlemek isterim. Biraz uzun bir yazı oldu zahmet edip okuyanlara şimdiden teşekkürler.

Sağlıklı hobiler dilerim..
R. Ünal2013-10-24 16:58:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

R. ÜnalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 746
R. ÜnalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2013 16:57
Kurulum tamamlandı son hali şu şekilde;


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GalathirÇevrim Dışı

Kayıt: 20/06/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 325
GalathirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2013 17:34
Harika bir tasarım olmuş, çok duru çok sakin ve gözü yormayan bir görünüşü var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir