Acemiyim - Atman 3337


themrahÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 173
themrahÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2011 17:05
Merhaba arkadaşlar. 2 gün önce 1 mt. boyunda akvaryum aldım. Yaklaşık 100 LT su almakta, benim sormak istediğim bir kaç soru var. Yerine mi soruyorum tam emin değilim ama öncelikle atman 3337 modeli bir dış filitrem var. Bu filitreyi dün akşam temizledim, elyafları filan kötüydü bugün sera marka sıfır elyaf ve seramik yüzükleri aldım, motorun birde kendine ait siyah süngeri var, bunları nasıl yerleştirmeliyim motorun içine hiçbir bilgim yok, ayrıca motora yerleştirdikten sonra, nasıl kurucağım, içine su doldurmam gerekiyor mu? Yardımcı olursanız çok sevineceğim. Ayrıca akvaryuma suyu dün gece çeşmeden doldurdum, bunun içinde sera aquantan ve nitrivec aldım bunları nasıl uygulamalıyım, uygularken dış filitre çalışmalı mı ? rastlantısal2011-10-26 17:12:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

diesiraeÇevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 11
diesiraeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2011 05:10
Selamlar.
Elimden geldiğince açıklayıcı şekilde sorularınıza cevap vermeye çalışıcam. Öncelikle filtrenin içini hazırlayın; bir sepete (ki bu sepetin tutma kolunda muhtemelen 2 yazar) yüzük seramiklerinizi yerleştirin ve kolunu kapatın. İlerde bu 2 nolu sepeti karbon filtre koymak içinde kullanabilirsiniz. Diğer sepete (ki tutma  kolunda muhtemelen 1 yazar) 2 veya 3 sıra bu sepete uygun olarak kestiğiniz elyafları koyun. Bu elyafların en üstünede sizdeki atmanın siyah süngerini koyun ve sepetin kolunu kapatın. Burada önemli olan elyaf ve süngerle dolu olan sepetin kolları yerine tam oturmalı taşma ve üste doğru çıkıntı yapmamalı. Seramik dolu 2 nolu sepeti kovanın altına, sünger dolu 1 nolu sepeti kovanın üstüne koyun. Burada dikkat etmeniz gereken nokta sepetlerin dış yanında bulunan su deliklerinin birbiri üzerine ve yanlarındaki contaya tam oturmasıdır. Daha sonra kovanın üstünü kapatabilirsiniz. Şimdi sıra filtreyi çalıştırmada...
Filtreyi duracağı yere yerleştirin. Öndeki yazılı kısmı size baksın. Böylece sizin sağınızdaki delikten(=giriş deliği) su filtreye girecek temizlenip solunuzdaki delikten(=çıkış deliği) akvaryuma dönecek. Akvaryum içine giriş ve çıkış düzeneğinizi boruları vs kurun burada dikkat etmeniz gereken şey kirli suyu akvaryuma getirecek olan kısım suyun içinde olmalı, temiz su çıkış kısmı su içinde olsa da olur olmasa da. Bundan sonra giriş hortumunuzu filtrenin giriş deliğine takın(böylece bakıldığında sistem şöyledir; akvaryum içinden suyu alıp filtreye getirecek hortumun ucu yukarıda akvaryum suyu içinde aşağıda filtreye takılı, filtreden temiz suyu alıp akvaryuma götürecek hortum hazır bekliyor ama filtreye takılı değil. Bundan sonra hazır bulundurmanız gereken 2 şey zamanı bir kova ve zamanı gelince fişi takmak için priz. Şu haliyle filitrenizin 2 deliğinden birisi geliş hortumuyla dolu birisi boşta. İşte o boşta olan delikten içinize hava çekip yukarıdan geliş hortumundan fitrenize su dolmasını sağlayın, bu sırada gözünüzle takip edin filtre dolduğu anda çıkış deliğinden su çıkacaktır; o anda hazırladığınız kovayı deliğe tutun ki etraf ıslanmasın. Artık sistemiziniz kendi su basıncı ile çalışıyor suyun tazyikini görüyorsunuz. Bu anda filtrenin fişini takacaksınız böylece artan tazyiki filtrenizin gücünü görmüş olacaksınız yalnız aman dikkat kova yine çıkış deliğinin ucunda olmalı yoksa ortalık batar. En sonunda da çıkış hortumunuda el çabukluğu ile filtredeki yerine oturtacaksınız. Başlangıçta ses yapabilir; bu filtrede hava olduğunu gösterir filtreyi hafif hafif bir müddet sallayın havayı su ile yukarıdan atınca ses kesilecektir. Benim yıllardır atman filtreyi kurma şeklim böyle, eğer diğer arkadaşlarımın daha pratik yöntemleri varsa yazarlarsa çok memlun olurum... Filtreleme sisteminde aktif karbon kullanmayacağın için söylediğin ürünleri kullanabilirsin filtrenin kapatılmasına gerek yoktur.
Saygılarımla...  
rastlantısal2011-10-27 06:07:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

themrahÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 173
themrahÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2011 10:45
Çok Teşekkürler, aynen dediğiniz gibi yaptım. Şuan sorunsuz çalışıyor.
 
Ama aklımı karıştıran bişiler daha var :)
Sağolsun babam her zaman içimdeki istekleri kırmaya birebirdir, neymiş o ısıtıcı ve dış motor sürekli çalışırsa çok elektrik harcarmış :S içime şimdi kurt düştü sizce ne kadar bi artış olur ısıtıcı ve atman 3337 sürekli çalışırsa ? Dikkatimi çeken birşey daha oldu dün gece ısıtıcının fişini taktım ve ışığı sürekli yanıyordu, acaba suyu ısıtamıyormu, derecem olmadığı için anlayamadım, bugün bir derece alıcam , akvaryum yaklaşık 100 LT su alıyor, ısıtıcım 100W lık bir ısıtıcı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafailkerÇevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 434
mustafailkerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2011 19:05
Isıtıcı konusunda rahatsız olma litreye 1watt civarı gerek.Elektrik ise ayda 30 tlden fazla fark etmez tahminimce .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

diesiraeÇevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 11
diesiraeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2011 23:54
Selam.Muhtemelen suyunuzu ilk koyduğunuzda soğuk olduğu için ısıtıcınız ayarlı olan sıcaklığa ulaşana kadar suyunuzu ısıtmaya devam eder,bu sırada ışığıda devamlı olarak yanar.İstenilen sıcaklığa ulaşınca ısıtma durur ışık söner,ısı düşünce ısıtma başlar ışık yanar vs..Elektrik faturasına gelince yaklasık olarak 6 yıldır akvaryumum hiç elektrikten kesilmedi ve ortalama bir ailenin faturasını hiç geçmedi(örneğin son ayki fatura 60 civarıymış.)ortalama 10 15 tl ek bir sarfiyat vardır diye düşünüyorum.
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir