Acil yardim saulosi


asiegeÇevrim Dışı

Kayıt: 30/03/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 185
asiegeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2014 15:49
Merhaba Arkadaşlar

15 gün önce forumdan saulosi almıştım. Dişinin bir tanesi yumurta almıştı balığı aldığım kişide yeni farketmişti. şimdi balık 15 gündür bende ana tankta şeffaf kaptan biraz büyükçe bir yavruluk yaptım onun içine aldım şimdi balığı kusturmalımıyım yoksa kendimi bıraksın daha önce çok yumurta almış bir balık. Saulosi kendisi kaç günde bırakır yavruyu. Diğer balıklar kaba yaklaşınca onlara kabarıyor biraz huzursuz oluyor. Birde bendeki saulosinin üst yüzgeçi sp ler gibi siyahlık var nomalmidir ? Aldığım tankta Demosaniler ve Saulosiler vardı. 

       asiege2014-04-30 21:41:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Metin BİLGİNÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2014
İl: Trabzon
Mesaj: 269
Metin BİLGİNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2014 23:29
Erhan abi bende bir süredir saulosi besliyorum. Şöyle söyleyeyim ilk yavru alışlarımda 20-21. günde kusturuyodum. Ama şimdilerde büyükçe bir beyaz dondurma kabından yavruluk yaptım. 2 yüzeyini  kesip oralara sineklik diktim. Hem su döngüsü daha iyi oluyor, hem kabın tamamı şeffaf olmadığı için içindeki balık kendini daha güvende hissediyor dolayısıyla daha az strese giriyor. Ağzı dolu dişiyi 20. gününden sonra dondurma kabına koyuyorum ilk 1-2 saat biraz stres yapsa da çabuk alışıyor. Ortalama 24-26. günler arası kendi bırakıyor yavruları. İmkanım olsa ayrı bir akvaryuma ayırmayı isterim ama malesef şuan için dondurma kabından başka seçeneğim yok. Ben kusturmak yerine dondurma kabını tercih ediyorum. Gözlemlerime göre kusturulan balıkların kendini toplaması biraz daha zaman alıyor. Özellikle kustururken ağzına veya yüzgeçlerine zarar verebilirsiniz. Bence kendi haline bırakıp beklemek daha iyi gibi. Bu arada bazıları kendi bırakırsa yavrularını yer diyor. Öyle bir şey olmaz merak etmeyin. Bıraktığında zaten kesesi geçmedi için yem atsanızda yiyemez. Yinede bıraktığını fark ettiğinizde anneyi ayırın.
Yüzgeçteki siyahlık için pek bir şey söyleyemem. Bildiğim kadarıyla baskın dişilerde olabiliyor böyle durumlar. Hatta tamamen renk alıp, maviye dönen dişiler dahi varmış. 
Sağlıklı balıklar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir