Acısu ve Magnezyum sülfat hakkında...


ColdFishÇevrim Dışı

Kayıt: 27/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 406
ColdFishÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2007 22:02

Bu konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum ama bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim...

Arguslar genelde acı su dediğimiz denize dökülen nehir ağızlarından toplandıkları için tatlı suya uyum sağlamaları çok zor olur. Bu durumda yapılması gereken yada önerilen sofra tuzu değil, kaya tuzu dediğimiz tuzlardır fakat bunun dahi fayda gösterip göstermediği muallak bir konudur. uzman saydığımız kişiler dahi bu konuda fikir ayrılığına düşmüşlerdir.
Genel olarak ölüm oranı iki etkene bağlıdır.

1. Sudaki yanlış magnezyum/kalsiyum oranı :
- Deniz Suyunda : Magnezyum yaklaşık 1.294 p.p.m. Kalsiyum ise 413 p.p.m.dir.
- Yerel (Cape Town) musluk suyu ortalamaları ise : Magnezyum 2 - 5 p.p.m. Kalsiyum 9 - 15 p.p.m.
Bu nedenle her galon* başına 1 çaykaşığı Magnezyum Sülfat eklenerek, sudaki sülfat oranının arttırılmasını gerekli görüyorum. "

Bir başka alıntıda ise... yine...

"

1- Yanlış magnezyum/kalsiyum oranı
       Tuzlusu ortamında Magnesium yaklaşık olarak 1,294 p.p.m., Kalsiyum 413 p.p.m. oranındadır. Yerel su kaynaklarında bu oran genellikle magnezyum aleyhindedir. Bu nedenle akvaryum suyuna 15-20 lt’ye 2-3 çaykaşığı magnezyumsülfat (Epsom tuzları) katılması önemlidir. (Epsom tuzu= Ingiliz tuzu olarak bilinir)


 
 
Sıklıkla uzun süreli acı su balıklarının beslenmesinde yanlış kalsiyum magnezyum oranlarından bahsedilmektedir. Bende bir acısu sever akvaryum tutkunu olarak "magnezyum sülfatın = Epsom Tuzunun = İngiliz Tuzu" nun peşine düştüm. Edindiğim bilgiler doğrultusunda eczanelerden edine bileceğimdi, işim dolayısıyla (Reprezant- TSM) bir çok eczaneyle görüştüm ama Epsom tuzuna yada İngiliz tuzuna ulaşamadım, hatta o ne diye bana soruldu Confused. Magnezyum sülfat yaklaşımında ise bana resimde gördüğünüz ürün önerildi bu magnezyum sülfat ın ampul formu...  Benim merak ettiğim Epsom tuzuyla aynı anlama gelirmi eynı etkiyi gösterirmi...
 
Şayet göstermezse Epsom tuzuna nasıl elde edebilirim...Disapprove Şayet bu ürün onun yerine geçerse kullanım şekli nasıldır.
 
Konu hakkında bana yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum... " Olamayanlarda sağ olsunBig%20smile"
 
 
Sağlıkla Kalın...
 
 
Fotolar...
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2007 22:01
Epsom tuzunu eczaneden almıştım. Bir parmaktan uzun olmayan karton kutu içerisinde poşette toz halde satılıyor. Ben magnezyum için Seachem'in reef advantage magnesium ürününü kullanıyorum. Kullandığınız malzeme aynı etkiyi gösterir. Etken maddeler aynı.

Yalnız sizdeki o 1.5 gramın neye denk geldiğini anlayamadım. 7 tane de su molekülü dahil galiba. Yalnız açıkçası tüm tüpleri boşaltsanız da yeteceğini düşünmüyorum ama hiç emin değilim. Sadece 1.2g/Litre bir oran olmasını düşünerek tahminde bulundum.

Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ColdFishÇevrim Dışı

Kayıt: 27/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 406
ColdFishÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2007 00:34
İlginiz için çok teşekkürler Rafet bey...
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir