Adam edilecek akvaryum - Yadigar


FatihYildizÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,156083[/C]
Kayıt: 04/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 437
FatihYildizÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2014 23:47
Özgür Bey selam. Güzel gidiyor maşallah. Diğer konuda da resimli anlatmışsınız bu kablo kanalından kapak işini ama orada da bahsettim florasan ısısı eğilmeye bükülmeye sebep olmazsa mantıklı bir çözüm olacak. Fon konusu önemli bence. Fon olmayınca canlılar daha bir tedirgin oluyor boşlukta hissi oluyormuş diye okumuştum ama tabi karar sizin. Fon kağıdını değiştirmeyi denediniz mi? Belki sök çıkar sebebiyle bombeler oluşmuşsa yapışmıyor olabilir.
Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pekozgurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 1375
pekozgurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2014 17:07
Bugün 7 saate yakın yanık bıraktım deneme için. Isınma ile eğilme bükülme olmadı. Sorun yok gibi Fatih bey. Tek sorun ayakların temas yüzeyi az olduğu için çift taraflı bantla anlaşmaları kısa sürdü ve ayrıldılar. Yarın 502 ya da sıcak silikon ile tanıştıracağım kendilerini. Umarım beraberlikleri kalıcı olur. Kapağa vidalama yapmak istemiyorum.

Fon güzelce yapışıyor. Hava zerresi bile bırakmıyorum. Bir yerde hafif kat izi oluşmuş orada çok az bir hava kalıyor sadece ama kuruduktan sonra orta yerde iz oluyor. Parmakla bastırsam da gitmiyor. 

Bazı hassas balıklar -discus gibi mesela- dediğiniz gibi her taraf açık olunca stres yapıyormuş ancak ben o kadar hassas balık beslemeyi düşünmüyorum. Muhtemelen Bolivian Ram alacağım ama öncesinde evdeki Endler'leri hem boylanmaları hem de dar hacimden kurtulmaları için kullanacağım. Sonrasında satmayı düşünüyorum onları. Bu kadar doğurgan balıkla uğraşamam iş yerinde 

Dünkü %70 su değişiminden sonra Microvec ve Reeflowers Conditioner ekledim. İletkenlik 93ms oldu. GH+ alamadım bir türlü, su istediğimden çok daha yumuşak şu anda. Zamansızlık zor bir şey. suya 2 pistia ve ne olduğunu bilmediğim, pistialar ile karışarak gelen aslında köklü bir bitkiyi koydum deneme amaçlı dolanıyorlar su üstünde.

Bu arada salınım yapmıyor dediğim taşları da biraz uzun süre porçöze maruz bırakınca çok az da olsa tepkimeye girdiğini fark ettim. Fokur fokur köpürmüyor ama çok ince kabarcıklar oluyor. Yapısında muhtemelen az da olsa kalsiyum var. Kullanma konusunda çekimserim. Kendimi dağlara vurasım var, ne akvaryumcularda ne de internette aradığım taşları bulamıyorum. Sevabına taş hediye edecekler varsa bana doğru atsın lütfen.


Bugün sıcaktan etkilenen çift taraflı bant yerine flüoresan ayaklarını 502 ve sıcak silikon ile yapıştırdım. Sıcak silikon ile çalışırken dikkatli olun yanlışlıkla sürdüğüm yere elimle hamle yapınca parmakta su baloncuğu oluştu, o su baloncuğu içinde betta beslemeyi düşünüyorum.

Dün akvaryumcuma uğradım, yeni bitki gelmiş ancak parvulalar hoşuna gitmediği için -sararmış haldeymiş- almamış. Dolayısı ile bugüne ekerim diye düşündüğüm parvulalar yalan oldu. Gaziemir'de Şadanlar'ın perakendecisi olan yere gittim. Hemen hemen hiç bitki yoktu, oradan da elim boş döndüm. Hafta sonu imkan olursa Calvus'a uğramayı düşünüyorum. Armatürün yanına bir kapak yaptım. Tam istediğim gibi olmasa da daha hoş oldu. Alüminyumcu bir tanıdık bulursam aynı şekil ve şemalde bir kapak yapıp içindeki düzeneği ona taşıyacağım. Kötü değil ama hayal ettiğim gibi de olmadı.

Salınım yapmayan taş ve bitki arayışıdayım. İzmir'li arkadaşlara duyurulur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PhraseÇevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2010
İl: Bursa
Mesaj: 311
PhraseÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2014 18:22
Akvaryumu kuralı 1 hafta falan oldu. Benim merak ettiğim esneme vs. oldu mu hiç. Sonuçta 20 senelik falan yazmıştınız. Silikonları ne durumda acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pekozgurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 1375
pekozgurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2014 21:25
Tayfun hocam şimdilik taş gibi diyelim nazar değmesin. Bugünkü sallantıda bir şey olduysa pazartesi göreceğiz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TheBaRoNÇevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2014
İl: Izmir
Mesaj: 26
TheBaRoNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2014 23:56
Hocam resmen akvaruyumu küllerinden doğmasına vesile olmuşsun. Benim kapaksız tankıma ışıklandırma için kullandığım sistemi sizde uygulaya bilirsiniz.Öncelikle buhar camını ayarlıyorsunuz , sonra sobacıdan boruların arkasına konulan parlak yarım boru şeklinde ince saç a kaplanmış bir ürün var genelde 70 cm oluyor ama istediğin ölçüde yapıyorlar ondan alıyorsun. Onun içine ister led yapıştır ister t8 ister t5 koy hatta çok çok iyi olsun dersen altını cam yada şeffaf bir plakayla kapata bilirsin hem ışığa ayna vazifesi yapıp akvaryuma yansıtıyor hem etrafa yayılmasını engelliyor hemde görsellik olarak çok kötü durmuyor zamanla mobilya taç uygulaması yapma şansınızda bulunuyor. malum armatürler çok pahalı ama ben 10 liraya çözdüm o işi :) keyifli hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JUMBOÇevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2012
İl: Mugla
Mesaj: 219
JUMBOÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2014 09:49
Balıklı halini de görmek isteriz, tebrikler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pekozgurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 1375
pekozgurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2014 10:37
Dün bitkileri aldım. Pazartesi iş yoğunluğu olduğu için ekimini öğleden sonraya bıraktım şu anda su içinde duruyorlar. Bitkileri yerleştirdikten sonra foto eklerim.

Balık konusuna karar veremedim ama muhtemelen Electric Blue Ramirezi, Bolivian Ram, Gold Ram, German Blue türlerinden biri ya da ikisi olacak. Bunları da bulmak zor olduğu için acele etmiyorum. Bitki ekimi sonrası bir miktar elimdeki karbon rili karideslerden ve Endler'lerden ekleyeceğim. Otocinculus Affinis de bulursam 2 adet ekleyeceğim. Bulamazsam karides akvaryumumdaki cüce vatoza burası yeni yuva olacak.


Veee son durum... Parvula bulamadığım için orta kısım boş kaldı. O alana parvula gelecek. Rotalalar maalesef istediğim kadar düzgün formda değildi bu yüzden bağ olarak bıraktım. Toparlarsa onları da sağ arka tarafa doğru toplu halde ekeceğim.

Dikim öncesi %40 civarı suyu boşaltıp kumu da hafif karıştırdığım için biraz bulanıklık var. Kök ekleme düşüncem vardı ancak şimdilik vazgeçtim. Mevcut hali ile hoşuma gitti. Yorumlarınızı bekliyorum.
Kaydedilen ilerlemeyi göstermek açısından ilk halini de ekliyorum bu mesaja.
Bu bitkiden bir dal karışmış araya. Ya tutarsa diyerek ektim. Arkasındaki saz türü bitki de akvaryumcuya numune olarak gelmiş. Al dene bakalım dedi görsel olarak hoşuma gitti bakalım nasıl olacak.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pekozgurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 1375
pekozgurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2014 14:20
Gelişim pek beğenilmedi galiba. Hiç yorum yok... 

Pek yorum alamasak da ben paylaşımıma devam edeyim.

İlerleme konusunda http://www.akvaryum.com/Forum/yeni_baslayanlar_burayalow-tech_k208779.asp buradaki rehberi göz önünde bulunduruyorum.

Farklı olarak sudaki nitrat miktarını kontrol ederek bir kaç tane karides ekleyerek su durumunu takip etmeye çalışacağım. Yosun oluşumunun da önüne geçmekte yardımcı olacaklarını umuyorum. 

Dün banggood sitesinden karbonat sitrik asitli CO2 sistem için D501 siparişi verdim. 3 hafta içinde elime geçeceğini düşünüyorum. Şimdilik hiç bir şey yapmıyorum. Günde 8 saat kadar aralıksız aydınlatma devam ediyor. 

Bu arada Bolivian Ram, German Ram, Gold Ram, Electric Blue Ramirezi arayışıma da devam ediyorum. İzmir'de herhangi bir akvaryumcuda gören ya da satan arkadaşlara selam ederim.
pekozgur2014-12-10 10:11:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

esref03Çevrim Dışı

[B]12465,3[/B]
Kayıt: 13/05/2006
İl: Afyon
Mesaj: 267
esref03Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2014 16:55
Merhaba özgür bey maşallah akvaryum nereden nereye :)
Balık seçiminde bir kaç tavsiyem olacak aklınızda
1-bolivan ramirazi yazdıklarınız arasında su değerlerine en fazla toleransı olan balıktır ama epey irileşir eğer küçük balık besleme niyetinde iseniz tavsiye etmem
2-Diğer ramiraziler arasında göreceli ama en güzel ve pahalısı EBR dır, Osmos cihazıyla bile olsa yavru alan kişi sayısı gerçekten çok az
3-Agasssizi gerçekten çok güzel bir tür ama kendi içinde gerçekten ölümcül kavgalar olur, özellikle alfa erkek diğer erkeklere hayat hakkı tanımaz, üretimi nispeten zordur, 1e, 1d şeklinde almanızı tavsiye ederim çünkü 2. dişinin özellikle yavru sürecinde öldürülme ihtimali çok yüksek
4-Apistogramma grubunun bence en keyifli üyeri KAKADU dur, kolay eş tutar , sosyal bir balıktır imkanınnız varsa kakadu ile başlamanızı öneririm, yavrularını gezdiren apisto bence hobinin en keyifli yanı
5-2 çift balık almayı düşünüyorsanız daha çok saklanma alanı ve daha yoğun bitki olmalı yoksa kavgaların önüne geçemiyorsunuz gerçi ben 50-40-40 tankta 3-4 tür apisto bakmışlığım var ama olsun

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pekozgurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 1375
pekozgurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2014 17:26
Eşref bey tavsiye ve bilgiler için teşekkür ederim. Bolivian'ın çok irileştiğini bilmiyordum. Bu durumda listeden çıkartmak daha mantıklı. Bildiğim kadarı ile kakadu'lar da irileşen canlılar diye biliyorum yanılıyor muyum?

Evdeki akvaryumumda EBR var bir dişi bir erkek olarak almıştım ancak erkek dişiyi sürekli hırpalıyor, acemiliğime geldi, eş tutar diye umdum ama erkek çok baskın çıktı dişinin kuyruğunu tamamen yedi ve dişi bu yüzden diğer balıklardan da şiddet gördü. Ama erkek çok hoş bir renk aldı. Aslında 2 dişi EBR alıp erkek ile eş tutturmayı düşünmüştüm ama eş tutturmak anladığım kadarı ile zor. 

Kakadu ben büyüyen bir balık diye biliyorum, yanılıyor muyum? EBR ve Agasizzi'den hangisini Kakadu ile birlikte besleyebilirim.

Bitkilere ilave olarak Parvula gelecek. Orta kısım o yüzden boş artı, bir miktar da rotala red ilave edeceğim. Saklanma alanı olarak da bir sol bir de sağ tarafa hindistan cevizi yuva ya da moss sarılı küçük yati kökü koyabilirim. Bitkilerin zamanla çoğalmasını/büyümesini umuyorum o durumda saklanma yeri yeterli olur umarım. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

esref03Çevrim Dışı

[B]12465,3[/B]
Kayıt: 13/05/2006
İl: Afyon
Mesaj: 267
esref03Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2014 17:42
Geçmiş olsun hangi tür olursa olsun  genelde erkekler dişiyi hırpalıyor, bazen müdahale etmek gerek gerekirse yavruluğa veya başka tanka almak gerekebiliyor. 150 lt tankta sadece bir çift kakadu beslediğimde bile erkek dişiyi acayip hırpaladığı oluyordu, ölçülerin daha geniş olduğu tanklarda birden fazla dişi uygun olabilir ama bu şekilde de yavru almak çok zorlaşıyor yumurtlayan dişiyi ayırmak şart yoksa yumurtası olan dişi diğerlerini öldüresiye dövüyor ve öldürüyor , ben yaşadım zira.
Aslında kakadular da çok büyümüyor agassiziler kadar, anatomik yapısı itibariyle kafa kısmı büyük o yüzden daha heybetli görünümleri var zaten lakabı kürek ağız:)
Bitkiler yoğunlaştığında 1 çift kakadu ekleyebilirsizin 60 lt tankta çok sorun olmayabilir ta ki çiftlerden biri yumurtlayana kadar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pekozgurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 1375
pekozgurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2014 16:40
Tankta suyun ve filtrasyonun daha hızlı oturması için dayanıklı grubundan kabul ettiğim SAE'lerden dün akşam 3 adet ekledim. Sabah az bir miktar yem verdim ve bitirdiler. Şu anda fıldır fıldır bitki kenarlarını tırtıklıyor ve dışkılıyorlar. 

Ayrıca dün akşam ISTA disposeable CO2 set alarak bu sabah montajını yaptım. Koniyi tam saat 10:00 gibi tam doldurmuştum şu anda %40 civarında gaz kaldı içerisinde.

Ölçümlere devam ediyorum. Özellikle nitrat, iletkenlik, KH ve PH takip etmeye çalışıyorum. Amacım tanka müdahele etmekten ziyade gidişatın nasıl olduğunu anlamak. İletkenlik 270'e çıkmış durumda sanırım taşlar beklediğimden fazla salınım yapıyor. KH 3-6 GH 4-7 arasında ph 6,4 görünüyor. Nitrit 0 nitrat ise 10 mg/lt. Genel olarak bir sorun yok gibi. Bu şekilde devam edeceğim. Yarın %20 gibi bir su değişimi öncesinde ve sonrasında iletkenlik ölçeceğim. İletkenlik artışı devam ederse taşları çıkartıp yati kökü ekleyebilirim.

Tür konusunda kararsızlıklarım devam ediyor. Cüce amerikanlar çok hoşuma gitse de durduk yere çekinmeye başladım, ayrıca tedarik etmesi de zor. Forumdaki İzmir'deki canlı ve bitki ilanlarına bakarsanız nedenini anlayackasınız. Resmen mahrumiyet bölgesi olmuş İzmir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FartherplaynonÇevrim Dışı

Kayıt: 12/08/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 160
FartherplaynonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2014 22:11
Bence o taşları daha doğal bir şekilde yerleştirin ama onun haricinde çok iyi ''ADAM'' etmişsiniz akvaryumu. :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pekozgurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 1375
pekozgurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2014 12:27
[QUOTE=Fartherplaynon]Bence o taşları daha doğal bir şekilde yerleştirin ama onun haricinde çok iyi ''ADAM'' etmişsiniz akvaryumu. :D[/QUOTE]

Aslında en üstteki taşın yüzeyine Fissidens Fostanus sardırma düşüncem var. Amaç biraz da kuvvetli ışıktan saklanma yeri oluşturmak olduğu için öyle bir şekil yapma gereği hissettim. Taşın tabanı uygun olsa sağdaki taşın üzerinden yükselen bir şekilde oturtacaktım ama durmadı. Böyle olunca taşın çizgileri alttakine dik oldu.

Bu arada gelişmeleri de paylaşayım ,iletkenlik 270 civarında geziniyor. Artık taşların salınım yapmadığını düşünüyorum. İlave olarak bir zamanlayıcı ile ışıklandırmayı 4A-3K-4A şeklinde 8 saat yapıyorum.

Bu hazneli CO2 difüzör fena bir sistem değilmiş. Tek sıkıntı hafta sonları CO2 kesiliyor. Umarım yosun ya da pH dalgalanması sorunları olmaz. Sitrik asit-karbonatlı sistem için D501 siparişi verdim internetten gelince onunla bir şeyler deneyeceğim ama öncelikle bir CO2 indikatör edinmem daha sağlıklı olacak sanırım.

Bitkilerde son durum ise Wendtii Brown'da tabandan yeni yapraklar geliyor ve bir yaprağı dışında çürüme olmadı, cyperus juncus da hiç bir yaprakta sararma görmedim ama ilerlemeyi de fark edemiyorum, echinodorous'ta sanki değişik bir şekilde kök atmış gibi, diğer saz benzeri bitkide gelişme ya da gerileme yok ancak uçlarında biraz sararma var, köklenmesi için süngere sarıp ağırlıkla kenara bıraktığım rotalalar kök salmaya başladı hatta biraz uzadılar bile. Bu hafta sonuna kadar onlara da yer ayarlamayı düşünüyorum.

Son olarak hala parvula arıyorum. Yok mu İzmir'de moss dışında bitki satan,taban bitkisi satan, bir kul...

Bu arada 3 adet aldığım SAE'lerden birisi geldiğinde de çok iyi durumda değildi dün sabah cenazesini kaldırdık. Balık ölünce üzülüyorum ben alışmamış olsam bile... 34 yaşında 95 kiloluk adamlara yakışan duygular değil bunlar 


Haa, bu arada unutmuşum hala balık arayışındayım İzmir çukurunda Apistogramma Cacatuoides bulabileceğim birileri varsa bir mesaj atsınlar lütfen... Yoksa Endler'lerin işgali olacak büyük balık almaya kıyamayacağım. Bu arada altta da Endler yavrularını görebilirsiniz. 



Sonunda aradığım Parvulayı da cüce amerikanı da buldum. Arayanlar için Cup Cup akvaryumda var.

Bu arada Parvula denen otu dikmek çok meşakkatliymiş. Hele bir de aldığınız bağ eski bir bağsa daha zormuş. Herhalde 4-5 haftadan beri duran bağlar ki sergilendiği akvaryumda yanlardan filizleri fışkırıyordu. Dolayısı ile açınca sürgünleri çözmek zaman aldı. Ama iyi oldu muhtemelen alışma evresi kısa sürecek. Haftaya hafif bir budama yapmayı planlıyorum. Uzun yaprakların uçlarında biraz yosunlanma var çünkü.

Ayrıca 4 tane Nannacara Anomala buldum. Daha fazlası da vardı ancak bu kadarı bile ileride yumurtlama olursa fazla bile olabilir. Yaşadıkça öğreneceğiz. Hem hayvancıklar yalnız kalmasın ürkek olmasın hem de renk olsun diye 8 tane de ember tetra edindim. Bunlar da sürü davranışı sergiledikleri için çok hoşuma giden ufak ve barışçıl bir türdü. Aslında Galaxy Rasbora daha çok hoşuma gitti ama hem daha büyük ve agresif olduğu için hem de daha pahalı olduğu için almaktan vazgeçtim. 

Son durum aşağıdaki gibi oldu. Parvula bakımı budaması vs vs ile ilgili bilgi vermek isteyenler çekinmesin lütfen. Bulması zor oldu ama en azından bakımını becerebileyim, çünkü bu sosis parmaklarla o incecik yaprakları ayırmakla uğraşmak istemiyorum 
Genel görünüm, parlama için kusura bakmayın, karşıdan çekmeye çalışıyordum.
Kıpır kıpır net foto çekemediğim Ember'lar
Akvaryuma girdikten 5 dakika sonra objektife somurtan Nannacara'lar

Yorumlarınızı esirgemeyin lütfen.
pekozgur2014-12-18 11:37:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir