Ağzı dolu malavi parazit sorunu


ozercamÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2014
İl: Içel
Mesaj: 31
ozercamÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2014 22:04
Arkadaşlar merhaba,akvaryumumda problem başladı,size danışmak istedim. Beyaz prenses,sarı prenses ve paslı cikletlerin olduğu akvaryumuma sarı prenses ekledim ve hastalık bulaştı. Eski sp lerden birinde kuyruk erimesi ve yüzgeçlerde beyazlarıma oluştu.kontol ettiğimde yeni splerde de yüzgeçlerde beyaz pamukçuklar vardı. Hemen dip çekimi yapıp suyu yarıya indirdim. Kaya tuzu attım yarım saat bekledim. Sonra sera baktabur parazit ilacı attım su ile tekrar doldurdum. Sıcaklığı 29 dereceye sabitledim.bugun ikinci gün oldu. Balıklar deli gibi yem yiyor çok hareketliler. Kuyruk erimesi olan balık da bugün yem yemeye başladı.splerden birinin de ağzı oldu. Sorularım şunlar,
Bu sera bactapur direkt ağızdaki yavrulara zarar vermezmi? 
Bundan sonra ne yapayım nasıl bir yol izleyeyim? Tedaviyi mecburiyetten ana tanıkta yaptım ve tüm yararlı bakteriler haliyle yok oldu. Nasıl geri kazanırım ?
Beyaz prenseslerde hiç bir sorun yok ve hiç etkilenmediler hastalıktan,fakat paslı cikletlerim daha yavru kuyrukları erime gbi değil ama garip tırtıklı tırtıklı uçlara sahip. Yavrularda olağan bir durum mu yoksa kuyruk erimesi başlangıcı mı? Hiç yavru balık yetiştirmediğim için ayrımını yapamadım.
Şimdiden teşekkürler  syg

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yunusadamÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2013
İl: Ankara
Mesaj: 655
yunusadamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2014 08:30
Yalnızca kaya tuzu ekleyip ısıyı 29-30 dereceye yükseltme yöntemiyle tedavi etseydiniz aynı verimi alırdınız. Hem kimyasal kullanmadan konuyu çözmüş olurdunuz. Dozunda kullandıysanız yavrulara bir zararı olacağını sanmıyorum. Haftada 2 kez %20-30 civarı su değişimiyle tanktan kimyasalları uzaklaştırabilirsiniz. Bakteri dengesi bozulduysa zamanla oturacaktır, birkaç su değişiminden sonra bakteri kültürü de ekleyebilirsiniz.
Geçmiş olsun...   

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir