ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ozercam
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Ocak 2014 22:43
Son Ziyaret:
27 Temmuz 2014 01:02
Toplam Mesaj:
31 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özer cam
Doğum Tarihi:
07 Şubat 1988
Yaş:
36
İl:
Içel
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Özer cam

SON 10 MESAJI

F1 brichardi blumbora hakkında
Merhaba , tropheus türlerine yeni geçmiş biri olarak tür özellikleri hakkında çok bilgiye sahip değilim .Şuan elimde f1 red rainbow kolonim var.Yeni yeni yavru almaya başladım , Antalya'dan Arif007 Bey'den f0 ikola kaiser aldım.İnş hafta sonu elimde olacaklar ,sitede gezerken Emrah07 arkadaşımızın blumbora yavru ilanını gördüm ve ikolalar ile birlikte gelsin düşüncesi ile yavrulardan 25 adet istedim. Sağolsunlar Arif abi ve Emrah çok yakından ilgilendi ve sorularımı cevapladılar . Blumbora hakkında sitelerde pek bir bilgi bulamadım. Bu türün f1leri damızlık boyuta geldiğinde nasıl görünüyorlar , anaçlarının özelliklerini sergileyebiliyorlar mı ? Renk ve şekil kaybına çok uğruyorlar mı ? F1 sahibi olan arkadaşlarımız varsa yardımcı olursa çok sevinirim . Şimdiden teşekkürler . Çağdaş ÖZDOĞAN2014-07-04 12:21:29
Karışık malavi

Boyut (cm):100
Kapasite (litre):300
Canlılar:zebra puulu,demosoni ,mpanga,beyaz prenses


http://foto.akvaryum.com/fotolar/156037/5_image.jpg

omardaing2014-05-21 13:12:21
Ağzı dolu malavi parazit sorunu
Arkadaşlar merhaba,akvaryumumda problem başladı,size danışmak istedim. Beyaz prenses,sarı prenses ve paslı cikletlerin olduğu akvaryumuma sarı prenses ekledim ve hastalık bulaştı. Eski sp lerden birinde kuyruk erimesi ve yüzgeçlerde beyazlarıma oluştu.kontol ettiğimde yeni splerde de yüzgeçlerde beyaz pamukçuklar vardı. Hemen dip çekimi yapıp suyu yarıya indirdim. Kaya tuzu attım yarım saat bekledim. Sonra sera baktabur parazit ilacı attım su ile tekrar doldurdum. Sıcaklığı 29 dereceye sabitledim.bugun ikinci gün oldu. Balıklar deli gibi yem yiyor çok hareketliler. Kuyruk erimesi olan balık da bugün yem yemeye başladı.splerden birinin de ağzı oldu. Sorularım şunlar,
Bu sera bactapur direkt ağızdaki yavrulara zarar vermezmi? 
Bundan sonra ne yapayım nasıl bir yol izleyeyim? Tedaviyi mecburiyetten ana tanıkta yaptım ve tüm yararlı bakteriler haliyle yok oldu. Nasıl geri kazanırım ?
Beyaz prenseslerde hiç bir sorun yok ve hiç etkilenmediler hastalıktan,fakat paslı cikletlerim daha yavru kuyrukları erime gbi değil ama garip tırtıklı tırtıklı uçlara sahip. Yavrularda olağan bir durum mu yoksa kuyruk erimesi başlangıcı mı? Hiç yavru balık yetiştirmediğim için ayrımını yapamadım.
Şimdiden teşekkürler  syg
HAQOS EXPRO-500 Filtre incelemesi
[QUOTE=Goksen]Ben bugun 40*40*40 buhar surgulu bir nano akvaryum siparişi verdim. Bu filtre gerçekten çok hoşuma gitti, akvaryumum gelsin sanırım önümüzdeki cuma günü alıcam, bir sorum olacak, üzerinde sürgü buhar camı olduğu için, arka tarafta ne kadar bir boşluk kalması gerekiyor? yani filtreyi koyunca arka cam ile sürgü cam arasında ne kadar bir boşluk olması gerekiyor, bu konuda bilgi verirseniz sevinirim..[/QUOTE]
Merhaba cm olarak kesin bir rakam veremeyecem,ben kendi akvaryumunda buhar kapağını haqosun su tahliye borularına göre kesmek zorunda kaldım. Orj bozmadı bunu gibi alternatif üretebilirsiniz. Hiç bir sorunla karşılaşmadım iyiki almıştım diyorum. Filtre malzemesi konusunda biraz destek yapabilirsiniz . Elyaf,kömür takviyesi çok daha iyi temizlik getiriyor bence . Biraz nazik davranın alışana kadar açma kapama yerlerine birden yüklenirseniz çabuk kırılabilir. Son olarakda malzeme dizilişin tam tersini dizin sıralama kutudakşnin tersi olmalı. Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz, bende ne kırılma ne su kaçırma,ne debi azalması ne de ses sorunu yaşadım. Zevkle 140 litrede kullanıyorum.
Malavi hakkında Sorular
Sarı prensesleri arttırmak dediğin gibi olması gereken fakat bende Paslı ciklet yavruları da var. Ufak oldukları için biraz fazla attım. Büyüyünce cinsiyet e göre çıkartıp koloni kurmak istiyorum. Sarı prenses sayısını yükseltirsem çok kalabalık olacak. Erkeklerden birine yol gözüktü sanırım. Zarar gelmesini istemem hiç birine. Bunların yarısını bir arkadaş dan aldım. Çoğunun yavrusu vardı. O kadar beter bir akvaryum da yaşıyorlardi ki içler acısıydı ortamları. Aldım güzelce bakıyorum sıcaklık için bile iki tane digital derece var. Yemler desen gani. Ama ilgileniyorum ya bana geldiler hayat umurlarında değil.Biriniz bari ağzınıza yavru alın. Yok ben ilgileniyorum ya vermezler. :) Bunların yüzünden hanım evden atacak beni. :) Bunlar da hiç tık yok :) Klozete atacağım az kaldı. :)  Onur Nergiz2014-02-15 20:32:56
Malavi hakkında Sorular
arkadaşlar Merhaba, akvaryum u kurduktan sonra balıkları gün geçtikçe yakından inceliyorum fakat bazı sorular takıldı aklıma, yardımcı olursanız sevinirim. 
1-sarı prenseslerden 7 tanesinden ikisi sanırım erkek çıktı. Ben tek erkek var diye almıştım. Kendi çapımda anüs vente bakarak almıştım ama sanırım yanıldım. İki tane sp yuzgeclerini kabartarak kap kara oluyor ve yuvarlak çizerek birbirlerine giriyorlar. O kadar şiddetli ki solungaçları bile genişliyor. Sizce birini ayırayım mi? 
2-dişi erkek ayrımında sorun yaşıyorum erkekler de yumurta benegi olur diyorlar o zaman benim Akvaryumda ki sarı ve mavi prenseslerin yarısında bir nokta benek var :s eğer dişilerde de olabilir normal derseniz erkek dediğim sp de de tek nokta var. Asıl soru erkek sarı prenses de en az kaç yumurta benegi olmalı ya da dişilerde de bu benek olabilirmi? 
3-akvaryumun tüm köşelerini kazdılar. O kadar kazdılar ki köşeler de cam var sadece. Bu cam kazma işini erkek yapar diyorlar. Ama benim disi balık dediklerim de bunu yapıyor. 
Artık bu cinsiyet belirleme işinden çok yoruldum. Gidiyorum tek tek anüs vente bakıyorum tamam bu sefer dengeledim diyorum iki gün sonra bakıyorum erkek çıkıyor. Akvaryumcular zaten canavar gibi kazıklama peşinde. Bu erkekmi desem sana ne lazım diyorlar. Forumları okuyorum ogrenmeye çalışıyorum ama yine sonuç hüsran. Ya dişi diye gidiyorum yumurta beneksiz balık alıyorum eve geliyorum bir hafta sonra yumurta benegi çıkıyor. Bu malavilerin bana kastı var herhalde :) Mersinde söyle gerçekten iyi dürüst Akvaryumcular yok ki. Cevaplar için teşekkür ederim şimdiden. 
Sarı prenses kum kazma
Arkadaşlar merhaba sormak istediğim bir kaç konu var size danışmak istedim. Yeni kurduğum akvaryumum oturmaya başladı içinde sarı prenses mavi prenses ve birkaç tanede çok küçük yavru paslı ciklet var. Akvaryumun tüm köşelerini kazmışlar akvaryumun camı kalmış resmen. Bu kazma çiftleşme başlangıcımı? Bazı arkadaşlar bölge belirleme diyorlar ama 3 köşeye tüm cinsler gidip giriyor sorunda çıkmıyor. Bir köşede dişi sarı prenses var genelde o hep orada duruyor ve nadir çıkıyor. Sakince orada bekliyor acaba yavru almış olabilir mi? Son olarak paslı ciklet hakkında önerisi olan varsa bildirirse sevinirim. İleride yavru alma durumu diğer cikletlerle aynı mı ? Sıkıntılı bir balık mı ? Akvaryumcuda görünce direk atladım,çok hoşuma gitti. Akvaryumcularda hiç görmemiştim, Mersin'de çok kişi bakmıyor sanırım bunun altında başka bir sebep mi var diye düşündüm. :)  Onur Nergiz2014-02-11 08:38:06
Sarı Prenses Kum Kazma Ve Cinsiyet
Arkadaslar merhaba,sarı prenseslerden biri devamlı akvaryumun köşesindeki kumu kazıp duruyor. Genelde de orada duruyor. Kimisi dişi balık kum kazar kimi erkek kazar diyor. Sarı prensesleri ve yunusları birer erkek diğerleri dişi diye verdiler bana. Sarı prenseslerden biri devamlı diğerlerini köşe bucak kovalıyor. Cinsiyet konusunda sizinde görüşlerinizi almak istedim.videonun sonunda kumu kazan balık var Fakat küpün arkası eğer amaç çiftleşmekse orası çok dar bence uygun değil sizce sebebi ne olabilir ?yunusların cinsiyetleri ve ırkları hakkında görüş belirtirseniz sevinirim.şimdiden teşekkür ederim.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=LA1IFHCXJgs&app=desktop[/VID]
Onur Nergiz2014-02-08 19:01:05
Akvaryum boş kaldıktan sonra oluşan bakterıiler
merhaba hocam taban kumu midye kırığı var bitki ve kütük yok kayalar var zaten hava hortumlarında oluşmuş ve her yere dağıldı yarın cüce vatozları koyacam inş temizlerlerler.
Akvaryum boş kaldıktan sonra oluşan bakterıiler

Merhabalar, akvaryum ile ilgili bir sorum var yardımcı olursanız sevinirim.
Sarı prenseslerimin olduğu bir akvaryumum var. Iş için İstanbul a gideceğimden dolayı balıkları akvaryumcuya emanet bıraktım. Dış motoru açık bırakıp ve içine Kaya tuzu ekleyip 15 gün boyunca bıraktım. Bugün geldiğimde akvaryumun içinde affedersiniz sümük gibi bir sürü şeyler dolaşıyordu. Hava hortumlarını dahi sarmıştı. Akvaryumu komple boşalttım ve temizleyebildiğim kadar temizlemeye çalıştım. Tekrar suyu doldurdum fakat hala o sümüksü şeyler dolanıyor,bende jbl su berraklaştırıcı ve Kaya tuzu ekledim. Merak ettiğim şeyler şunlar...
1-bu bahsettiğim sümüksü şey nedir ve zararları var mı?
2-balıkları içine koyduğumda balıklara zarar verir mi?
3-dış motor bunları temizler mi ya da bunlardan nasıl kurtulurum?
Şimdiden teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.