AK AKVARYUM ALİ KUŞTEPESİ


xp78Çevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2014
İl: Ankara
Mesaj: 130
xp78Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2014 12:55
[QUOTE=alemadam] Yaklaşık 1,5-2 yıl evvel akvaryumumu, bu forumdan yapmış olduğum araştırmalar sonucunda Ali Kuştepesi'ne yaptırdım. Buradaki şikayet eden arkadaşımız gibi parayı peşin olarak ödedim. Ali Usta bana akvaryumun yoğunluktan dolayı 2 hafta içerisinde hazır olacağını söyledi. Ben de kabul ettim. Tekrar tekrar arayarak, 3 hafta içerisinde teslim aldım. 1 hafta gecikme oldu yani fakat sorun olmadı. 
Gelen akvaryum gerçekten beklediğimden de güzel olmuştu. Çok şükür halen de sorun yaşamadım. İşçilik gerçekten çok iyi. Ankara'da belki de Türkiye'de sanıyorum, en iyi işçiliklerden birisine sahiptir, Ali Usta. Bunu da forumdaki arkadaşlarımız çok iyi bilir fakat neden kimse gelip, yazmamış, inanın anlam veremedim. Ali Usta'nın tek sorunu iletişim problemi. Yani iş gecikebiliyor fakat arayıp, nezaketen haber vermiyor, hep sizin aramanız gerekiyor, bence tek sorun bundan kaynaklanıyor. Bir de, göndereceği nakliyat firmasından. En büyük problemi bu konularda yaşıyor, yaşatıyor.

1 ay evvel yine akvaryum yaptırmam gerekiyordu. L144'lerim için 50*50*40 ebatlarında altında profil sehbası olan bir akvaryum yaptırmak için bir çok yerden fiyat aldım. İnanın, en ucuzunu Ali Usta verdi, üstelik 2 günde hazır olur dediği akvaryumu da, tam belirttiği zamanda gidip, teslim aldım. Yine işçilik olarak gayet güzel çalışmış.

Orada 2 dakika ayaküstü muhabbet ettik. Benim bu forumda yazılan şikayetlerden haberim yoktu. Kendisi bana söyledi. Beni şikayet ediyorlar, canım sıkılıyor dedi. Biraz dertliydi anlayacağınız.

Tamam arkadaşlar arada bir sıkıntı yaşanmış olabilir çünkü bu adam binlerce akvaryum imal etti, ediyor, bu güne kadar kaç tane şikayet geldi bir bakalım. Tamam vuralım fakat öldürmeyelim, yiğidin hakkını da yemeyelim lütfen.

Ali Usta burayı okuyorsan da sözüm sana, işçiliğine tek kelime etmiyorum, gerçekten işin ustasısın fakat tek problem yazımda belirttiğim gibi insanlarla olan iletişim ve nakliyecin. Lütfen bu ikisine dikkat et. Yıllarca çalışarak edindiğin itibarı 1-2 ufak hata yüzünden kaybetme...

[/QUOTE] Memnun kaldığınız isçilikten dolayı sizin adınıza sevindim. Burada kimse kimsenin düsmanı değil. Ancak sizin memnun kaldığınız isçiliği göremeyenler var. Mesele surda ki benim evime gelen kusurlu ürün diğer işçilikler düzgün olmuş diye düzelmiyor. Madem çoğunluk memnun işçilikten o zaman şikayeti olan az sayıda kişinin şikayetini giderecek kendisi. Hem kendisi üzülmeyecek hem de müşterisi. Bu konuyu açan arkadaşımıza yeni akvaryumu yapıp gönderecek. Eskisini de aldıracak. Ben kendisine yaptırdığım akvaryumun silikonlarını kötü isçilikten dolayı tamir ettirmek zorunda kaldım. Kendisine bu silikonlar hava boşluğu dolu yer yer de silikonda yırtılmalar başladı dediğimde telefonda aldığım cevap hiç bi şey olmaz oldu. Siparişimi gec teslim etmesi, gosterdiğinden başka model getirmesi de cabası. Kimse kusura bakmasın insanların iyi niyet görmesi için Ali usta geldi sorunu düzeltti mesajlarının görülmesi lazım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alemadamÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 1323
alemadamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2014 13:11
Söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız. Burada amacım kimseyi övmek yada yermek değil. 
Sadece düşüncelerimi paylaştım. Neticede ortak paydada buluşuyoruz. Biraz daha özveri ve iletişim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

spearfishmasterÇevrim Dışı

Kayıt: 18/05/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 7
spearfishmasterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2014 16:55
Ankara piyasasını tanıyan biri olarak söylüyorum Ankara'da doğru dürüst esnaf bulmak zor. Bu yüzden  ucuzaçok iş yapan esnaflara katlanmak zorundaymış gibi hissedenlere söylüyorum: "Biraz daha yüksek fiyata işini iyi yapanlarla alışveriş yapın" 

Beğenenler: [T]90889,Nusrat[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kara MuratÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 101
Kara MuratÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2014 18:19

Arkadaşlar zorkazandigimiz rizkimizi bu hobi icin bazen ne fedakarliklarla yapiyoruz kimimiz asgari ucretle kimimiz aylarca para biriktitip yapmaya calisiyoruz ne yazikki akvaryum.com iyi niyetini su istimal eden esnaflar burda var benim.gibi burda ilanlara guvenip akvaryum yapmak icin parasini verip ne akvaryum nede parasini alamiyan kisiler vardir onun  icin e en iyisi yakininizda  yada guvenilirligi cok olan yerlerdeb alisveris yapin en basit 120akvaryum almisdim emin onuden ne dolandirildim ne kandirildim 




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KartalŞafakÇevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2011
İl: Ankara
Mesaj: 124
KartalŞafakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2014 00:56

Ucuz etin yahnisi konusuna getirmiş bazı arkadaşlar konuyu. Fakat A.K. ankara piyasasında en pahalı yapanlardan biri.

Benim şahsi görüşüm kurumsallaşamamak. O kadar çok iş alıp, para kazanıp o parayı yatırıma, üretime çevirememek,  bir üretim prosedürüne geçememek sorun.  6-7 sene evvel yeri, eleman sayısı, kullandığı teknoloji, üretim planlaması ne ise bugünde o şekilde devam ediyor ve doğal olarak eline yüzüne bulaştırıyor olsa gerek. Oysakı iş ahlağı alan ürünü nasıl sattığınızdan öte olmayan, olamayacak ürünü yapamıyacağınızı söyleme erdemidir.

Ben ilk büyük tankımı ona yaptırdım. Çok tanınmıyordu. Mobilyacılıktan geldiği için aile hanesininde hoşuna gidebilecek tanklar yapıyordu. Yoksa benim için 8 çekmecesi olsa ne olmasa ne. 2. tankıda kendisine yaptırmaya gittiğimde 4 sene evvel çok değiştiğini, yoğunluğunu, fiyattaki artışı ve hiç bir şekilde inmeyişini görünce doğal olarak başka bir imalatçıya gittim. Ve iyike öyle yapmışım hem yeni imalatçımdan çok menunum hem de forumda A.K. hakkında açılan başlıkları okudukça kendimi şanslı hissettim açıkcası.

"Mesajı yazdıktan sonra aklıma geldi. Eklemek şart. A.K. 'sinin çok meşhur olmadığı zamanlarda, sumplı bir tank yaptırmıştım. İmalattan 1.5 sene geçmişti ve ben iş için il dışına çıkmıştım. Sumplı tankın durumunu unutup,  2 salyangozu alıp eklemiştim. Babam aradı dedi tank taşıyor.. Motoru açınca su taşıyor. Direkt aradım A.K.'yı. Çok sağolsun 30 dk da epeyce bir yol gelip o sump kulesine giren salyangozu tespit edip çıkamışlar. Yani ilgi ve niyet anlamında o yıllarda çok iyi bir tavrı ve ahlağı vardı. 
Hakkını yememk lazım. Ama forumda şu anlatılanlara göre artan iş durumu, kurumsallaşamamasından ötürü dengeleri bozulmuş gibi görünüyor."


Üstad sizinde durumunuz umarım gönlünüzce sonuçlanır .

Saygılar.

Meursault2014-06-03 14:21:47

Beğenenler: [T]90889,Nusrat[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hugurlu22Çevrim Dışı

Kayıt: 10/04/2009
İl: Edirne
Mesaj: 206
hugurlu22Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2014 00:45
Arkadaşlar konu açılalı 3 ayı geçmiş Ali beyin şikayetlerden haberi var madem bu kadar dürüst bir esnaf neden bir cevap yazmıyor veya neden bir bir kere bile bile beni aramadı.Geç teslimattan vazgeçtim gelen akvaryumla istediğim akvaryumun en ufak benzerliği yok nasıl olsa Ankara Edirne arası akvaryum geri gelmez önüne ne koyarsam yemek zorunda mantığımı dürüst esnaflık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

spearfishmasterÇevrim Dışı

Kayıt: 18/05/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 7
spearfishmasterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2014 13:09
Meursault arkadaşım sana katılıyorum. Benim mesajda ucuz etin yahnisinden ziyade kurumsallıktan bahsetmek istemiştim. Anlaşılacağı üzere kurumsallık iyi bir müşteri memnuniyeti buna paralel olarak artan maliyetleri getirir. Bu yüzden "Biraz daha yüksek fiyata işini iyi yapanlarla alışveriş yapın" tabirini kullandım. Ancak mesajlarımızı okuyanları sıkmamak adına duygu ve düşüncelerin kısaca yazılması gerekir. Bu yüzden düşüncemi kısaca ifade etmeye çalıştım. Bu arada değinmek istediğim başka bir konu var. İnsanlar ya da kurumlar hakkında yapılan değerlendirmelerin yalnızca bir örneğe dayanılarak yapılması bence bizim toplumsal bir hastalığımız. Bir kişi/kurum herkese duyuracak şekilde, yalnızca bir tane iyi bir iş yapsın, bu iyi iş, kimse görmeyecek şekilde yapacağı binlerce kötü işin önüne geçmekte. Yapılan kötü işlerden bir tanesi tartışmaya açıldığında ise, insanlar o kişiyi geçmişte yaptığı bir iyi iş ile savunarak neredeyse kötü işleri inkar edecek pozisyona getirmekte. Sonuç olarak Ali Bey size kaliteli bir iş sunmuş olsa da canını yaktığı insanları da göz ardı edemezsiniz. Yani "Bu adamın bana yaptığı iş süperdi, diğer işleri de iyi olmalı" düşüncesinden ziyade "Piyasada kaç kişiye hobiyi sevdirdi, kaç kişi yolu düştüğünde çayını içmeye gider, kaç kişinin canını yakmıştır." bunları tartışmak lazım. Yalnız birkaç iyi yada kötü örneğe bakarak birçok kişinin canı yanabilir. Saygılar. spearfishmaster2014-06-03 13:09:55

Beğenenler: [T]90889,Nusrat[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alemadamÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 1323
alemadamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2014 13:43
Bende sizin düşüncelerinize katıldığım için zaten yazı yazma gereği hissettim. Bu adam yılların akvaryumcusudur, forumda araştırın adına açılan 3-5 tane şikayet bulabilirsiniz. Daha fazlası yoktur. Binlerce akvaryum yapıp, binlerce kişiye hobiyi sevdiren adamı da, 1-2 olumsuzluk yüzünden yerden yere vurmak bana kalırsa insafsızlıktır.
Burada kimseyi korumuyoruz, tabi ki başımıza gelen kötü şeyleri paylaşacağız ama eğri oturup, doğru konuşmamız gerekiyor neticede burada yazdığınız her kelime bir insanın rızkına engel olabilir.
Bu da bence manevi olarak çok ağır bir yükün altına girmektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KartalŞafakÇevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2011
İl: Ankara
Mesaj: 124
KartalŞafakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2014 14:17
Aman diyim ben kimseyi savunmuyorum. Ben adı geçen kişi ile ne iletişimim oldu ise yazdım. Ne yaşadıysam. Ne gözlemim var ise. Ki vicdani yükümlülükte bunu gerektirir. Amacımda bu başlığı okuyanlara bilgi versin, yol göstersin. 

Bir önceki mesaj da 1000 başarılı işten 3-4'ünde çıkan hata istisna sayılabilir tarzı bir yorum var. Açıkcası bu da çok göreceli bir konu. Şöyleki 1000 imalat yaparsınız 2 si terazide olmaz, 2 si boyası tutumaz, 1'i camı çizik gelir. Bunlar tabiki insanlık hali denilebilinir. Fakat iş ahlakı bir istisna olamaz. Telefona çıkmama, magduriyeti gidermeme, kapora alıp imalatı zamanında bitirmeme, bunca açılmış şikayet başlıklarından hiç birine bir şey yazmama bunlar insanlık hali değil kaybedilmiş iş ahlakıdır.

Son olarak bu başlığın bu sayfası pencereye sığmıyor taşıyor gidiyor. Forum yetkililerinden birinin düzenleme yapması lazım. Alttaki yanal çubukla okuma yapabiliyoruz.

Saygılar.



Beğenenler: [T]90889,Nusrat[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir