Ak akvaryum tekrar yeni aldığım akvaryum bıktım


hanfurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 399
hanfurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2011 23:19
Ümit KKILIÇ Bey belirtmiş ama bende bişeyler eklemek istiyorum.Tolga Bey Üzeyir Bey'e güvenmeyebilirsiniz hatta samimiyetsizde bulabilirsiniz fakat "siz kimsiniz" gibi bir tabirde bulunmanız beni bile çok rahatsız etti sizi pardon seni esefle kınıyorum ayrıca Üzeyir Bey'i hayatımda hiç görmememe ve hiç tanımamama rağmen halen gösterdiği asil davranış için tebrik ediyorum.Şunuda belirteyim Ali ustanın cam yapıştırma işçiliğinide dört dörtlük bulmam ama mobilyada kullandığı malzemeler ve işçiliğinide beğenmişimdir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

trockya22Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/01/2010
İl: Edirne
Mesaj: 421
trockya22Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2012 16:11
Mrb. Adım Semih. Edirneliyim ve Edirnede oturuyorum. 96 yılından beri akvaryum hobisi ile uğraşıyorum. Birkaç ay önce bir abimin evinde görmüş olduğum bir Ali Kuştepesi imalatı akvaryumu (diyeceğim ama bence akvaryumdan çok öte birşey) sayesinde telefonla  Ali Kuştepesi ile irtibata geçtim. Cumartesi günü akvaryum elime geçti. Akvaryumda çizim bile yok. Arkadaşlarımla  beraber kurdum şöyle söyleyebilirim belki kaba tabir olacak ama neredeyse 30 yaşındayım 14 yaşından beri akvaryumla uğraşıyorum. Ben hayatımda böyle akvaryum görmedim ve şu anda da bu akvaryuma sahibim ve çok mutluyum. Herkese tavsiye ediyorum ve edeceğimde.  Teşekkürler Ali Kuştepesi... trockya222012-01-23 16:12:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BUZKENT36Çevrim Dışı

Kayıt: 02/01/2007
İl: Kars
Mesaj: 115
BUZKENT36Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2012 17:18
[QUOTE=BUZKENT36]Problem buhar camındaysa yandık :)
bende kendısıne yaptırdım akvaryumumu görsellıgı guzel kalıtelı mobılyalı
bı kusuru vardı dıs fıltre hortumu buhar camının tam kapanmasını engellıyor dıstan bı problem yok ıcten elımle yokluyorum tabıkıkı buhar yapıyor ıc kapakta ama cevırıp bakmadım daha bı cevırelım ak koyun kara koyun ortaya cıksın
[/QUOTE]


uzun zaman oldu ama konu acılmışken gelişmeyi yazayım
malesef benim kapagımda kabardı hemde buhar alan ıc yuzeyden degılde dıs yuzeyde farklı bolgelerde kabarma oldu

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

furrionÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 2157
furrionÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2012 18:58

Akvaryumda kabarma oluyorsa konuşmanın lüzumu bile yok zaten biz bu akvaryumları kabarmasın diye akvaryum yapan kişilerden alıyoruz yoksa herhangi mobilyacıda bu işi yaptırabilir veya herhangi bir silikon çeken ustayada tank yaptırabiliriz.Ama yaptırmıyoruz burada akvaryumcu arkadaşlar NEDEN_? sorusunu kendilerine sormalı....

    Ben perdeciyim korniş taktiğimda bu tavandan düşüyorsa , normal insanın veya elektrikçinin taktığı korniş gibi düşünemem mükemmel ve sorunsuz olması gerekir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burkiturkiÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2012
İl: Ankara
Mesaj: 68
burkiturkiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2012 14:01
Arkadaşlar konunun tamamını okudum evet şikayetçi arkadaşın haksız olduğu noktalar gerçektende var abartmış durumu ancak ve ancak gel gelelim Üzeyir bey'in inceliğine gerçektende mükemmel bir hobi dostu olduğu konusunda en ufak bir şüphem yok çünkü kimse gel arabamla alayım nerdeysen ordan seni Ali beyin dükkanına götüreyim sonra tekrar evine bırakayım demez heleki günümüz şartlarında ancak Şikayette bulunan arkadaşla ilgili bir olay yazmak istiyorum "
Bir gün Nasreddin Hoca'nın eşeği çalınmış. Can sıkıntısı içinde durumu komşularına anlatınca her kafadan bir ses çıkmaya başlamış. 
Birisi : 
-Hocam demiş niye ahırın kapısına iyi bir kilit takmadın sanki? Bir başkası:
-Evine hırsız giriyor da senin nasıl haberin olmuyor? diye konuşmuş. Bir diğeri de : 
-Hocam demiş, kusura bakma ama eşeğin çalınmasına en büyük sebep yine sensin. Çünkü doğru dürüst bir ahırın bile yok. Nerden baksan dökülüyor. 
Hoca kızmış:
-Yahu demiş, iyi güzel de kabahatin hepsi benim mi? Hırsızın hiç mi suçu yok?

Sözüm meclisten dışarı burda sadece mecazdan bahsetmek istiyorum arkadaşlar Ali bey'e hırsız demek haddime bile değil ancak bir hatası varsa üretimden kaynaklanan kendisi neden hiç ilgilenmiyor bu konuyla 2.side e arkadaşlar k.bakmayın ama hata Ali beydeyse Ali Bey'in hiç mi suçu yok yani biraz elinizi vicdanınıza koyun bu arkadaş sizin yardımınızla dahi olsa bir gününün en az 5 6 saatini ordan oraya elinde kapakla mı geçirmek zorundadır soruyorum sizlere? Son olarakta bilmiyorum tam olarak hata var mı ancak varsa Üzeyir bey'in değil Ali beyin bizzat gelip evden kapağı alıp yenisini teslim etmesi ticaret ahlakıdır rica ediyorum bu yazdıklarımı yanlış anlamayın arkadaşlar ancak tekrar tekrar söylüyorum 1000 tl gibi bir ücreti alırken çok güzel ama eğer malı satıyorsanız arkasında duracaksınız gidip evinden alıp yenisini yine evine teslim etmek zorunluluğundasınız yok ben bunu yapamam diyorsanız herhangi bir şekilde ticarete atılmayacaksınız

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

El MartilloÇevrim Dışı

Kayıt: 05/02/2009
İl: Ankara
Mesaj: 256
El MartilloÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2012 14:32
Konuyu tekrar canlandırmak sanırım polemik ihtiyacımızı karşılama amaçlı (Semih Bey'i tenzih ederim). Öncelikle suya dayanıklı ve su geçirmez kavramlarını anlamak lazım. MDF ağaç türevi malzelerde içinde dayanıklı olanlardan biridir fakat asla su geçirmez değildir. Vedat Bey'in söylediği, iç yüzeyden değil de dış yüzeyde kabarma olmasının sebebi ise su buharının MDF üzerindeki PVC kaplı bölümler ile boyalı bölümlerin arasından sızarak yukarı çıkmasıdır (malum su buharı yukarı hareket eder). Aynı şey AK akvaryum yapımı eski akvaryumumda benim de başıma geldi fakat bu benim suçumdu yani kullanıcı hatasıydı. Buhar camı 1 gün kadar açık kalmıştı kenarlardan hafif bir kabarma oldu, olması da gayet  doğaldı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HTÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/01/2012
İl: Ankara
Mesaj: 130
HTÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2012 14:34
Bende Ankarada ali kuştepesine akvaryum yaptırmayı düşünüyordum ama sizizn gibi mağdur arkadaşları görünce vazgeçtim.Paylaşımlarınız için Teşekkürler..
hakantuna2012-01-24 14:35:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

El MartilloÇevrim Dışı

Kayıt: 05/02/2009
İl: Ankara
Mesaj: 256
El MartilloÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2012 14:38
[QUOTE=hakantuna] Bende Ankarada ali kuştepesine akvaryum yaptırmayı düşünüyordum ama sizizn gibi mağdur arkadaşları görünce vazgeçtim.Paylaşımlarınız için Teşekkürler..
[/QUOTE]
Hakan Bey konuyu baştan sona okursanız 1 veya 2 kişinin mağduriyeti (ki ben sebeplerine katılmıyorum) söz konusudur. Yine konu içerisinde daha önce alışveriş yapıp memnuniyetini dile getiren bir çok üye vardır. Tavisyem gidip ürünleri kendiniz görükten  sonra karar vermenizdir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

COBRAÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1564
COBRAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2012 00:16
Ankara'daki akvaryum imalatçılarında Fiyat/Performans denkleminde Ali ustayı tek geçerim, bu yüzden tüm mobilyalı tanklarımı Ali ustaya yaptırmışımdır.Ha muadil üründe daha kaliteli işçilik veya malzeme olabilirmi, elbette olabilir lakin aradaki fiyat farkı %40 ları görüpte, işçilik ve malzeme kalitesindeki fark sadece %5 lerde kalıyorsa aradaki %35 farkı vermeye hiç gerek duymuyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aşçıÇevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2007
İl: Zonguldak
Mesaj: 122
aşçıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2012 02:39
[QUOTE=scelik]Öncelikle Ali Beyi şahsen tanımam, sadece telefonda birkaç kez görüştüm... Bugün tesadüfen bu konuyu gördüm ve yazma gereği duydum.. Bu hobiye başladıktan sonra onlarca esnafla tanıştım gerek akvaryum yapan gerek akvaryum malz. ve balık satan...

Ali Bey gördüğüm en dürüst ve güvenilir insanlardan.. İşçiliğini de beğeniyorum. 2009 haziran ayında kendisinden 150*50*65 ölçülerinde mobilyalı bir akvaryum aldım, malatya ya kargoladı..

kargo geldiğinde akvaryum kırılmıştı, ali beyi aradım, sorgusuz sualsiz geri aldı, malatya da ki kırık akvaryum ankaraya dönene kadar bana yenisini gönderdi.

ikinci akvaryumu eve kadar çıkardık, deneme amaçlı gece su doldurdum, ertesi gün öğlen patladı. Ali Bey e telefon açtım, hemen yenisini gönderdi.

Söylemek istediğim eğer gerçekten Ali Bey den kaynaklı bir sorun olsaydı Ali Bey kapağınızı anında değiştirirdi. Bence sizin olayda kullanıcı hatası da var, samimi olduğunuza nedense inanmıyorum...
[/QUOTE]
 En az bir saattir şu konuyu okuyorum çünkü bende akvaryumumu Ali ustadan almayı düşünüyorum ve nitekimde öyle yapacağım,arkadaşımızın yorumunu burada alıntı yapmamın sebebini okuyunca anlıyacağınızı umuyorum,bir düşünün aynı şehirdeki maduriyet aylardır devam ederken,Ankaradan Malatyaya gönderilen ürün kırıldı diye yenisiyle değiştiriliyor,hasarlı ürün daha yerine ulaşmadan arkadaşımızın yeni ürünü eline geliyor,ve kesinlikle buraya dikkat çekmek istiyorum arkadaşımız suyunu dolduruyor ve akvaryum patlıyor ama,kargodan alınmış ve eve getirilmiş yani hiçbir tutanak bile tutulmadan Aliustaya ulaşan arkadaşımızın maduriyetini tekrar gideriyor,bakın burada imalatçının zararına bakın acaba kaçpara kazanmıştır bu üründen,yani demek istediğim adam küllün zarara girmek pahasına bile malının arkasındaysa,ben o esnafın elini öperim TEBRİKLER ALİ USTAM...
   sonolarakta arkadaşımızın dediğigibi kullanıcı hatası olsun olmasın önemi yok,sadece şahsi fikrimi söylemek istiyorum arkadaşımızın kapağındaki tek engel yine kendisidir,bir kapak diye bir esnaf buşekilde yerin dibine geçirilmez,sadece kınıyorum.....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RustyÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,119401[/C] [B]7567,2[/B] [B]8834,3[/B]
Kayıt: 27/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1701
RustyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2012 15:25
Valla ben 1 adet canlı sorunu için kalkıp Istanbul'dan günübirlik Bursa'ya gidip gelmiş biri olarak(çok aşırı uzak olduğundan değil örnek veriyorum) aynı ilde olsam 1.5 değil 2 metre olsa sırtımda taşır yine götürürdüm.Insanlar ısrarla internete girmiyor diyor siz hala mesaj attım mail attım diye söyleniyorsunuz.Buyuk bir abimiz kibar bir şekilde teklif etmiş yardımı onu da reddetmişsiniz.Yanlış anlamayın ama yüzyüze halledilecek sorunlar klavye başından çözülmez siz zaten gerekeni yapmış olsaydınız buraya bu konuyu açmazdınız ben eminim telefonla bile aramaya çekinmişsinizdir.Ama sayenizde Ali ustanın ne kadar kaliteli  işciliği ve seveni, alış-veriş yapıp memnun kalanı olduğunu görmemizi sağlayıp potansiyel bir müşteri daha kazandırdınız ileride yaptıracağım daha büyük akvaryumu buraya yaptırmayı dusunuyorum.Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burkiturkiÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2012
İl: Ankara
Mesaj: 68
burkiturkiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2012 12:50
[QUOTE=RUSTY]Valla ben 1 adet canlı sorunu için kalkıp Istanbul'dan günübirlik Bursa'ya gidip gelmiş biri olarak(çok aşırı uzak olduğundan değil örnek veriyorum) aynı ilde olsam 1.5 değil 2 metre olsa sırtımda taşır yine götürürdüm.Insanlar ısrarla internete girmiyor diyor siz hala mesaj attım mail attım diye söyleniyorsunuz.Buyuk bir abimiz kibar bir şekilde teklif etmiş yardımı onu da reddetmişsiniz.Yanlış anlamayın ama yüzyüze halledilecek sorunlar klavye başından çözülmez siz zaten gerekeni yapmış olsaydınız buraya bu konuyu açmazdınız ben eminim telefonla bile aramaya çekinmişsinizdir.Ama sayenizde Ali ustanın ne kadar kaliteli  işciliği ve seveni, alış-veriş yapıp memnun kalanı olduğunu görmemizi sağlayıp potansiyel bir müşteri daha kazandırdınız ileride yaptıracağım daha büyük akvaryumu buraya yaptırmayı dusunuyorum.Saygılar..
[/QUOTE]

Arkadaşın ciddi manada Ali beyin akrabası olduğunu ve reklamını yaptığını düşünmekteyim, gülüyorum sadece.  İstanbuldan Bursaya gidebilirsin bu senin hatan, arkadaşım sırtında taşımakta senin problemin . Yani ticaret yapan ticaret ahlakına uygun olarak sattığı malın arkasında duracak, bu ticaretin değişilmezidir.
Erdal Hoca2012-01-27 16:46:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReaLiSTÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1961
ReaLiSTÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2012 12:55
Ali Usta 25 ocak tarihinde foruma girmiş görünüyor. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

COBRAÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1564
COBRAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2012 13:04
[QUOTE=ReaLiST]Ali Usta 25 ocak tarihinde foruma girmiş görünüyor.  [/QUOTE]
 
Kısa bir not; Ali usta cebindeki cep telefonunu bile başkasının yardımıyla kullanan birisi.Anlayacağnız teknolojiyle arası sıfır. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir