Akıllı telefon,tablet ve 3g kullanıcıları dikkat


tatarÇevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2012
İl: Ankara
Mesaj: 128
tatarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2013 03:39

 Günlük hayatımızın her köşesinde yer alan telefonlar, tabletler,bilgisayarlar hayatımıza bir çok alanda kolaylık sağlarken bazı hilelere,farkında olmadan dolandırıcılıklara hemen herkes rastlamıştır.Telefonuma bir uygulama indirirken çıkan reklamla birlikte bir araba videosuna yönlendirildim ve direk olarak videoyu açmak için onayladım ve telefonuma aynı saniye içerisinde FİXMOBİ adında bir mesaj geldi ve fixmobi adlı siteye abone olduğumu ve hattımdan 10 lira kesildiğine dair mesaj geldi ve ardından üyeliği iptal etmek isterseniz iptal yazıp 6669 a gönderin diyerek mesaj geldi.Derhal iptal ettim.Hayatımda ilk defa dolandırıldım ve bu o kadar çabuk oldu ki saliseler sürdü.  
  
   Telefonlarınızı,tabletlerini kullanırken siz siz olun  hiç bir şeye onay vermeyin,LG nin sitesinden bu sayfaya nasıl yönlenip abonelik başladı bilmiyorum ama AVEA,TURKCELL ve VODAFONE buna nasıl izin veriyor anlamış da değilim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

S.ÖztürkÇevrim Dışı

Kayıt: 20/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 208
S.ÖztürkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2013 12:58
Böyle durumlar için kendimce bir yöntem buldum. Kontörlü hat ve paket kullanıyorum. Diyelim ki internet, dakika, sms'in olduğu paket 29 lira, ben 30 lira yüklüyorum. 1 liranın üstünde çekmek isteseler çekemezler. 1 lirayı da çekseler artık 0 TL ile paketler kullanılabiliyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir