Akrilik Akvaryum İle İlgili Tavsiyelerini


IşılÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1478
IşılÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2010 20:07
Merhaba arkadaşlar. Ben lepistes yavrularım için 30 litrelik bir tank almak istiyorum ve görsel olarak akrilik akvaryumları çok beğeniyorum. Mesela Hailea A30 modeli çok hoşuma gitti.



Şimdi sizlere birkaç sorum olacak, özellikle akrilik akvaryum kullanan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Bu akvaryumun içinde aydınlatması ve filtresi mevcutmuş. Nasıl bir filtre bu, akvaryumun neresinde bulunuyor ve temizliği nasıl yapılıyor? O filtre çıkartılıp temizlenebiliyor mu? Bir de, sanırım akvaryumun üstü tamamen kapalı. Buna ısıtıcı da takmak lazım, ısıtıcının kablosunu geçirebileceğim bir yer var mıdır üstünde? Kusura bakmayın, ben bu akvaryumu internetten görüp beğendim, yakından hiç görmediğim için böyle saçma sorular soruyorum.

Ayrıca bu akvaryumlar sağlam mıdır, çatlama filan olur mu?

Son olarak, tavsiyeleriniz nelerdir?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mmonerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/09/2008
İl: Bursa
Mesaj: 708
mmonerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2010 21:06

 Kolay çizilir diye biliyorum...temizlikte dikkat.
mmoner2010-09-19 21:07:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MERT MURATÇevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2007
İl: Samsun
Mesaj: 1377
MERT MURATÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2010 22:47
Merhabalar...

Yaklaşık 6 ay kadar önce hakkında söylenen olumsuz şeylere rağmen "yapan adam durup dururken patlasın diye yapmadı herhalde" diyerek -ve sanırım fazla paranın kalite demek olduğunu da bilinç altıma yazarak- 700 YTL civarında değeri olan önden tek parça Çin malı akrilik tank aldım. Aslında herşey son derece iyi gidiyordu. 330 L'lik kapasitesiyle içinde karma chiclid bakıyor ve karma olmasına rağmen bol bol da yavru alıyordum.

Dün gece 3 civarında, hala nasıl olduğunu anlayamadığım bir biçimde, eşim kapının çaldığını söyledi. Kalkıp kapıya doğru gidiyorken ayaklarımın ıslandığını fark ettim. Gördüğüm manzara karşısında şok oldum. Koca tankın yan tarafında 30-35 cm'lik bir çatlak vardı ve hızla boşalıyordu.

Gecenin bir yarısı, bir taraftan halılar, döşeme, diğer taraftan muhtemelen alt komşuya ait olduğunu düşündüğüm kapı çalma işlemi nedeniyle alt kata verdiğimiz zarar, diğer yandan hala boşalmakta olan su, balıklar... Nasıl oldu bilmiyorum ama en sonunda tankı boşaltıp balıkları bir bidona koyabildim, ve sabahın erken saatlerinde de akvaryumcuya gidip balıkları verdim.

Şu an eşim kabaran parkelere takmış durumda, ben de yeni bir tank konusunda çok kararsızım. Uzun zamandır deniz akvaryumuna geçmek istiyordum ama asla bu biçimde değil. Sanırım bir süre akvaryumsuz bir ev olacak...

Yazma nedenim hiç bir sorun yokken durup dururken çatlayan bir malzemeden akvaryum üretip satanların olduğunu bilmenizi sağlamak. Cam tankalrda hiç değilse "rakip" tanıdık. Çizik olur, bir kaç damla gelir, sonra büyür falan... 12 mm'lik akrilik durup dururken çatlar mı?

Bu arada daha sonra alt komşuda herhangi bir hasar olmadığını, kapıyı da apartmandan kimsenin çalmadığını öğrendik. Artık ilahi bir alarm olduğundan şüpheleniyorum Ben müdahale ettiğimde henüz 30-40 L kadar bir su boşalmış olmalı. Biraz daha geç fark etsek hem ev, hem elektrik hattı nedeniyle biz, hem de balıklar çok daha fazla zarar görebilirdi.

Aklınızda olsun, cam iyidir!
Bir arkadaşımızın tecrübesi karar sizin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozkanakÇevrim Dışı

Kayıt: 21/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 43
ozkanakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2010 23:26
Valla bende var 30 l lik. Şöyle söylim30 lt de çok sorun olmaz derim eğer daha fazlasına kesinlikle yeriniz yoksa. Ama o fiyata daha uygun ölçülerde üzerine t5 florasan ve istediğinz bir filtreyi takabileceğiniz 60-80 l bir akvaryum yaptrın daha iyi derim. ölçülerini kendiniz belirlersiniz.
Akvaryumdan bahsetmek gerekirse, filtre kapakta oluyor, bazılarında arkada bulunuyor. Sıradan bir iç filtre aslında ama motor içerde elyaf dışarıda şelale filtre gibi bir mantık. Kapağın yarısı filtre yarısı flarosan için ayrılmış  oluyor birde yem için kapak var. Kapakta ısıtıcı için gerekli delikler mevcut. Ancak bu komplike yapı akvaryuma müdahale ederken çok sorun oluyor. Resimde görünmesede motor bölümü içerde uzun bir çubuk şeklinde, yani fitreyi kolay yerinden alamıyorsunuz. Yem kapaığı da dar ordanda müdehale olmuyor. PL dediğmiz florasanlardan var yeni ışık güçü ve çeşidi sınırlı.
Kısaca ben tavsiye etmiyorum Bence 70*30*30 bir akvaryum yaptırıp hem istediğiniz florasanı, filteryi takın, hem su hacmi (60lt) ve görseli daha iyi ve balıklarınızın daha rahat edeceği bir akvaryumunuz olsun. Ayrıca fiyat açısından daha pahalı olmayacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir