ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ozkanak
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Temmuz 2010 22:10
Son Ziyaret:
07 Nisan 2012 00:24
Toplam Mesaj:
43 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
özkan ak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Akvaryuma Böcek Atmak
[QUOTE=unotim123] [QUOTE=ozkanak]Başta sinekler olmak üzere çoğu böceğin kaç çeşit hastalık taşıdığını biliyor musunuz? Bence siz ben yaptım oldu şeklinde yazıyorsunuz. [/QUOTE]

Ben sağlıkçıyım Özkan Bey,neyin ne taşıdığını az çok biliyorum,peki ya siz balıklara geçebilecek hangi hastalıkları taşıdığını biliyor musunuz?Biliyorsanız buyrun listeleyin.
[/QUOTE]Ben sağlıkçı değilim hastalıklar hakkında araştırma yapamıcam, ancak söz konusu olan ev sinekleri her türlü çöplük, pislik, hayvan ölüsü gibi her şeyin üstünde besleniyorlar. Şarbon dizanteri kolera tüberküloz gibi bir sürü hastalık taşıyorlar. Eğer taşıdıkları balıklara bulaşmıyorsa, sinekler ayrıca parazit yumurtaları taşıyorlar. Eminim bu parazitlerin hayvanlarada bulaşanı vardır. Çünkü parazit hastalıkaları var. Yani bir sinek parazitli ölü balığa konmuşşsa aynı paraziti taşıyorda olamaz mı yada bir başka şekilde bulaşmış.

Benim kurt ve larva konusunda bir sorunum yok ama sinek konusu hayır kesinlikle vermem balıklara.
Midye akvaryumu temizler mi?
Midyenin sudaki kimyasalları temizlediğini sanmıyorum hatta kendisinede zararlı dır. Ancak sudaki küçük plankton yada bakteri gibi parçaları yiyerek bir katkı sağlayabilir. Ölünce çabuk bozulduğu için suyu çabuk kirletir. Akvaryumlarda ömrüde çok kısaldığından, sene geçmeden ölme ihtimali yüksek. Hassas balıkların olduğu bir akvaryumda riske girmeye gerek yok bence.
Akvaryuma Böcek Atmak
Başta sinekler olmak üzere çoğu böceğin kaç çeşit hastalık taşıdığını biliyor musunuz? Bence siz ben yaptım oldu şeklinde yazıyorsunuz.
PL Lamba
Pl balastlarıda farklı oluyor sanırım yapı marketlerde bulamamıştım.
Artemia süzme problemi
Ben bahsedilen süzgeçten aşdım ancak artemia büyük geldi delikleri daha ufak delikler gerekiyor artemia ya hazır setlerin süzgeçlerinden almıyacaksanız, Kahve filitresi kullaılabilir.
artemiaları süzdüyseniz direk akvaryuma atabilirrsiniz. Orda 3-4 saat yaşarlar bu arada balıklar yer.
Kivanc Kitapcı - Amazon Biotope Denemesi
Hayırlı olsun. Kütük yerleşimi dışında güzel, sanki biraz önde ve kenarda duruyorlar.  deno062010-10-21 08:40:44
sizce bu düşündüğüm olabilirmi (resimli)
Peki üste koymadaki amaç ne?
discus için ozmoz cihazı fiyatı
Şebeke suyundaki ağır metallerin hiç bir canlıya iyi geleceğini sanmıyorum. Zeten discus besleyenler RO su ile karıştırarak ve yine dinlendirerek suyu vermesi gerekir, uygun sertlik oluşması için. Aşağıdaki linkte modeller ve fiyatlar hakkında bilgi bulabilirsiniz. Bence RO sistemi her evde  buluması gerekir garanti temiz ve hazır su. Ayrıca içine gerekli  minarelleri ekleyen filtreler de var. Sadece akvaryum içinse 3 membranlı saf su elde eden sistem var 290tl fiyat yazan.
http://www.nzkurumsal.com/categories/Ev-tipi-Su-Ar%C4%B1tma-Cihazlar%C4%B1/Reverse-Osmosis-Su-Ar%C4%B1tma-Cihazlar%C4%B1/
Televizyonda akvaryum programı nasıl olurdu
Bu tarz konular televizyonda olması çok yüzeysel kalıyor. Zaman sorunu yüzünden her şey kısa ça anlatılıp geçiliyor. Bu konunun belgesel modunda çekilmesi lazım. Tıpki discovery kanalllarını yaptığı gibi. Aslında Discovery de yapmıyor ki bizimkiler yapsın.
Bu işi Türkiyede yapabilecek yegane kanallar trt belgesel, yaban ve iz tv dir.

Bu arada Yaban kanalının sadece avcılar için kurlduğunu şöyle anlatayım. Bir fransız kanalı vardı Anımux diye sürekli av belgeselleri yayınlardı. Fransızca olmasına rağmen Türkiyede çok fazla izleyici kitlesi vardı. Şifreli kanaldı ancak çözülebiliyordu. Sonra kırılamayan bir şifrelemeye geçtiler. İnsanlar isyan etti hemen akabinde o kitleyi alecak yaban tv kuruldu.  Bu arada fransız kanalı bu kitleyide duymuş olacakki şu anda fransızca yanında türkçe seslendirme olmak üzere 2 dilde yayın yapıyor.
Akvaryuma mermer koymak?
Mermerin suya salınım yapması konusunu, mermerin suda eriyip kaybolup kaybolmayacağı şekline getiren arkadaşları tebrik ediyorum. Mermer ustalarınında akvaryum ve su mühendisliği konusundaki uzmalığı eminim çok iyidir. Yalnız konu başındaki arkadaş bulduğu bir taşı koyacak akvaryuma ve balıklarını sert su sevip sevmediği yada ph dalgalanmasına hassas olup olmadığı ayrıbir konu. Ben suyu sertleştircek bir şey kullanmak istesemde bu yine suda bulunan midye kabuğu olurdu sanırım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.