Akvarist Adaylarına E - Kitap


karideskisehirÇevrim Dışı

Kayıt: 22/11/2010
İl: Eskisehir
Mesaj: 933
karideskisehirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2011 15:51
[QUOTE=qwerty1234]

Merhaba arkadaşlar. Bi kaç sorum var. şuan küçük bir akvaryumum var içinde sadece iç filtre ve taş var. forumdan edindiğim bilgilere göre haftalık olarak su değiştircem, filtreleri su akvaryumuyla yıkayacam. buraya kadar doğrumu acaba? birde akvaryumda ki suyu hep dipten mi alıcam?

Birde ilerde yeni daha büyük akvaryum kurcam. Hazır akvaryum almak yerine ben kendim cam alsam bunları su silikonu ile yapıştırsam daha ucuza gelir mi ve aynı kalitede olur mu? Ve akvaryumda sadece iç filtre ve ısıtıcı yeterli olur mu? birde hava pompası tam anlamadım o olmadan akvaryum olmaz mı? Teşekkürler şimdiden.

< style="height: 80px; width: 444px; border-top-color: rgba7, 0, 0, 0; border-left-color: rgba7, 0, 0, 0; border-right-color: rgba7, 0, 0, 0; border-bottom-color: rgba7, 0, 0, 0; border-top-width: 1px; border-left-width: 1px; border-right-width: 1px; border-bottom-width: 1px; border-top-style: solid; border-left-style: solid; border-right-style: solid; border-bottom-style: solid; padding-top: 2px; padding-right: 2px; padding-bottom: 2px; padding-left: 2px">< value="af">Afrikaans< value="sq">Albanian< value="ar">Arabic< value="hy">Armenian< value="az">Azerbaijani< value="eu">Basque< value="be">Belarusian< value="bg">Bulgarian< value="ca">Catalan< value="zh-CN">Chinese (Simplified)< value="zh-TW">Chinese (Traditional)< value="hr">Croatian< value="cs">Czech< value="da">Danish< value="auto" ed="ed">Detect language< value="nl">Dutch< value="en">English< value="et">Estonian< value="tl">Filipino< value="fi">Finnish< value="fr">French< value="gl">Galician< value="ka">Georgian< value="de">German< value="el">Greek< value="ht">Haitian Creole< value="iw">Hebrew< value="hi">Hindi< value="hu">Hungarian< value="is">Icelandic< value="id">Indonesian< value="ga">Irish< value="it">Italian< value="ja">Japanese< value="ko">Korean< value="la">Latin< value="lv">Latvian< value="lt">Lithuanian< value="mk">Macedonian< value="ms">Malay< value="mt">Maltese< value="no">Norwegian< value="fa">Persian< value="pl">Polish< value="pt">Portuguese< value="ro">Romanian< value="ru">Russian< value="sr">Serbian< value="sk">Slovak< value="sl">Slovenian< value="es">Spanish< value="sw">Swahili< value="sv">Swedish< value="th">Thai< value="tr">Turkish< value="uk">Ukrainian< value="ur">Urdu< value="vi">Vietnamese< value="cy">Welsh< value="yi">Yiddish< value="af">Afrikaans< value="sq">Albanian< value="ar">Arabic< value="hy">Armenian< value="az">Azerbaijani< value="eu">Basque< value="be">Belarusian< value="bg">Bulgarian< value="ca">Catalan< value="zh-CN">Chinese (Simplified)< value="zh-TW">Chinese (Traditional)< value="hr">Croatian< value="cs">Czech< value="da">Danish< value="nl">Dutch< value="en">English< value="et">Estonian< value="tl">Filipino< value="fi">Finnish< value="fr">French< value="gl">Galician< value="ka">Georgian< value="de">German< value="el">Greek< value="ht">Haitian Creole< value="iw">Hebrew< value="hi">Hindi< value="hu">Hungarian< value="is">Icelandic< value="id">Indonesian< value="ga">Irish< value="it">Italian< value="ja">Japanese< value="ko">Korean< value="la">Latin< value="lv">Latvian< value="lt">Lithuanian< value="mk">Macedonian< value="ms">Malay< value="mt">Maltese< value="no">Norwegian< value="fa">Persian< value="pl">Polish< value="pt">Portuguese< value="ro">Romanian< value="ru">Russian< value="sr">Serbian< value="sk">Slovak< value="sl">Slovenian< value="es">Spanish< value="sw">Swahili< value="sv">Swedish< value="th">Thai< value="tr" ed="ed">Turkish< value="uk">Ukrainian< value="ur">Urdu< value="vi">Vietnamese< value="cy">Welsh< value="yi">Yiddish
English (auto-detected) » Turkish

[/QUOTE]
 
Aslında bu soruları bir başlık altında kendi akvaryumunuzun bütün bilgileri ve bir kaç foroğrafı ile dile getirseniz daha da hızlı cevap alabilirdiniz. İlk paragrafta belirttiğiniz teknikler doğrudur. Suyu da her zaman dipten çekmenizde yarar vardır. Bu şekilde dibe çöken fazla yem, pislik vs gibi istenmeyen maddeleri de akvaryumdan uzaklaştırmış olursunuz.
 
Akvaryumu tabiki de kendiniz yapabilirsiniz. DIY bölümünde bir çok konuya rastlayabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken bir kaç püf noktası vardır sadece. Bunun dışında sitede çok güzel bir hesaplayıcı var onu da kullanmanız işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cesur Yürek Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1121
Cesur Yürek Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2012 14:41
Bu konu aktifliğini kaybetmiş bende günceleme yaptım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karideskisehirÇevrim Dışı

Kayıt: 22/11/2010
İl: Eskisehir
Mesaj: 933
karideskisehirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2012 18:38
[QUOTE=rey eren cena]Bu konu aktifliğini kaybetmiş bende günceleme yaptım.[/QUOTE]

Teşekkür ederim Erencim. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kingphantomÇevrim Dışı

Kayıt: 28/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 45
kingphantomÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2012 20:39
Paylaşılmayan bilgi bilgi değildir. Tecrübe bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

senseiÇevrim Dışı

Kayıt: 08/05/2014
İl: Konya
Mesaj: 129
senseiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2014 04:36
Videolar gözükmüyor?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

uygarkÇevrim Dışı

Kayıt: 17/06/2014
İl: Hatay
Mesaj: 119
uygarkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2014 17:28
Bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler Bizim gibi yeni akvaristlere çok yardımcı oluyor. Bizde bu makaleleri okuyup okumaya üşenenlere yardımcı oluyoruz. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aqua08Çevrim Dışı

Kayıt: 04/04/2018
İl: Sinop
Mesaj: 56
aqua08Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2018 15:20
Teşekkürler çok faydalı olmuş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sancak89Çevrim Dışı

Kayıt: 05/10/2012
İl: Konya
Mesaj: 1
sancak89Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2018 00:58
[B]Öncelikle çok faydalı bi konu olmuş elinize sağlik ayrica sizin 2014 yılinda açilmis bi konunuz var ev yapimi yem çalismasi diye baya bi araştırmalar yapılmış hayata geçirebildiniz mi merak ettim doğrusu sonuçlarını bende çok merak ettim.[/B]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir