Akvaryum aldım sorularım var :)


John_QÇevrim Dışı

Kayıt: 07/07/2014
İl: Trabzon
Mesaj: 6
John_QÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2014 20:44
Selamlar. Adım Ömer. Aranıza Trabzon'dan katılıyorum.

Yaklaşık 1 yıldır 5 litrelik fanusta 2 tane Japon balığı besliyordum. Akvaryum forumlarında fanusta balık beslemenin kötü bir davranış olduğunu öğrendikten sonra küçük çapta bir akvaryum alayım dedim ve gittigidiyor.com'dan sipariş ettim. Akvaryumu 2 gün oldu kuralı.

Tam olarak aldığın ürün bu.
http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/akvaryum-kampanya-60-cm-takim-sookkk-fiyataaaa-116647638

60x25x30 boyutlarında yani 45 litre. Resimlerini koyuyorum arkadaşlar.
Akvaryum tümden
http://imgim.com/tumden.jpg
Turuncu balığım.
http://imgim.com/7160incie7228425.jpg
Yandan çekilmiş.
http://imgim.com/6315inciw243543.jpg
Pembe balığım.
http://imgim.com/2970inciv3576239.jpg

Şimdi sorularıma geçiyorum arkadaşlar.

45litrelik akvaryuma yeni Japon balıkları alacam kaç tane daha koyabilirim?
İç motoru koyduğum yer uygun mu?
Akvaryumun kumu Japon balıklarım için uygun mu? Değilse nasıl kum almalıyım?
Akvaryumun ortasında çiçek var. Çiçeğin uçları sivri sivri, balıklarıma zarar verir mi?
Japon balıklarım için akvaryumu nasıl dizayn edeyim. Yani içine neler koymalıyım?
Akvaryumun yanında 3 tane şişede bir şey vardı. Klor giderici , balık vitamini ve akvaryum tuzu. Bunları ne şekil kullanmam gerekiyor.
Yemleme olarak ne önerirsiniz. 1 sene boyunca ben incecik kırmızıdan daha koyu yemleri verdim balıklarıma. Şimdi de daha büyük kahverengi yemlerden de var. Hangisini atmalıyım.


Ayrıca pembe balığımın yanaklarında beyaz beyaz küçük parlak şeyler çıkmıştı. Ben hastalandı ölücek sanmıştım ama galiba üreme mevsimine geldiği için çıkmışlar diye okudum. Turuncu balığımda herhangi bir sivilce göremiyorum varsa da yanakları beyaz olduğu için seçemiyorum. Acaba balıklarımın cinsiyeti hakkında fikri olan var mı? 

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.




Arkadaşlar yardımcı olan birileri yok mu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.KaramanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/05/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 266
M.KaramanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2014 01:38
Merhaba,

Öncelikle seni tebrik ederim. Akvaryum almakla çok doğru bir iş yapmışsın.

Balıkların için akvaryum hacmin ne çok küçük ne de büyük, idare eder balıkların çok büyük değillerse. Yani yeni balık eklemeni tavsiye etmem.

Kumu daha ince taneli tercih edebilirdin. Japonlar kumu ağızlarına alıp tükürmeyi çok severler. Senin kum bayağı iri taneli. Ama mutlaka ince taneli almak zorunda da değilsin bence.

Çiçeğin sanırım yapay. Akvaryuma salınım yapabilir. Yapay çiçek koymaktansa hiç koymamak daha iyidir. Hele bitkinin dediğiniz gibi sivri uçları varsa kesinlikle çıkarmak gerekir akvaryumdan. Japonlar oldukça oburdurlar. İnce yapraklı canlı bitki koyarsanız mutlaka yiyeceklerdir. Tavsiyem anubias bitkisidir size. 

Akvaryumun içine canlı bitki dışında birşey koymanıza gerek yok.  

Su değişimlerini en az günlük dinlenmiş su ile yaparsanız klor giderici ve tuzu kullananmanıza gerek yok. (Bazı arkadaşlar kaya tuzunu kullanıyorlar ama ben kullanmıyorum). Yemleri vermeden önce küçük bir kabta (ben ilaç ölçeği kullanıyorum bunun için) 5-10 dakika vitaminde bekletirseniz, hem vitaminli yem vermiş olursunuz, hem de yem balığın karnına girmeden önce şişmiş olacağı için balığın karnında şişkinlik ve kabızlık yapmaz. Ayrıca, kabızlığı önlemek için haftada bir iki gün balıklarınıza haşlanmış bezelyeyi kabuğunu soyarak verebilirsiniz.

Ben bezelye dışında beş farklı yem kullanıyorum. Bazı arkadaşlar bunları ayrı bir kapta karıştırıp veriyorlar ama ben karıştırmadan sırayla veriyorum. Yoksa sarımsaklı yem edinebilirsiniz. Yine gammarus kurusu da ekleyebilirsiniz menünüze.

O beyaz şeyler sivilce gibiyse dediğiniz gibi üremeyle ilgili olabilir. Ancak, tuz gibi parlak noktacıklarsa beyaz benek hastalığı da olabilir. İyi tahlil etmek gerek.

Son olarak, akvaryumuzu japon balığı akvaryumları bölümünde tanıtırsanız tecrübeleri arkadaşlardan da çok doğru yönlendirmeler alırsınız. Linki aşağıda


Aramıza hoşgeldiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir