ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
John_Q
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Temmuz 2014 19:49
Son Ziyaret:
22 Temmuz 2014 21:54
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ömer Altuntaş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Trabzon
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ömer Altuntaş

SON 6 MESAJI

Zebralar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
[QUOTE=Konyali23]Yani normalde 45 litrede zebralar icin az bir hacim ama yinede yasarlar. Dedigin gibi bir cift zebrayi birakip digerlerini geri götürüp verebilirsin, tabi akvaryumcu geri alirsa :) .Filtre olarak ne kullaniyorsun?
[/QUOTE]
Tamam o zaman öyle yaparım. İçinde bir motor var hava üfleyenlerden.


Merhabalar zebralarımda son 2 günde büyük değişmeler var şimdi bunları aktarıcam. İlk güne gelecek olursak terör estiren zebramda ciddi derecede yanılmıyorsam üreme hazırlıkları var. Sağ taraftaki kovuğu iyice temizlemiş içindeki kumları dışarı atmış.Fakat ortada anlaşılmış bir dişi henüz yok. Gün boyunca ortadaki dişi ile mücadele halindeler. Kafa kafaya birbirlerine gidip geliyorlardı sürekli. Sanırım dişi henüz alışma aşamasında.

Sol tarafta da kovuk var ve orda mülayim erkek zebram var. Onda herhangi bir atak yok fakat inceden inceden dişinin yanına kavgacı bir şekilde değilde mülayim bir şekilde yaklaşma çabası var. Çünkü ortada dişi var ve onun kovuk iki katlı . Çaktırmadan bir katına gitmeler falan orda dönmeler vb davranışlar.

Acaba kim kazanıcak bu savaşı. Akvaryumumda bu kadar ilginç şeylerin olacağını hiç ummuyordum.

Ertesi gün yani dün sabah uyandığımda bir de ne göreyim. Terör estiren zebram ve dişi birbirlerine sataşmadan kavga etmeden sakin sakin sağ taraftaki kovuğun içinde kendi etraflarında dönüyorlar. Görünce şok oldum ve çok sevindim çünkü terör estiren zebramın diğer zebralara zarar vermesinden korkuyordum özelliklede dişiye ama artık anlaştıkları açıkca belliydi ve işin ilgiç tarafı terör estiren zebram soldaki kovuktaki mülayim erkek zebramıda ordan kovmuş ve oranında içini 1 gecede temizlemiş kumları dışarı atmış ve çiftimiz artık orayla daha çok ilgilenmeye başlamıştı.

Muhtemelen bu iki zebram eş olduktan sonra diğer balıkları akvaryumcuya götürecem hacim yetersiz olduğu için.

Şimdilik bu kadar ama söylediğim bir şey var iyiki akvaryum ve balıkları almışım bunları izlemek gerçekten çok keyifli. Tecrübeli akvaryumcu arkadaşlar yorumlarınızı eksik etmeyin :)
Zebralar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
[QUOTE=Konyali23][QUOTE=John_Q]Ama sevgili arkadaşlar ben akvaryuma balıklarıma boyutlarına göre hacim hesaplayıcı şeyden hesaplayıp koydum bu siteden.
4 tane balığım 3cm
3 tane balığım 5cm yazdığımda bana bunu gösterdi.

Belirttiğiniz balıkları sağlıklı besleyebilmek için akvaryumunuz "22.2" litre olmalıdır. Gerekli litre, filtrasyon sistemine ve balıkların türüne göre değişiklik gösterebilir.

Benim akvaryum 45 lt burda 22 lt gösteriyor. Kafam karıştı şimdi. Ne yapmalıyım kaç tane koymalıyım :S
[/QUOTE]
Arkadasim sen akvaryumdaki canli sayisini hesaplatmisin. Onun öncesinde baliklarin en az kac litre hacimli akvaryumda yasadigini incelesen bu sorunla karsilasmazdin. Su linklerden baliginin özelliklerini ögrenebilirsin.
http://www.akvaryum.com/labidochromis_caeruleus_%28sari_prenses%29_tatlisur_3_201.asp#b






http://www.akvaryum.com/amatitlania_nigrofasciatum_%28zebra%29_tatlisur_88_332.asp

[/QUOTE]

Hmmm o zaman sarı prensesleri geri götüreyim. Zebralarında hangisi eş tutmussa 2 tanesi kalsın onların gerisini geri mi götüreyim. Akvaryumu yeni aldım çünkü daha büyüğüyle malesef değiştiremem artık :/ 
Zebralar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Ama sevgili arkadaşlar ben akvaryuma balıklarıma boyutlarına göre hacim hesaplayıcı şeyden hesaplayıp koydum bu siteden.
4 tane balığım 3cm
3 tane balığım 5cm yazdığımda bana bunu gösterdi.

Belirttiğiniz balıkları sağlıklı besleyebilmek için akvaryumunuz "22.2" litre olmalıdır. Gerekli litre, filtrasyon sistemine ve balıkların türüne göre değişiklik gösterebilir.

Benim akvaryum 45 lt burda 22 lt gösteriyor. Kafam karıştı şimdi. Ne yapmalıyım kaç tane koymalıyım :S
Zebralar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Merhaba arkadaşlar. Akvaryuma yeni merak salan bir üyeyim. 45'litrelik akvaryum alalı 1 hafta kadar oluyor.
Almadan önce hangi balığı besleyeceğim konusunda çok kararsızdım. Japon, Sarı prenses, Melek vb Benim en çok ilgimi çeken şey yavrulamaları. Zebra balıklarının çok çabuk yavruladığını öğrenince bu balıkları beslemeye karar verdim.

Akvaryum gün içinde sürekli yanımda olduğu için içinde olan bitenleri rahatlıkla gözlemleyebiliyorum. Eğer izin verirseniz buraya yazmak istiyorum.

Akvaryumda 5tane zebra var 2 tanede Sarı prenses. Balıklarım 3er 4er cm. Fakat 3 tane zebram 5cm kadar.

Zebra almadan önce onlar hakkında yazıları okumuştum fakat bu kadar olabileceklerini hiç tahmin etmemiştim. Çünkü 1 yıl fanusta Japon beslemiş biri olarak Japon balıklarım çok hareketli neşeli vızır vızır balıklardı. Zebralarım ise çok korkaklar sürekli bir yerlerde saklanıyorlar. Akvaryumda saklanmak için onlara 3 bölüm yaptım. 3 büyük zebra balığım her biri bir yerde olmak üzere o saklanacak yerleri işgal ettiler resmen. Ortada dişi sağda ve solda erkek zebra. Yanlarına kimseyi yanaştırmıyorlar. Hele ki bir erkek zebram var o şu an yanımda bulunduğu kovuktaki kumları ağzıyla dışarı taşıyor ve yanına yaklaşanı akvaryumda köşe bucak kovalıyor. Diğer 2 küçük zebram ise biri erkek biri dişi. Onları akvaryumda göremiyorum zaten doğru düzgün hiç çıkmıyorlar meydana.

Terör estiren erkek zebram ortadaki dişiye sürekli saldırmaya çalışıyor dişide kovukta kendini korumaya çalışıyor. Ağız ağıza kavga mı ediyorlar anlamıyorum. Bunu yaparken solungaçlarını kabartıp boyunlarında sivri şeyleri iyice sivrileştiriyorlar. Bu kısa kısa sürüyor sonra erkek zebra tekrar yerine dönüyor. Diğer büyük erkek zebram ise dişiyle yanyana gelince sıkıntı çıkmıyor efendi efendi duruyorlar.

Bu hep böyle 1 haftadır herkes mekanında takılıyor. Yem için dışarı bile zorla çıkıyorlar. Dişi zebram suyun yüzeyindeki yemi öyle bir hızlıca çıkıp alıp indiki şuyu akvaryumdan dışarı sıçrattı. Bu kadarda korkaklar malesef.
Hele ki akşamları akvaryum ışığını açtığım zaman iyice geriye çekiliyorlar.
Sarı prenseslerime gelecek olursak. Onlarda normal cool takılıyor. Fakat onların arasında da bir kovalamaca var. Anlamadım bu akvaryumda herkes birbirine düşman sanki.

Şimdi ben ne yapmalıyım kimi ayırmalıyım kimi almalıyım hiç bir şey anlamadım. 
Zebralar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Merhaba arkadaşlar. Ben yeni akvaryum aldım 45 litre. Balıkların yavrulamaları ilgimi çektiği için en çok yavrulayan balık türü olan zebraları beslemeye karar verdim. 4-5 gün oldu balıklarımı alalı. Bundan önce fanusta Japon balıkları besliyordum 2 tane.
5tane zebra 3 tanesi 4-5cm boyunda  diğer 2si daha küçük.
2 tanede sarı prenses bunlarda kucuk 3cm kadar.
Sorun şu ki Zebralar hiç yüzmüyor hep saklanıyorlar. 3 ayrı saklanma yeri var büyük olan 3 zebranın her biri bir saklanma yerini kendine yer edinmiş. Yanına biri yaklaşınca hemen kovalıyor. Sanki oranın ağası o anlamadım gitti. Zaten cıkmıyorlar deliklerden. Diğer 2 küçük zebra ise iç motorun arkasındalar sürekli. Sarı prensesler bırbırını kovalıyor. Az once sarı prenses kucuk zebraya kayanın dıbınde ısırıklar atıyordu kucuk zebra hiç tepkı vermıyordu. 
Bu akvaryumda neler oluyor anlamış degilim. Ben beceremıyorum galiba balıkları bakmayı :S

edit: herkese posta koyan balıgım erkek diger 2 buyuk zebramdan biri dişi digeride erkek galıba daha kendısını gormek nasıp olmadı akvaryumda kayanın arasından cıkmıyor.
John_Q2014-07-13 02:26:30
Akvaryum aldım sorularım var :)
Selamlar. Adım Ömer. Aranıza Trabzon'dan katılıyorum.

Yaklaşık 1 yıldır 5 litrelik fanusta 2 tane Japon balığı besliyordum. Akvaryum forumlarında fanusta balık beslemenin kötü bir davranış olduğunu öğrendikten sonra küçük çapta bir akvaryum alayım dedim ve gittigidiyor.com'dan sipariş ettim. Akvaryumu 2 gün oldu kuralı.

Tam olarak aldığın ürün bu.
http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/akvaryum-kampanya-60-cm-takim-sookkk-fiyataaaa-116647638

60x25x30 boyutlarında yani 45 litre. Resimlerini koyuyorum arkadaşlar.
Akvaryum tümden
http://imgim.com/tumden.jpg
Turuncu balığım.
http://imgim.com/7160incie7228425.jpg
Yandan çekilmiş.
http://imgim.com/6315inciw243543.jpg
Pembe balığım.
http://imgim.com/2970inciv3576239.jpg

Şimdi sorularıma geçiyorum arkadaşlar.

45litrelik akvaryuma yeni Japon balıkları alacam kaç tane daha koyabilirim?
İç motoru koyduğum yer uygun mu?
Akvaryumun kumu Japon balıklarım için uygun mu? Değilse nasıl kum almalıyım?
Akvaryumun ortasında çiçek var. Çiçeğin uçları sivri sivri, balıklarıma zarar verir mi?
Japon balıklarım için akvaryumu nasıl dizayn edeyim. Yani içine neler koymalıyım?
Akvaryumun yanında 3 tane şişede bir şey vardı. Klor giderici , balık vitamini ve akvaryum tuzu. Bunları ne şekil kullanmam gerekiyor.
Yemleme olarak ne önerirsiniz. 1 sene boyunca ben incecik kırmızıdan daha koyu yemleri verdim balıklarıma. Şimdi de daha büyük kahverengi yemlerden de var. Hangisini atmalıyım.


Ayrıca pembe balığımın yanaklarında beyaz beyaz küçük parlak şeyler çıkmıştı. Ben hastalandı ölücek sanmıştım ama galiba üreme mevsimine geldiği için çıkmışlar diye okudum. Turuncu balığımda herhangi bir sivilce göremiyorum varsa da yanakları beyaz olduğu için seçemiyorum. Acaba balıklarımın cinsiyeti hakkında fikri olan var mı? 

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.




Arkadaşlar yardımcı olan birileri yok mu?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.