akvaryum almam şart mı?


eleanorÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2008
İl: Zonguldak
Mesaj: 86
eleanorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2009 17:10

Merhaba,

Benim iki tane kırmızı yanaklı kaplumbağam var;"ölüm fanusu" denilen plastik bir kapta bakıyorum.Mutsuz İkisi de yaklaşık 4-5 cm kabuk boyundalar ve yaşları 1,5-2 civarında. Bir tanesinin hiçbir problemi yok,yanlız öbüründe buradan edindiğim bilgilere göre akciğer enfeksiyonu var(3 ay kadar bir süredir üstelikMutsuz)

 
Ekim sonu-Kasım başı gibi hayvancağızın gözleri şişmeye,iştahı azalmaya başlamıştı ve bir buçuk aydır da tamamen kapalı gözleri. Göremediği için yem yiyemiyor aylardır. Kabuğu sert;kaynamış yumurta suyu ekliyorum kabına,sanırım bunun faydasını görüyordur. Güneşe de çıkartıyorum fırsat buldukça. 3-4 haftadır da gözlerine terramycinin göz için olan merheminden sürüyorum. Bir ay kadar önce de veterinere götürdüm;o akciğer enfeksiyonu olmadığını,hayvanın bulunduğu kaptaki suyun ısısının düşük olmasından dolayı kış uykusuna girmeye çalıştığını ve bu yüzden durgunlaştığını söyledi. Ben akciğer enfeksiyonu olduğu konusunda ısrar ettim,ilaç vermeyi önerdim ama veteriner buna gerek olmadığını söyledi. Sadece akvaryum alıp(ısıtıcı+filtre ile tabi ki) hayvan için uygun ortamı yaratmamın yeterli olacağını belirtti;bir de iştahını açması için kurutulmuş karides yemi önerdi. Kaplumbağamı aldığım petshop'a gittim,fakat onlar akvaryum almama gerek olmadığını söylediler! Bu kaplarda sorunsuzca yıllar boyu yaşayabileceğinde ısrar ettiler.
 

Almadan önce(ki hediye edilmişlerdi bana) bu türle ilgili hiç bir bilgim yoktu,yıllarca o kabın içinde yaşayıp giderler sanıyordum. Forumda kaplumbağa bakımı konusunda okuduklarımla işimin o kadar kolay olmadığını anladım tabi.Ama veterinerin ayrı,petshop'takilerin ayrı konuşması kafamı karıştırdı(bu arada veterinerin kaplumbağalar konusunda pek bilgisi yok,bazı şeyleri o da benden öğrendi Dil%20Çikarma). Akvaryum almalı mıyım,almamalı mıyım? Kaplumbağam için endişeleniyorum,küçücük bedeni aylar süren bu açlığa nasıl dayanacak bilmiyorum.  

 
Yardım ederseniz çok sevinirim… 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OguzzzÇevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2008
İl: Izmir
Mesaj: 1321
OguzzzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2009 17:15
Benim iki tane kırmızı yanaklı kaplumbağam var;"ölüm fanusu" denilen plastik bir kapta bakıyorum.
 
Zaten cevap burada. Bence acilen akvaryum + ısıtıcı alıp, kabuklarını kurutabilecekleri bir kuru alan yapın. Ayrıca, forumda bir köşede, kaplumbağalarınızı kış uykusuna yatırmayın tarzında bir tavsiye okumuştum. O kabın içinde mutsuz olup, sizi de mutsuz edeceklerdir.
 
Sağlıklı tosbağalar Big%20smile

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muradÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/10/2007
İl: Usak
Mesaj: 2323
muradÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2009 17:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir