Akvaryum bitki co2 baglantisi


aspava69Çevrim Dışı

Kayıt: 30/10/2006
Mesaj: 154
aspava69Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2006 21:25

Fotoðraf:


Boyut (cm):120/40/50.


Kapasite (litre):240.


Canlýlar:kardinal Neon 70 adet,melek5 adet,Kilic 8adet Molly10 adet,Watos 10+2 adet es sari watos,6 adet Cöpcü,2 adet rüsselbarbe,1 adet feuerschwanz,2 adet garnelen,özellikle sizlere Anibianlari yazmak istiyorum.


Malzemeler:Eheim dis Filitre 2028(saatte1050litre temizliyor),Dennerle co2 komple yaklasik 5000 litre akvaryum icin,Jbl 9Watt UvC filitre,Jäger 300Watt su isiticisi,Eheim Powerhead(suyu hareketlendirmek icin) Dennerle 75Watt yerden isitma ve trafosu,Dennerle Duomat 1200 Digital(yerden isitma ve su isitmasi bagli sekilde calisiyor sicaklik bu otamattan ayarlaniyor eger su sicakligi degisirse otomat alarm veriyor) tabanda ise isitmadan haric Dennerle bitki gübresi bulunmaktadir,isiklandirma ise Dennerle arkada bitkiler ve algenler icin TROCAL-super color -plus,önde isetrocal-de luxe amazon-day lambalarini  reflektör destekli günde 12 saat kullaniyorum.

Akvaryum Bakýmý:ayda 2 kez su degisimi oranli olarak

Kullanýlan Yemler:sizlere sadece tetra min ni ve dondurulmus beyaz,kirmizi kurdu yazabilirim resimde görüldügü gibi hepsini yazmak cok zamanimizi alir.

Kullanýlan Ýlaçlar ve/veya Katkýlar:resimde gördügünüz ilaclar inanin evimin ecza dolabinda yok. onlarinda isimlerini yazmak baya vaktimizi alir

Resimler biraz bozuk cikmis ama elimden gelen budur,ama yinede hertürlü yoruma acigim

tazz2006-11-10 15:41:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2006 23:34
   Akvaryum benim çok hoşuma gitti. 1. resim biraz bulanık çıkmış. Özellikle bitkilerinizin maşallahı var. Daha önce de başka bir konuda söylediğim gibi, yüzey bitkileri için anubias ile en iyi seçimi yapmışsınız. Yalnız tankınızdaki yanlış görmediysem o denizfeneri dekoru bozmuş. Biraz fazla yapay duruyor.

   Kullandığınız ekipmanlara belli ki iyi para yatırmışsınız. Hepsi en kaliteli ürünlerden. Hatta ihtiyaç fazlası bile sayılır. O koca tüp sanırım CO2 tüpü. Size ömür boyu yeter. Hatta çocuklarınız bile kullanır onu.  Şaka bir yana CO2 sisteminiz çok sağlam. Keşke imkan olsa da biz de kullanabilsek. Halen milattan önce kalma maya yöntemini kullanıyoruz.
  
   Özellikle yüzey bitkileri konusunu daha önce konuşmuştuk. Sizin bitkilerden fellik fellik arıyorum ne zamandır. Resimler ile beni orta yerimden çatlattınız, içim yandı görünce. Umarım ben de bulabilirim.
 
   Isıtma sistemine gelince marka olarak çok güvenilir. Tabandan ısıtma da çok iyi olmuş. Kış şartlarından etkilenme ihtimaliniz yok.

   Yemler konusunda ise bir tavsiyem var. Moli ve platilerin uzun süre yoğun şekilde canlı yem ve diğer protein ağırlıklı yemler ile beslenmesi uzun vadede sindirim sistemi sağlığı başta olmak üzere genel sağlıklarını bozar. Ara sıra verilirse dayanıklılıklarını arttırır. Molilerinizi haftada bir defadan fazla protein ağırlıklı yemlemeden sakınınız.

   İlaç kullanımı konusunda dikkatli olunuz. Pek çok ilaç, özellikle mantar ilaçları bitkilere zarar veriyorlar. Ana tankta ilaç kullanmaktan sakınınız. Bu tanka birşey olursa sizinle beraber benim de içim yanar ta buralardan.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BurakOzkanÇevrim Dışı

Kayıt: 26/08/2006
İl: Kirklareli
Mesaj: 72
BurakOzkanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2006 23:39
Akvaryumun çok güzel abi hayallerimdeki akvaryum diyebilirim hele  CO tüpü falan görünce çok şaşırdım darısı bizim başımıza  sağlıklı balıklar .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aspava69Çevrim Dışı

Kayıt: 30/10/2006
Mesaj: 154
aspava69Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2006 23:44

tesekkürler deniz feneri  neden

ß eger sizin cocugunuz yoksa anlamazsiniz cünkü onlarda en az benim kadar hevesliler eger o eveslerini kücücük bir fener icin kirarsam onlari bu hobiden uzaklastirabilirim.

kullandigim bütün ekipmanlar 2nci el ama yinede benim memurumun 2 aylik maasi deyebilirim.

yem konusu ise sizin dediginizin aynini uyguluyorum bazen 1 haftayi bile geciyor cünkü cesidim cok var bizler nasil ayni yemegi hergün yemeyiz baliklarda öyledir.

cok sükür bu akvaryuma daha ilac takviyesi yapmadim Neon larimin en yaslisi 7 en kücügü 2 yillik


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2006 23:56
Size ÖM'den attığım mesajı buraya da yazıyorum.

"Asıl anlayışınız için ben teşekkür ederim.

Çocuğunuz varsa ve akvaryuma hevesli ise söylediğimi unutun. Orada kalsın. Sakın çıkartmayın. Bu arada "anlamam" değil, istesem de anlayamam. Çünkü ben bir baba değilim. Fakat kendi babamdan bunun ne demek oduğunu az çok biliyorum. Çocuklarınız için bunu yapmanızdan dolayı tebrik ederim. Sayenizde çocuklarınız hayvan sevgisi kazanıyor demek ki. Bu olduğu taktirde hayvanları seven zaten insanları sevmeyi çoktan öğrenmiş olur. Evlatlarınıza uzun ve mutlu bir yaşam diliyorum.

Neonları uzun süre beslemek maharet işidir. Tebrik ederim. Hele 7 yıl, duyması bile hoş.

İlaç kullanmamış olmanızı fakat yine de el altında bulundurmanızı duymak sevindirici. Demek ki her şey yolunda ve tıkır tıkır işliyor."


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aquariumÇevrim Dışı

Kayıt: 03/08/2006
İl: Bolu
Mesaj: 226
aquariumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2006 23:58
Akvaryumunuz çok güzel bitkileriniz çok güzel bir şekilde gelişmiş ve büyümüş.Bunda CO 2 faydası vardır.Darısı benim başıma inşallah.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nikon_Çevrimiçi

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,8214[/C] [B]4768,2[/B] [C]4,3,8214[/C]
Kayıt: 07/02/2006
İl: Ankara
Mesaj: 980
nikon_Çevrimiçi
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2006 13:48

Güzel bir akvaryum ve ekipmanı kurmuşsunuz. Akvaryum ile ilgili düşüncelerimi maddeler halinde belirtmek isterim:

1- Balık sayınız, brüt 240 litrelik bir tank için hayli fazla. Heleki ayda iki kerelik bir su değişimi, bu yükteki bir tank için az olacaktır. Bunu haftalık bakıma çekmelisiniz. Eğer yapabilirseniz, balık sayısını da azaltmaya çalışmalısınız.

2- Bitkili tanklarda, mümkün olduğunca mango kökü dışında kaya, dekor vb. nesneleri kullanmamak daha iyi sonuçlar veriyor. Keza kayalar, sayıca fazla olursa suyunuzun sertliğinin artmasına neden olacaktır.

3- Tabanda sanırım 3 çeşit kum kullanmışsınız ve gördüğüm kadarıyla bir hayli kalın olmuş. Kalınlığı fazla olan kum her ne kadar bitkilerin köklerinin tutunabilmesi için uygun görünse de, içlerinde nitratı arttıracak, gaz birikimine neden olacaktır. Bitkili tanklarda dip çekimi yapmak da çoğu zaman mümkün olmadığından (ayrıca zararlı olabileceği söyleniyor), tabandaki bu tehlikeyi azaltmak için kumun kalınlığını çok fazla tutmamak ve haftalık su değişimlerini aksatmamak gerekiyor.

4- Bitki türü olarak anabiasların sayısını bir hayli fazla tutmuşsunuz. Elbetteki böyle bir düzenleme de iyi görünmekle beraber, bana göre sayılarının azaltılıp, farklı türdeki bitkilerle renklilik oluşturmaya çalışıyabilir. Çünkü, kontrollü CO2 sistemi kullanıyorsunuz ve yeterli ışık gücünü de oluşturursanız, her türlü bitkiyi yatiştirebilecek olanağa sahipsiniz.

5- Su üstü bitkileri gerek nitratı azaltmak yönünde, gerek yavru balıkların saklanma yeri olarak kullanılması açısından, gerekse dekoratif açıdan güzel bir tercih olmaktadır. Ancak, birçok güzel şeyin olumsuz yanlarının olduğu da bir gerçektir. Bu saydığım yararlarının dışında, kontrolsüz bir şekilde çoğaldıklarında tabana giden ışık miktarında çok ciddi azalmalara neden olduğundan önemli bir olumsuz yanının olduğu da bir gerçektir. Sürekli sabit bir miktarda tutularak bu olumsuzluk giderilebilir.

6- Sanırım önde görünen yeşil yuvarlak nesneler, "moss ball" olmalı. Yeterli ışık ve gübre takviyesi ile çok güzel bir görünümleri oluyor.

Sağlıklı akvaryumlar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CAPTAINÇevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2006
Mesaj: 48
CAPTAINÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2006 15:32
Merhabalar, inanin boyle bir teferruatı görüpte imrenmemek elde değil çok profesyonel değilim ancak amatörce olarak ve tarafsızca fikirlerimi soylemek istedim. İlk bakısta akvaryum inanin kalabalik gözüküyor, insanin dinlendirmenin yaninda bir balığı izlemek takip etmek sanırım güç olmalı, çok fazla bitki var gibi durduğundan da sanki yosun tutmuş havası veriyor, lutfen dediklerimi yanlis anlama sadece amatorce dusuncelerim seni ilgilendirmeyebilir ama yazmak istedim , ne zamandır pc kullanamadıgımdan  aranızdan ayrı kalmıstım,
Saglıklı balıklar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir