Akvaryum Hk Bilginize ihtiyacım var


cyberneticÇevrim Dışı

Kayıt: 14/04/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 6
cyberneticÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2013 10:17
Merhaba arkadaşlar uzun süredir bu forumu takip ediyorum ve sağlıklı bilgilerin paylaşıldığı bir yer olduğunu biliyorum.

Sizlere birkaç sorum olacak nacizane fikir,görüş ve tecrübelerinize ihtiyacım var. 


8 lt lik amatörce bir akvaryumum var ve içerisinde 4 japon 1 vatoz beslemekteyim. Granül yem veriyorum gunde 2 şer fiske olmak kaydı ile sabah ve aksam.

2 adet plastik yeşil bitki , alt tarafında akvaryumcudan aldığım beyaz taşlar mevcut , birkaç tane de misket var

Akvaryumda küçük bir iç filtre kullanıyorum haftada 1 kere filtreyi temizliyorum, akvaryum suyunu 3 de 1 oranında içme suyuyla değiştiriyorum ve mavi ilaçtan ölçeği kadar atıyorum

Yakın sürede daha profesyonel bir akvaryuma geçmeyi planlıyorum yaklaşık 250 Lt lik birşey olacak
Dış filtresi,Isıtıcısı ve diğer malzemelerini en kalitelisi olacak şekilde yaptıracağım

Soru 1 : Sarı japonum diğer balıkları kovalayıp duruyor bu neyin işareti? Aynı boydalardı satın aldığımda neredeyse 2 katı oldu diğer balıkların

ayrıca berraklaştırıcısını da kullanmaktayım lakin akvaryumumda aşırı derece koku ve bulanıklaşma var bunun çözümü için ne yapmalı?

Soru 3 : Balıklarımı yeni akvaryumlarına başarıyla aktarmak için neler yapmam gerekli ?

Vatozumu satın alırken akvaryumcu sanırım cichlid havuzundan aldı poşete koyacağı suyu ve poşete 1 adet cichlid yavrusu zıplamış en büyük boy fanusun içerisine içme suyu ile birlikte mavi ilaçtan ve berraklaştırıcı ile birlikte yavruyu bıraktım gayet sağlıklı gözüküyor 

Soru 4 : yavru cichlid'imin beslenmesi ve bakımı nasıl olmalı?

Soru 5 : Akvaryum bakteri oluşumunun bozulmaması için neler yapmalı?


Belkide forumun derin sayfalarında bu sorularımın çözümü tek tek mevcut ancak işimden ötürü karıştırma fırsatım yok. Kural aykırılığı olabilir bundan dolayı özür diliyorum

tecrübeleriniz için sonsuz teşekkürler 
cybernetic2013-04-14 10:18:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2013 17:25
Sarı japonun erkektir, dişi balıkları kovalıyordur, erkek balık dişi balığın peşine takılır kovalar karnını itekler yumurtlasın diye.
Berraklaştırıcı kullanmana gerek yok , hastalık yoksa mavi ilaçta kullanmaya gerekyok metilen mavisi yani. Kokunun sebebi akvaryum gerçekten 8 litreyse çok küçük bir akvaryum şimdi belki japonların yavru idare ediyor bir şekilde su hacmi az çokta yem atıyorsan ve balık dışkılarıda suya karıştıkça su kokabilir. Ögün başına bir balığa bir balğın gözü yuvarlaklığında yem atman yeterli. İç filtrenin süngerini sık sık akvrayumdan aldığın suyla yıka yerine tak kokuyu bulanıklığın giderme kiçin.
250 litre akvaryumu kurunca sanki içinde balık varmış gibi herşeyini çalıştır ve çalıştırınca içine biraz yem ufala böyle bir hafta çalışsın, sonra bir kaba japonlarını kendi akvrayumunun suyuyla al sonra 250 litrelik akvaryumun suyundan az az bu senin japonlarının suyuna dök yeni suyu az az tenefüs etsinler 10 dakika böyle az az yen yeni akvaryumun suyundan ekle kendi bulundukları su kadar yeni tanktan ekledikten sonra bir 15-20 dakka sonra yeni tanka salarsın balıklarını. 
Bakteri oluşumunun bozlumaması için akvaryuma ilaç katma vitamin damlatabilirsin, ve akvaryumun filtrelerindeeki süngerleri malzemeleri akvaryumdan alacıağın suyla yıka temizle yerine tak. yeni sünger takacağında eskisinin suyunu yeni süngere sık. ve oksijende lazım bakterilerde oksijenle yaşar bunun için biraz suyun az dalgalı olsun yüzeyi, bunuda dış filtrenin fıskiyesini yüzeyi yalatakar kyaparsın iç filtrei olabildiğince yukarı yüzeye çeersin akvaryumun ortasına ayrıyeten bir havamotoruna bağlı hava taşı çalıştırmanda faydalı böylece kokuda olmaz. faydalı bakterilerde olduğunda suda sislenme ve koku olabiliyor.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir