Akvaryum ile ilgili


wiwiwiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1605
wiwiwiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2008 19:38
Ben daha yeni başlıyorum bir hafta oldu pek bilgim yok sizlere bir kaç şey sormak istiyorum mümkünse.

Akvaryumu kurdum çok şükür suyu 1 hafta beklettikten sonra balıkları da geçen hafta aldım, malawi cinsi yani alalı bir hafta olmadı. Su hafiften bulanık gibi duruyor, nedeni ne olabilir sizce?  Ne yapmalıyım? İç motor var şimdilik,  dış motor gelince bu sorun çözülür mü? Onun haricinde başka bir problem olabilir mi?

Kullanmam gereken bir ilaç falan var mı?  Ben de sadece mürekkep ilacından var. Onu ne şekilde kullanmalıyım ya da kullanmalı mıyım ? Sadece ilk su doldurduğumda damlattım bayağı o kadar. Akvaryumcu hiç bir şey kullanma dedi ve bir de sadece tek çeşit yem verdi, bunu kullan başka bir şeye gerek yok dedi. Sizin ban tavsiyeleriniz olabilir mi?

Dip çekimini yapmam gerekiyor okuduğum makalelere ve yorumlara göre. Haftalık mı yapayim ve dip çekim yaptıktan sonra su ilavesini gerçekleştirdikten sonra yapmam gereken birşey var mı? Mürekkep damlatmak gibi ya da başka birşey.

Şimdiden çok teşekkürler.

Saygılar
Selim
acemi412008-04-10 07:19:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ARDA68Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 1763
ARDA68Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2008 22:15
Selim bey öncelikle akvaryumunuz hayırlı olsun.Ancak bizlere daha geniş bilgi verseydiniz en azından akvaryumunuzun kaç litre olduğunu,içindeki balık miktarını vs. yazsaydınız belki daha açıklayıcı bilgiler edinebilirdiniz.Akvaryumunuzun içindeki iç filtre yetmeyebilir bu yüzden bulanma olabilir yada fazla yem vermekten dolayı suyunuzda bulanma olabilir.
Ayrıca haftada bir kez dip çekimi yapınız akvaryumunuzun üçte biri kadar ve dinlenmiş su ekleyin.Balıklarınızdada herhangi bir sağlık sorunu olmadığı sürece ilaç kullanmayın.Tekrar hayırlı olsun.
Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

varoluscu26Çevrim Dışı

Kayıt: 19/09/2007
İl: Eskisehir
Mesaj: 34
varoluscu26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2008 23:49

  Öncelikle hayırlı olsun aramızada hoşgeldiniz. Akvaryumunuzdaki bulanıklığın sebebi yeni kurulduğu için kullandığınız kumun yeterince temizlenmemesi olmasıdır. Bunun dışında balıklarınızın gerek sağlığı gerekse gelişimlerinin daha iyi olması için kaliteli yemler kullanmanızı tavsiye ederim tetra ya da seranın ürünlerini tercih edebilirsiniz. Akvaryumunuzun su kapasitesi ve balık adetlerini de verirseniz daha ayrıntılı ve doğru bilgiler alabilirsiniz..

Sağlıklı balıklar..acemi412008-04-10 07:15:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir