ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
varoluscu26
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Eylül 2007 01:19
Son Ziyaret:
08 Ağustos 2008 23:48
Toplam Mesaj:
34 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
hakan önce - VAROLUSCU
Doğum Tarihi:
03 Ağustos 1976
Yaş:
47
İl:
Eskisehir
Meslek:
Kamu Görevlisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

KURU DUAYI BIRAK, AĞAÇ İSTEYEN TOHUM EKER

SON 10 MESAJI

54 litrelik akvaryuma kac Japon saglikli yasar?
54 lt lik bir akvaryumda sağlıklı olarak 3 balık beslenebilir.
Japonlar İçin Çeşitli Doğal Yiyecekler Nelerdir?
Haşlanarak verilen hemen hemen bütün yiyecekleri tüketebilirler ancak bunun zamanlamasının doğru yapılması gerektiğini düşünüyorum. Haftada 1 yada 2 öğünün zararı olmayacağı kanısındayım sera goldy ve goldy royal, goldy color en doğru tercihler olacaktır.
Sağlıklı balıklar.
Akvaryum ile ilgili

  Öncelikle hayırlı olsun aramızada hoşgeldiniz. Akvaryumunuzdaki bulanıklığın sebebi yeni kurulduğu için kullandığınız kumun yeterince temizlenmemesi olmasıdır. Bunun dışında balıklarınızın gerek sağlığı gerekse gelişimlerinin daha iyi olması için kaliteli yemler kullanmanızı tavsiye ederim tetra ya da seranın ürünlerini tercih edebilirsiniz. Akvaryumunuzun su kapasitesi ve balık adetlerini de verirseniz daha ayrıntılı ve doğru bilgiler alabilirsiniz..

Sağlıklı balıklar..acemi412008-04-10 07:15:51
10 ar cm fark
Mdf yi kestirdikten sonra ne olursa olsun akvaryum tabanının tüm yüzeyinin temas etmesini sağlayın, akvaryum tabanı ölçüsünde kestireceğiniz mdf ileride akvaryumunuz için beklenmedik olumsuz süprizler oluşturabilir, o nedenle mdf nin biraz dışarı sarkması faydalı olacaktır. 2. husus söylendiği gibi  mdf ve akvaryum arasına yerleştireceğiniz  straforda hem ısı yalıtımında faydalı olur hem de arada kalabilecek küçük parçacıkların akvaryumunuzu patlatma riskini ortadan kaldıracaktır.acemi412008-04-09 07:32:37
Arka Fon yapıştırma
  Akvaryumumda daha önceleri resimli farklı modelleri fon olarak kullandım fakat şuan reklamcılarda satılan kendinden yapışkanlı düz siyah fon kullanıyorum, eskisine göre göze çok daha iyi hitap ettiğini düşünüyorum ve çok memnunum. Değerlendirmenizi öneririm..
Akvaryumun Zararları?
   Eğer iş yerinizde akvaryumunuz varsa ve vardiyalı çalışıyorsanız çalışan her ekibe laf anlatmaya çalışmak. O kadar anlatmanız rağmen algılama özürlü biri varsa o insanların içinde balıklar aç kalmasın diye öğün öğün sazan besler gibi ekmekle ve yemek artıklarıyla beslemeye çalışması, onuda geçtim çalışan iç filtreden çıkan hava kabarcıklarını bu su kaynıyor balıklar haşlanmasın diye fişi çekmesi. İşin trajik yanınında bu şahsın üniversite mezunu olması!! Devam edeyim mi?
  İnanılır gibi değil değil mi?
acemi412008-04-02 07:54:41
Problem Çıkarırmı
 İlginç bir tesadüf aynı ebatlarda bir akvaryum ve masayı bende kullandım tek straforla hiç bir sorun yaratmadı. İçin rahat olsun..
Isının büyümeye etkisi
  Sayın Dıscus1453 emin olun nerden ne anlam çıkaracağımı çok iyi bilirim. Konu hakkıındaki ilk mesajınızı çabuk unutmuş görünüyorsunuz, o ve diğer birkaç mesajdan hobiye yeni başlayan insanların anlayacağı balıkların doğal yaşam şartlarında yaşatılmasından ziyade ısının yüksek tutulması durumunda balıkların daha iyi gelişim göstereceği olacaktır. Bir japon balığını 12 derecedede yaşatabilirsiniz 30 derecedede balıklar doğal yaşam şartlarında her iki sıcaklığada maruz kalabilrler, bu durumda 30 derecede balığın daha iyi gelişim göstereceğini söyleyebilirmiyiz? Asla...
 
Saygılar, sağlıklı balıklar.
Isının büyümeye etkisi
[QUOTE=discus1453]Evet sıcaklık faktörüne bende katılıyorum arkadaşlar balıkların büyümesinde sıcaklıgın etkisi büyük çünkü insanlarda oldugu gibi onların vücutlarındada karbonhidratlar etkindir ve enerji ısı vs. şeylerin idamesini karbonhidratlar saglar su soguk oldugu zaman balık bu karbonhidratı ısınma için kullandıgından büyümeye enerji kalmaz :D onun için ısı önemli herkese saglıklı akvaruymlar.[/QUOTE]
 
 O zaman soğuk iklim insanları neden fiziksel olarak daha gelişmiş? Gelişimlerinin insan metobolizması ile kıyaslamak hata olur? Sıcaklığın mutlaka etkisi var fakat ısının yalnız başına gelişimlerinde çok önemli bir kriter oluşturduğunu düşünmüyorum.
 SHARK_34 ün görüşlerine tamamiyle katılıyorum ısının yüksekliğinden ziyade doğal yaşam standartlarında tutulması önemli.
 
yeni başladım ve çok sorum var:)
Akvarymunuz balıklarınız için ideal denilebilir japonlarınıza seranın goldy, goldy royal, goldy color yemleriniz vermenizi öneririm. Haşlanmış bezelye yada ıspanak haftada yada 10 günde bir verirseniz kabızlıklarını önlemiş olursunuz. ben eskişehirde japonlarım için ısıtıcı kullanmıyorum izmirde gerek olacağını hiç sanmıyorum sağlıklı balıklar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.