akvaryum kum ve torf


AksuÇevrim Dışı

Kayıt: 09/04/2015
İl: Ankara
Mesaj: 174
AksuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2015 22:58
Merhaba forumda yeniyim ve öncelikle herkesi saygiyla selamlıyorum.araniza ankaradan katiliyorum.
Akvaryum kurulumu için malzeme almaya ulusa gittiğimde akvaryumcuya konu hakkında pek fazla bilgi sahibi olmadgimi belirterek ona bitki akvaryumu için gerekli ekipmanları bana vermesini söyledim.isiticim şelale fikitrem 100lt tankim ve birde 10 kg bitki kumu dediği yuvarlak tanecikli turuncu renkli kumu satin aldim.
Siz tebrubeli buyuklerime soracagim sorularim şunlardır:
Forumda kumun altina torf konulmasinin yararli olacagini gördüm. ama ben koymadim. Torf olmazsa olmaz mi yoksa olsa iyi olur türünden birşey mi
Su an onbeş kok bitki mayali co2 sistemi var.bitkilerin bazilarinin yaprakları sanki eridi gibi.ama.dipten yeni yapraklar cikiyor. Bu bir sorun mu?
İlginize teşekkür eder saglikli hobiler dilerim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AGARTALIÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/06/2013
İl: Adana
Mesaj: 837
AGARTALIÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2015 23:17
Forumda kumun altina torf konulmasinin yararli olacagini gördüm. ama ben koymadim. Torf olmazsa olmaz mi yoksa olsa iyi olur türünden birşey mi. Torf olmasa da olur. Önemli olan tabanı zenginleştirmektir. Misket gübre diye kısa bir araştırma yaparsanız nasıl ve nerede kullanıldığı hakkında bilgiye ulaşırsınız. Taban oluştururken değişik malzemeler kullanmaya da ilerleyen dönemlerde tecrübe kazandıkça başlarsınız. 
Su an onbeş kok bitki mayali co2 sistemi var.bitkilerin bazilarinin yaprakları sanki eridi gibi.ama.dipten yeni yapraklar cikiyor. Bu bir sorun mu? Sanırım bitkiler adaptasyon sorunu yaşıyor. yeni gelen yapraklarda sorun yoksa eskiyen kötü görünümlü yaprakları zamanla budayarak alırsınız. Işıklandırmanızın da yetiştirdiğiniz bitkiler için yeterli olup olmadığını araştırmanızı öneririm. Sağlıcakla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

grayprinceÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/11/2010
İl: Yurtdisi
Mesaj: 550
grayprinceÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2015 23:20
Merhabalar,

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Bu güne kadar hiç torf kullanmayan birisi olarak eksikliğini hiç görmedim. Olmazsa kesinlikle olur diyebilirim. Mayalı Co2 verdiğinize göre Hi-Tech bir tankınız var demektir. Buda gübreleme, aydınlatma, su değişimleri gibi birçok konuyu beraberinde getiriyor.

Akvaryumcularda satılan bitkiler emers yada submers formda olabilir. Fotoğraf olmadığı için göremiyoruz açıkçası. Diğer bir husus ise yeni kurulan akvaryumlardaki azot döngüsünün oluşumu yani diğer bir deyişle tankın oturması. Bu sancılı süreçte bitkiler yıpranabilir yada yosunlanma gözlenebilir. Özellikle ilk 3-4 hafta yüksek aydınlatma ve gübrelemeden kaçınmanızı, su değişimlerinizi aksatmamanızı öneririm.

Kum çeşidi çok ince taneli olmadıkça (silis gibi) önemli sayılmayabilir. Soil-based zeminler farklı işler. İlk süreçte bitkiler kök gelişimi yaptığından adaptasyon süreci oluşur. Bu süreçte biraz sabır gereklidir.

Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AksuÇevrim Dışı

Kayıt: 09/04/2015
İl: Ankara
Mesaj: 174
AksuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2015 00:31
değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum.Bitkileri akvaryumcudan değil forumda makaleleri de bulunan bir abimizden aldım ve onerileri doğrultusunda forumdayım. Fotoğrafları paylaşıyorum.Tecrübelerinize dayanarak önerilerinizi  bekliyorum.Taşların bir kısmını çıkardım.Eğer ankarada işine yarayacak olan olursa benim gibi TAŞ MARKETE gitmesine gerek yok.Paylaşabiliriz taşları.
" />[QUOTE=grayprince]


awertcv2015-04-16 00:32:30

Konu aktif. Forumda bitki satan abimzden 175 kok bitki alsam tanka fazla mi olur. Canli doğuran da koycm. Ayrıca su an gübre yok. Yeni bitkiler ekerken misket gübre kullanayim mi? akvaryum bir ay bos calisti. Bir haftadir da bitkiler var

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir