Akvaryum Kurulumu ßitti Sayılır


c4k4lÇevrim Dışı

Kayıt: 04/07/2013
İl: Kastamonu
Mesaj: 68
c4k4lÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2013 22:58
Ben akvaryum konusunda hep acelecı davranmıs olup akvaryumu kurup balıkları attıgımda hep husranla sonuclandıgı ıcın bu sefer hersey yolunda ve guzel gıtsın dıye agır agır sızlerden ogrendıklerımı uygulayarak kurulum yapıyorum.Arkadaşlar Daha önceki actıgım konuya gelen cevaplar dogrultusunda akvaryumumu kurmaya calıstım. Fotograflarını en kısa surede eklıcem. Akvaryumumu aldıgımda 180 lt oLarak Biliyodum lakın akvaryum olculerım 100*31.5*45 yaklasık 140 lt tekabul edıyor. Bitkili canlı doguran Beslemek ıstedıgımı belırtmıstım. Şimdi kurulumu sızlere anlatıcam. Akvaryumu guzelce temızledım daha sonra kum aldım bana sıyah hagen kum onerdınız lakın ben bulamayınca beyaz kuma yoneldım. Kumumu guzelce 3  4 defa yıkadım ve akvaryum zemınıne 3cm kalınlıgında serdım. Hava tasını koydum. Bıtane ıc fılıtrekoydum. Dıs fılıtreyıde 1 ay kadar zamn zarfında temın edıcem. Isıtıcımıda ıc fılıtrenın cıkıs onune koydum. 1 tanede yedek olsun dıye ısıtıcı alıp dıger koseye montaladım. 2 adet akvaryum ıcı termometre 2 adette akvaryum dısı termometre koydum.  Bunları 2 serlı gruplar halınde bırını kvaryumun bı ucuna bırı ısıtıcınn karsısına koydum. Isıtıcıya yakın oln termometreleer 28 derece cıvarı gosterırken dıger kosedekıler 27 gosterıyor. Bitki olarakta elado ve tılkı kuyrugu dusunuyorum.
Şimdi soracagım 1   kac soruyu sız degerlı akvrstlere yoneltıcem yardımcı olursanız sevınırım.

Akvaryum kumu beyaz kum bunda bıtkı olurmu ve 3cm kalıklık yeterlımıdır?
Akvaryum ısısı canlı doguranlar ıcın yeterlımıdır?
Petde top halınde bıtkı gubresı gordum bunu akvaryum zemınıne beyaz kumla karısık koysam bı zararı olrmu ?

Sizlerinde eksik gördüğü konular varsa bıldırrsenız sevınırım.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iSrafiL06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/02/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1567
iSrafiL06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2013 23:10
Bitkileriniz genel olarak her türlü ortamda yetişir :) sağlam bitkilerdir yanlız kumun içine gömmeyin yani kökleriinin yarısı dışarıda kalsın ama varsa degiştirma şansınız hagen kum daha iyi olur tabiki ısıtıcılarınızı akvaryumdan cıkarın yaz boyunca ısıtıcı kullanmayın boşa elektrik masrafı fazla yanmasa bile ne gerek var bahar gelip ısı 24 ve altına düşene kadar kullanmanız yanlış olur gübre hiç kullanmadım bilgim yok ama faydası muhakkak vardır siz zararı varmı onu ögrenin yok ise kullanın genel olarak faydalı olan birşeyi ilaç gibi düşün yan etki mesela güneş bitkiye iyi gelir ama camda yosun yapar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

c4k4lÇevrim Dışı

Kayıt: 04/07/2013
İl: Kastamonu
Mesaj: 68
c4k4lÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2013 10:07
Bugün Akvaryum İçin biraz Alışveriş Yaptım. Umarım bitkili Canlı Doğuran Akvaryumu için Yanlış Seçimler degildir. Aldıklarım;

Hagen Siyah Kum
Lilaeopsis brasiliensis Zemin Bitkisi 30 Kök
Saz Kızıl Uclu 10 Kök
Elodea Densa(Egeria) 10 kök
Hydrocotyle verticillata Zemin Bitkisi 10 Kök
Elma Salyangozu Altın 2 Adet

Arkadaşlar ßirde zemine bitki gübresi sersem balıklara ßir zararı olurmu ?
c4k4l2013-07-22 10:11:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir