Akvaryum Pano ve Uzaktan Kumandalı Kontrol Paneli Yapımı


İlker ALTUNTAŞÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 673
İlker ALTUNTAŞÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2012 21:38
Evet arkadaşlar 1 hafta içinde akvaryumuma pano ve uzaktan kumanda yapacağım.Pano işini elektrikçiden alacağım pano dolabıyla halledeceğim kumanda olayını ise yine elektrikçiden alacağım avize için olan uzaktan kumanda kiti kullanacağım bu kit ile 4 farklı cihazı kontrol edebileceğim.Panoya ise bir kaçak akım rölesi ekleyeceğim.Aynı zamanda akvaryum kapağına 4 tane led takacağım bu ledler ise neyin çalışıp çalışmadığını gösterecek.Aşamaları ve fotoğrafları yapıma başlayınca eklerim.Yarın fiyat araştıracağım sizce nasıl olur ve kaça patlar?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Barış GİDERÇevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2007
İl: Bursa
Mesaj: 180
Barış GİDERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2012 10:41
Hobi ve kendini geliştirmek amaçlı güzel fakat akvaryum için bir o kadar da lüzumsuz bir uğraş. Lüzumsuzdan kastım akvaryumda uzaktan kumandaya her zaman ihtiyaç duymayacağın için  pek gerek görülmeyen bir sey olur demek istiyorum. Kullanabileceğin yönetim elemanları aydınlatma ve hava motoru olacaktır ki bunlarıda günde bir kez açar ve kapatırsın. Günde bir kez çalıştıracağın bir sey için böyle bir masrafa girmene ve zaman ayırmana bence lüzum yok. Ona yapaca ğın masrafı akvaryum için başka şekilde değerlendirebilirsin.  Ancak kendimi elektronik alanında geliştirmek istiyorum ve hobi amaçlı bir seyler yapmak istiyorum dersen de tebrik eder çalışmalarının devamını dilerim, çünkü bu amaç doğrultusunda güzel bir sey yapıyorsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BurakimÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/11/2010
İl: Bayburt
Mesaj: 829
BurakimÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2012 22:45
[QUOTE=Barış GİDER]Hobi ve kendini geliştirmek amaçlı güzel fakat akvaryum için bir o kadar da lüzumsuz bir uğraş. Lüzumsuzdan kastım akvaryumda uzaktan kumandaya her zaman ihtiyaç duymayacağın için  pek gerek görülmeyen bir sey olur demek istiyorum. Kullanabileceğin yönetim elemanları aydınlatma ve hava motoru olacaktır ki bunlarıda günde bir kez açar ve kapatırsın. Günde bir kez çalıştıracağın bir sey için böyle bir masrafa girmene ve zaman ayırmana bence lüzum yok. Ona yapaca ğın masrafı akvaryum için başka şekilde değerlendirebilirsin.  Ancak kendimi elektronik alanında geliştirmek istiyorum ve hobi amaçlı bir seyler yapmak istiyorum dersen de tebrik eder çalışmalarının devamını dilerim, çünkü bu amaç doğrultusunda güzel bir sey yapıyorsun.
[/QUOTE]

Yanlış düşünüyorsunuz!


Led konusunda 

Pano ve kumanda devresi konusunda


İlgili konularım umarım size ilham verir daha iyisini yapıp bizleri biraz daha ileri taşıyabilirsiniz.Bu hobi sizler gibi araştırıp geliştiren insanlarla dahada ilerleyecek.Ülkemizde yıllarca dalgıç floresanlarla balık beslendi halen oda floresanlarıyla besleniyor.Artık birşeyler değişmeli.

Kendi yapmadığım şey hakkında sizi uyarmak isterim sisteme mutlaka röle ve sigorta şeklindeki timerlardan ekleyin çok daha pratik oluyor (:




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir