Akvaryum Serüveninin Sonu Lanet Olası Columnaris


Fakirr1212Çevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2014
İl: Bursa
Mesaj: 113
Fakirr1212Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2014 20:57
Bundan 4 yıl önce bir hevesle akvaryum kurmuştum içinde yavrulu büyüklü lepisteslerim vardı  fakat bu allahın belası columnaris hastalığı bulaşmıştı balıklarım tek tek öldü ne yaptıysam olmadı ana tankstaki bu hastalığı bir türlü yenemedim sera baktopur 3 günde 1 %30 su değişimi ısıyı olabildiğince düşürmek herşeyi yaptım fakat nafile balıklar gözümün önünde acı çeke çeke öldü  birde öyle bir illet hastalık ki resmen dalga geçiyor hayvanları tek tek öldürüyor hiçbir zaman aynı anda iki balığa bulaşmıyor her neyse 2 hafta önce yine bir hevesle gittim akvaryumcuya akvaryum aldım ısıtıcı filtre kum bitki balıklar biyolojik döngü için 2 hafta boş çalıştırdım ve geçen hafta balıklarımı ekledim her şey çok güzel gidiyodu hatta 1 balığım doğum bile yaptı fakat 2 dk önce akvaryum işi bende bitmiştir bir balığımda yine o lanet olası columnaris hastalığını gördüm nasıl olduğunu anlamıyorum hiçbir yanlış yapmadım bu hastalık sadece bende oluyor başka kimsede görmedim allah belasını versin , neyse hemen %50 lik su değişimimi yaptım balığı karantinaya aldım fakat bunların hepsi boş bu hastalığı en iyi ben tanıyorum baş etmek imkansız sera baktopur felan hikaye hiç bir ilaç bu hastalığı önlüyemiyor , şimdi diceksiniz ki madem en iyi sen biliyosun neden buraya konu açtım belki bu lanet olası hastalığı bir arkadaşımız yenmiştir diye umut ederek bu konuyu açtım inşallah umut ettiğim gibi olur . Bu hastalığı yenmiş olan bir arkadaşım üstadım abim varsa lütfen yardımcı olsun yoksa ben yarın bu akvaryumu çöpe atıcam daha yeni sipariş verdiğim tetratec ısıtıcım bile gelmeden hepsi bu lanet olası hastalık yüzünden   Fakirr12122014-04-02 21:02:36

Beğenenler: [T]112755,utku982[/T]
+1: [T]92485,nserhantr[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ogeday_ylzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/04/2006
İl: Izmir
Mesaj: 518
ogeday_ylzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2014 21:54
Onur bey öncelikle geçmiş olsun, hastalık ve benzer durumlardan çoğumuz hobiye başladığımızda başımızdan geçiyor hatta sizinki gibi bazen insanın soğumasına sebep oluyor. Ancak bence bu güzel hobiden vazgeçmektense sorunun kaynağını bulmak daha mantıklı olur. Bu öyle bir hobi ki bir fanusla başlayıp evde bir oda dolusu akvaryum oluncaya kadar insanı bırakmıyor. Gelelim sizin sorununuza akvaryumuda 2. Defa başınıza geliyor ise ;
-balıkları nereden aldınız?
-balıkları akvaryuma nasıl koydunuz?
-balıkları akvaryuma koymadan önce yada sonra akvaryuma ilaç katkısı yapıldı mı?
-kullandığınız yem nedir?
Bu soruları yanıtlarsanız kademe kademe sonuca gitmeye çalışalım. Benim anladığım bu hastalık önce vücuda yerleşiyor zamanla balığın direnci düşünce enfeksiyona çeviriyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Fakirr1212Çevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2014
İl: Bursa
Mesaj: 113
Fakirr1212Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2014 22:49
1-)Baliklari forumdan bir arkadasdan aldim
2-)baliklari damitma yontemiyle akvaryuma ekledim
3-)hayir kesinlikle kullanmadim biyolojik dongu icin tuz bile kullanmadim sadece bitkiler icin bir kapak sivi gubre ekledim
4-)akvaryumcumdan aldigim pond ve pul yemden kullaniyorum markasi tetra demisti sanirim kucuk posetlere koyup satilanlardan Fakirr12122014-04-02 22:50:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ogeday_ylzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/04/2006
İl: Izmir
Mesaj: 518
ogeday_ylzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2014 23:55
Balıkları aldığınız arkadaşın akvaryumunda böyle bir sorun olmuş mu? Birde su değişimlerini nasıl yapıyorsunuz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2014 08:46
Forumda bir sohbette öğrendim, bir arkadaşımızın veteriner arkadaşı columnaris olan balıkların yemine, [b]Terramycin krem[/b] katarak balıklarını kurtarmış hastalıktan. Bu hastalıkla karşılaşırsanız eminseniz bu hastalık olduğundan bun bir denemek gerekir diye düşünüyorum. Diyeceksiniz cilde sürülen krem yeme katılırmı ama bende onaylatmıştım evet yemine katmış. Ben  yalnız şunu düşündüm columnaris olan bir balığa rastlarsam yemi yine katarımda ölmesini beklemektense, o dıştaki beyaz tabakayada sürerdim kremden. Eczanede bu ilaç 2.5 TL.


[img]http://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/terramycin.jpg[/img] 

son zamanlar deri melhemi olan bulunamadığı için aşağıdaki göz melhemi olanda alınabilir oda aynı sonucu verdi[img]http://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/muhabbet-kuslarinda-goz-hastaligi-ve-tedavisi-terranycin.jpg[/img]


[b]Formülü:[/b]TERRAMYCIN Deri Merhemi özel bir vazelin sıvağı içinde süspansiyon halinde kristal oksitetrasiklin hidroklorür ve polimiksin B sülfat içerir. Merhemin beher gramı kristal oksitetrasiklin hidroklorür olarak 30 mg oksitetrasiklin ve 10000 ünite (1 mg standart polimiksin B'ye eşdeğer) polimiksin B içerir.

[b]Farmakolojik özellikleri:[/b]

[b]Endikasyonları:[/b]TERRAMYCIN Deri Merhemi duyarlı mikroorganizmaların oluşturduğu pyoderma, püstüler dermatit gibi lokal cilt enfeksiyonlarının ve enfekte olmuş küçük yara ve yanıkların proflaksi ve lokal tedavisinde endikedir.

[b]Kontrendikasyonları:[/b]TERRAMYCIN Deri Merhemi daha önce bileşimindeki ajanlara karşı aşırı hassasiyet göstermiş kişilerde kontrendikedir.

[b]Uyarılar/Önlemler:[/b]Haricen kullanılır ve yalnız deriye tatbik edilmeye mahsustur. Diğer antibiyotik preparatlarında da olduğu gibi, bu ilacın kullanılması mantarlar dahil, duyarlı olmayan organizmaların aşırı üremesiyle sonuçlanabilir. Bu ihtimalden dolayı, hastanın sürekli gözlenmesi zorunludur. Tedavi sırasında duyarlı olmayan bakteri ya da mantarlardan ileri gelen yeni enfeksiyonlar ortaya çıkacak olursa, uygun önlemler alınmalıdır. Cilt enfeksiyonunun ağır olması ya da sistemik enfeksiyona dönüşme eğilimi göstermesi durumunda TERRAMYCIN Deri Merhemi tedavisi sistemik tedavi ile desteklenmelidir. 
Gebelikte Kullanım
Halen topikal tetrasiklinin, hamile kadınlarda kullanımı üzerine kontrollü çalışmalar yoktur. Hamile kadınlarda sistemik tetrasiklinlerin kullanımı, fetuste iskelet gelişimi ve kemik büyümesinin gecikmesi ile sonuçlanmıştır. Buna rağmen topikal tetrasiklinler, gebelik boyunca sadece muhtemel yararları, olası risklerden daha fazla olduğu zaman kullanılmalıdır.

Emzirme Döneminde Kullanım
Topikal uygulanan tetrasiklinlerin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Tetrasiklinler, anne sütüne sistemik uygulamaları takiben geçmektedir. Anne sütü alan bebeklerde, ciddi zararlı reaksiyonların olma ihtimali nedeniyle, ilacın anne için olan önemi göz önüne alınarak annenin süt vermeyi veya ilacı kesmesi yönünden bir karar verilmelidir.

Çocuklarda Kullanım
Tetrasiklinlerin diş gelişimi boyunca (hamileliğin son yarısı, bebeklik ve 8 yaşına kadar olan çocukluk dönemi) sistemik uygulaması, iskelet gelişiminde geriliğe yol açtığı kadar dişlerde de kalıcı renk değişimine sebep olabilir. Diş minesi hipoplazisi de bildirilmiştir. Her ne kadar topikal tetrasiklin uygulamasında kullanılan dozların düşük olması nedeniyle, bu etkilerin ortaya çıkması mümkün değilse de, böyle bir ihtimalin olduğu da düşünülmelidir.

[b]Yan etkiler/Advers etkiler:[/b]Kişisel aşırı duyarlılığa bağlı kontakt dermatit dahil allerjik reaksiyonlar nadir olarak bildirilmiştir. Bu tür reaksiyonlar görülecek olursa oksitetrasiklin tedavisi kesilmelidir. 
BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

[b]İlaç etkileşimleri:[/b]Yoktur.

[b]Kullanım şekli ve dozu:[/b]TERRAMYCIN Deri Merhemi lokal olarak uygulanmalıdır. Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde cilt özenli bir şekilde temizlendikten sonra steril bir gazlı bez üzerine konulan merhem hasta bölgeye günde en az 2-3 kez uygulanır. Merhem hasta yüzey ile sürekli temas halinde bırakılmalıdır. Tedavi süresi enfeksiyonun şiddeti ve türüne bağlı olup, birkaç günle birkaç hafta arasında değişebilir. Tedavinin erken kesilmesi durumunda patojen organizmanın yeniden üremesi söz konusu olacağından tam şifa sağlanana kadar tedaviye devam edilmelidir. 

Doz Aşımı
Oksitetrasiklinin topikal kullanımında, doz aşımına dair hiç bir vaka bildirilmemiştir.

[url=http://www.ilacprospektusu.com/ilac/140/terramycin-3-5-gr-oft-pomad]http://www.ilacprospektusu.com/ilac/140/terramycin-3-5-gr-oft-pomad[/url]
[img]http://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/colum4.jpg[/img][img]http://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/COLUMNARIS2.jpg[/img][img]http://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/colum5.jpg[/img] [b][img]http://foto.akvaryum.com/fotolar/131926/DSC_1902.jpg[/img] [/b][img]http://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/1_columnaris1.jpg[/img]

faydalı bir ek: Bunu sonradan konuya ekledim Ziya bey'in bir yöntemi:

YENİ ALINAN BALIKLARI DEZENFEKTE ETMEK (ZİYA ERKUŞ tarifi)
İthal getirttiğim, akvaryumcudan aldığım yada hobiciden aldığım, tankıma ilk kez girecek balıklar için, paylaşacağım dediğim, balıklara uyguladığım yöntem ise şöyle :

1. Gelen balıkları poşetleri ile girecekleri tanka bırakıyorum ve yarım saat bekliyorum. Tank sıcaklığı ile geldikleri su sıcaklığı eşitleniyor.

2. Yarım saatin sonunda, balıkları bir kovaya kendi suları ile açıyorum.

3. 2 adet ayrı kap hazırlıyorum. Bu kap 5 litrelik su şişesinin ağız kısmı kesilmiş hali.

4. Kaplara koyacağım tanktan 4'er litre su dolduruyorum.

5. Tanktan aldığım çay bardağının 2/3'ü su içerisinde 1 adet PERMASOL eritiyorum.

6. Tanktan aldığım çay bardağının 2/3'ü su içerisnide 5 ml MİKOFİSH eritiyorum.

7. Çay bardaklarının birini bir kaba, diğerini diğer kaba boşaltıyor ve kapları pipetle karıştırıyorum.

8. Kaplar hazır olduktan sonra, balıkları kendi sularından kepçe ile ÖNCE PERMASOL lü suya alıyorum. 30 saniye banyo yaptırdıktan sonra yine kepçe ile alıp MİKOFİSH li suya koyuyorum. 30 saniye de orada banyo yaptırdıktan sonra, kepçe ile alıp, tanka koyuyorum.

Bütün yaptığım yukarıdaki işlemlerdir. PERMASOL balığın vücudundaki tüm bakteriyi sıfırlıyor ve dezenfekte ediyor. Tankınıza giren balık, sıfır bakteri ile girmiş oluyor. MİKOFİSH ise vücudunda yolculuğunda meydana gelen olumsuzlukları tedavi etmiş oluyor.

Sıfır bakteri ile tanka giren balık, stresede girmiyor. Bundan sonrasında ise dikkat edilmesi gereken konu, su değerlerinin stabil tutulması, yemlemenin çok çok az yapılması, ışıkların ilk 2 gün yemlemeden yemlemeye açılması ve balıkları strese sokacak durumların yaratılmamasıdır. 3. gün itibariyle balık tanka adapte olup,sağlıkla yaşamına devam ediyor.

Bu uyguladığım yöntem ile gelen ithal balıklarımdan( her ithalatta en az 50 trio geliyor), 1 tane bile kayıp vermedim. Adaptasyondan, bakteri çakışmasından dolayı meydana gelen bir hastalıktan balık kaybetmedim.




mesutok2015-06-03 09:33:35[EDIT]mesutok,2015-11-18 11:52:19[/EDIT]

Beğenenler: [T]78931,halilcnk[/T][T]134693,RuLing[/T][T]178050,jokerkerem[/T][T]6005,Echoe[/T][T]190081,Jethrotull[/T][T]193175,Onurkilic3008[/T][T]186349,PurpleBetta[/T][T]92485,nserhantr[/T][T]210457,Dilsadiii[/T][T]217553,Hakuguardian[/T][T]47586,maxımus[/T]
Teşekkür Edenler: [T]6005,Echoe[/T][T]186349,PurpleBetta[/T][T]190845,Mkandemir[/T][T]217553,Hakuguardian[/T]
+1: [T]92485,nserhantr[/T][T]217553,Hakuguardian[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReDBaRoNÇevrim Dışı

Kayıt: 07/02/2010
İl: Elazig
Mesaj: 334
ReDBaRoNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2014 09:50
[QUOTE=mesutok]Forumda bir sohbette öğrendim, bir arkadaşımızın veteriner arkadaşı columnaris olan balıkların yemine, Terramycin krem katarak balıklarını kurtarmış hastalıktan. Bu hastalıkla karşılaşırsanız eminseniz bu hastalık olduğundan bun bir denemek gerekir diye düşünüyorum. Diyeceksiniz cilde sürülen krem yeme katılırmı ama bende onaylatmıştım evet yemine katmış. Ben  yalnız şunu düşündüm columnaris olan bir balığa rastlarsam yemi yine katarımda ölmesini beklemektense, o dıştaki beyaz tabakayada sürerdim kremden. Eczanede bu ilaç 2.5 TL.[/QUOTE]

Artı olarak bu krem suyada karıştırılabilir.Oldukça etkilidir tavsiye ederim.

+1: [T]200600,volvox[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2014 10:00
Bu ilacı kullanıp başarılı olanlar, yeme katma oranını, suya katma oranını ne kadar tavsiye ederler, yahut tahmini ölçü verebilecekler aslında yazsa bu konuya çok faydalı olacaktır. Bu hastalıktan öyle çok balık kaybeden varki forumda, basit mantarla karıştırıp herşeyi uygulayıp ölümü önleyemeyen, oysa bu ilaçla oldukça başarılı sonuçlar alan arkadaşlar az da olsa var forumda hissettiğim duyduğum kadar. Umarım konuyu okumak kısmet olur yazarlar.  mesutok2014-04-03 10:26:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sedeÇevrim Dışı

Kayıt: 08/09/2007
İl: Bursa
Mesaj: 280
sedeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2014 10:27
Bu hastalığın belirtileri nedir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Fakirr1212Çevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2014
İl: Bursa
Mesaj: 113
Fakirr1212Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2014 10:28
Ustadiminda dedigi gibi bu ilacin hangi olculerde kulanildigini nasil ogrenicem vede ben hastaligi ana tankimda bitirmek istiyorum yani ana tanktaki donguye bir zarari olur mu ve tabikide baliklara

Baligin kuyrugunun hemen dibinde bembeyaz bir sislik hareketlerde anormallik ve sonucunda kacinilmaz ölüm columnaris oldugundan eminim kime gosterdiysem columnaris dedi

Beğenenler: [T]165540,osman belen[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fahrisinanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]12342,1[/B]
Kayıt: 24/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 1348
fahrisinanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2014 10:50
Bu hastalıkla ilgili yazı yazmıştım, forumda bulabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2014 10:56
Fahri beyin açtığı konunun linkini ekliyorum.



[QUOTE=redbaron_][QUOTE=mesutok]Forumda bir sohbette öğrendim, bir arkadaşımızın veteriner arkadaşı columnaris olan balıkların yemine, Terramycin krem katarak balıklarını kurtarmış hastalıktan. Bu hastalıkla karşılaşırsanız eminseniz bu hastalık olduğundan bun bir denemek gerekir diye düşünüyorum. Diyeceksiniz cilde sürülen krem yeme katılırmı ama bende onaylatmıştım evet yemine katmış. Ben  yalnız şunu düşündüm columnaris olan bir balığa rastlarsam yemi yine katarımda ölmesini beklemektense, o dıştaki beyaz tabakayada sürerdim kremden. Eczanede bu ilaç 2.5 TL.[/QUOTE]

Artı olarak bu krem suyada karıştırılabilir.Oldukça etkilidir tavsiye ederim.
[/QUOTE]

Arkadaşımız suya katılabileceğini önermiş demekki derisine sürseniz suyu bozacak diye bir sorun olmayacak kullanma talimatına uygun günde 3 kez sürün derisine ölmesini beklemekten hobiye son vermektense nasılsa ölecek demektense. Veteriner kişi yemine bile sürüp vermiş. Umudunuz bitmesin, zaten hobi için bundan daha kötü bir psikolojik halde olamazsınız şu anda, en azından bu konuda yazılanları okuyun bir son gayret gösterin.
Sonucuda beraber izleyelim eğer şu anda balıklar kendini salmamış ölümcül durumda değilse beraber izleyelim gelişmeleri.


[QUOTE=Fakirr1212]Ustadiminda dedigi gibi bu ilacin hangi olculerde kulanildigini nasil ogrenicem vede ben hastaligi ana tankimda bitirmek istiyorum yani ana tanktaki donguye bir zarari olur mu ve tabikide baliklara

Baligin kuyrugunun hemen dibinde bembeyaz bir sislik hareketlerde anormallik ve sonucunda kacinilmaz ölüm columnaris oldugundan eminim kime gosterdiysem columnaris dedi[/QUOTE]

Döngüyü boşverin balıklar elden gidiyor kurtarında balıkları döngü kolay hemen oluşuyor geri faydalı bakterilerin oluşması o kadarda korkulacak birşey değil, ana tanka ben senelerde ne ilaçlar uygulamışımdır geçmişte. Tedavi bitince balıklar kurtulunca döngü hemen gerine oturmuştur tamamande bitmemiştir döngü, balıklar toplu olarak ard arda  öldükten sonra ben döngüyü neyleyim  Yeterki bitkileri ayırın akvaryumdan varsa. Tabiki birçok yöntem var hasta balıkları ayırıp ayrı karantina tankında tedavi edersiniz ana tanktaki döngü bozulmaz. Birçok yöntem var. Bunları sizde bilirsiniz zaten. Ama bazı hastalıklarda varki ana tanki dezenfekte etmek gerekiyor. 
mesutok2014-04-03 12:15:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReDBaRoNÇevrim Dışı

Kayıt: 07/02/2010
İl: Elazig
Mesaj: 334
ReDBaRoNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2014 12:25
[QUOTE=Fakirr1212]Ustadiminda dedigi gibi bu ilacin hangi olculerde kulanildigini nasil ogrenicem vede ben hastaligi ana tankimda bitirmek istiyorum yani ana tanktaki donguye bir zarari olur mu ve tabikide baliklara

Baligin kuyrugunun hemen dibinde bembeyaz bir sislik hareketlerde anormallik ve sonucunda kacinilmaz ölüm columnaris oldugundan eminim kime gosterdiysem columnaris dedi[/QUOTE]


Antibiyotik olduğu için biyolojik döngüyü yok edecektir.Ana tankta uygularken bunuda göze almalısınız.
redbaron_2014-04-03 12:25:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2014 12:26
İşte ana tankta uygulamanın bir faydası olarak ben şunu düşünüyorum tıbbi bilgili biri değilim buna sebep olan columnaris vakasını iyi tanımıyoruz nasıl yaşamını sürdürür varlığını gibi, akvaryum eşyalarına camlarınad a tutunuyormu, böyle oluyorsa sen istediğin kadar ayır balıkları tedavi et, akvaryum camlarında eşyalarında filtre malzemelerinde yerleşmiş yaşamını sürdürmüş olacağı için balıkları ekleyince tekrardan oluşabilir diye düşünüyorum. Örneğin bazı ilaç firmalarının incelemelerindeki sonucu okuduğumda beyaz benek paraziti besleneceği bir canlı bulamazsa akvrayumda 4 gün içinde kendiliğinden ölebiliyor ilaçsız. Bu nasıl bir vaka onu bilemiyorum. mesutok2014-04-03 12:30:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReDBaRoNÇevrim Dışı

Kayıt: 07/02/2010
İl: Elazig
Mesaj: 334
ReDBaRoNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2014 12:37
[QUOTE=mesutok]İşte ana tankta uygulamanın bir faydası olarak ben şunu düşünüyorum tıbbi bilgili biri değilim buna sebep olan columnaris vakasını iyi tanımıyoruz nasıl yaşamını sürdürür varlığını gibi, akvaryum eşyalarına camlarınad a tutunuyormu, böyle oluyorsa sen istediğin kadar ayır balıkları tedavi et, akvaryum camlarında eşyalarında filtre malzemelerinde yerleşmiş yaşamını sürdürmüş olacağı için balıkları ekleyince tekrardan oluşabilir diye düşünüyorum. Örneğin bazı ilaç firmalarının incelemelerindeki sonucu okuduğumda beyaz benek paraziti besleneceği bir canlı bulamazsa akvrayumda 4 gün içinde kendiliğinden ölebiliyor ilaçsız. Bu nasıl bir vaka onu bilemiyorum. [/QUOTE]

Ana tankta eğer bütün patojen etkenlerden kurtulunmak isteniyorsa en kesin yöntem bütün kumu malzemeyi akvaryumu 4-5 gün kuru şekilde mümkünse güneş altında bekletmektir en kesin yöntem budur.Suda her zaman hastalık yapıcı organizmalar bulunabilir ancak balık sağlıklıysa hasta olmaz.
Hastalıktan en iyi korunma yöntemi balığı sağlıklı stresten uzak besleyebilmektir.Yoksa sularımızda her zaman hastalık yapıcı organizmalar bulunur.
O olay beyaz beneğe özel bir durumdur beyaz benek dediğimiz canlı çok hücreli bir parazittir ama columnarisin etkeni bakteriyel yani tek hücreli bir canlıdır ikisi tamamen farklı yani.
redbaron_2014-04-03 12:37:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir