Akvaryum suyu bulanıklık giderme(sorun çözüldü 1.sayfa resim ekledim.


kadirhanblkcıÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2012
İl: Aydin
Mesaj: 76
kadirhanblkcıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2012 17:25
herhangi bir renk düzenleyiçi ilac kullanmıyorsanız maden suyu öneririim gazını acık bırakıp kacırdıktan sonra 50 lt ye yarım şişe oranında kuan belki faydası olur

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gereksizuyeÇevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2012
Mesaj: 129
gereksizuyeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2012 23:04
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=uqq9VXjufKM&feature=youtu.be[/VID]gereksizuye2012-03-12 23:04:57

arkadaşlar aksesuarları çıkardım. mercan kurusu iki plastik ot ve bir küçük boy küp. ilk gün 10 litre ikinci gün 5 litre su değişimi yaptım. ilk değişimde dip temizliği yaptım. şimdi su çok berraklaştı.
 
muhtemelen benim sarı renkli bulanıklık dediğiniz gibi aksesuarlardan imiş. oda kuvvetle muhtemel küp.
 
şimdi kovaya suyu doldurup mercanı ve plastikleri için attım bakalım salınım yapacak mı.
 
yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DarkleÇevrim Dışı

Kayıt: 15/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 372
DarkleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2012 00:15
Akvaryumun güzel görünüyor,birkaç tavsiye vermek gerekirse,kullandığın taşların yerine akvaryumcularda satılan standart dere kumu kullan ve bir kaç anubias bitkisi koymanda hem dekoru güzelleştirecek hemde balıkları sevindirecektir.Bu bitkiler kalın ve geniş yapraklıdır, bakım gerektirmez.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AYLİNBLGÇevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 13
AYLİNBLGÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2012 07:43
Balık yemini sakın açık almayın kipa migros gibi yerlerdeki yemler  kutuda olsa çok kalitesizdir champion var oralarda uyduruk yemler çok katı ve suni  boyalılar akvaryumcudan al Sera, Tetra ,Tropical,Jbl,New life specturum gibi kalite markalı pul iyi   kutu yemler var pahalı da değil ufak kutuları 7-8  tl civarı marketten yem almayın eminönünde uygun dükkanlar var yem dolu hem de fiyatta indirim yapıyorlar üstelik çiçek pazarında bu kaliteli yemleri ucuza alabilirsin ayrıca da ,uyduruk yemlerle çoğu balıklar dropsy iç parazit olur ve zayıflarlar balık veremi olur ben yemi değiştirdim çoğu balığım kurtuldu artık 3 değişik yem kullanıyorum teki yosunlu bitkisel yem o çok iyi geldi toparlandılar bebeklerde büyüdü hemen lepistes velifaralarıma ama kutu ve kaliteli marka yemler bu çok önemli ve o meleği başka akvaryuma alsanız canlı doğuranlarla uyum sağlamaz melek balığı eşi de yok mutsuz olur orda yada geri verin akvaryumcuya birbirine uyumlu türler alın melek bakıcaksanız sadece melek ve çöpçü alın velifera düşünüyorsan moli lepistes plati mutlu yaşarlar uyumlu yani bunlar buyuk detaylar aslında dikkat şart  sağlıklarına dikkat etmeliyiz başta tabi ki hayırlı olsun hepsi zamanla gelişsin mutlu olsun tür ve yeme dikkatAYLİNBLG2012-03-13 07:52:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gereksizuyeÇevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2012
Mesaj: 129
gereksizuyeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2012 08:33
yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.
hasan soner kardeşim kum olabilir. hatta bu forumda görmüştüm akarsu havası verilmiş taşlarla kum ve taşla öyle bir çalışma yapabilirim ilerleyen zamanlarda. ben uşakta yaşıyorum ve burada bitki bulmak zor. tek bulabildiğim bitki uzun ince bir şey dal dal. onuda beğenmedim.
 
yem konusuna gelince. bak şimdi kazıklandığımı hissettim. şampiyon benim yem. hem de dediğin gibi renk renk. en kısa zamanda önerileriniz doğrultusunda bir yeme geçmem lazım o zaman.
 
melek evet tek çünkü eşi öldü. bir eş daha aldım o da öldü. yani görünen meleğe eş dayandıramadım.
 
melek neden uyum sağlamaz ki o da tropikal değil mi. şimdiye kadar bir sıkıntı oluşturmadı. kendi başına takılıyor. kimseyi rahatsız etmiyor. onu da kimse rahatsız etmiyor.


hasan soner kardeşim anubias  demişsin. şimdi ana sayfadan bitkilerden baktım da bir sürü çeşidi var bu anubiasin. hangisi en bakım istemeyen acaba

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fahri-Çevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 336
fahri-Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2012 12:22
En bakım istemeyen kolay çoğalan ve yeni başlayanlara tavsiye edeceğim bitki saz dır.

AYLİNBLGÇevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 13
AYLİNBLGÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2012 14:07

Melek balığı çok hassas ve nazik bir balıktır bazen lepistesler ve diğer canlı doğuranlar ona saldırır bunu gördüm kağıt gibi bir balık çok güzel ben de bakmıştım ona ayrı akvaryum olsa daha iyi canlı doğuranlarla uyum sağlamaz asla bunu akvaryumcular da söyliyecektir size bu lazımdı bende neon istiyorum ama mollylere saldırıyorlar almadım uyumlu balıklar canlı doğuranlarda yani lepistes,moli,velifera,balon moli,ay moli,çöpçü,vatos kavga etmiyorlarsa plati ve kılıç kuyruk konabilir ama platiler agresifti ben ölünce daha almadım biraz saldırgandı benim platim ben şu an velifaraya taktım 3 yıldır hele benekli olanlara siyah beyazlılarına hastayım yavruları da kocaman doğuyor lepistes akvaryumumu zamanla veliferaya dönüştürücem olan lepisteslere de diğer akvaryumu kurucam atamam yani onları da beslicem.ben balıklarımı kıskanırım çünkü kimseye de pek veremem nedense akvaryumcuya bile.Yem olarak sana önereceğim yosunlu bir yem var bana çok iyi geldi Tropical super forte % 36 spiruluna içeriklisi netten bakabilirsin de ,yem çoğu yosundan oluşan süper bir yem ben dropsy hastalığı yaşadım ve bazı balıklar zayıfladı sonrasında tek düzey yem vermekten bu benim balıkları bu yem toparladı markettekiler yada 1 tl likler gibi katur kutur da değil çok sağlıklı market yemleri ve ucuzlar zararlı almayınız .Tropical markanın çoğu yemi öneririm  ve Tetra nın yemleri canlı doğuranlara uygun Tropical vegetable,Tetra pro,Sera vipan,Jbl novo color kaliteli yemler en yakın zamanda yemi atın kaliteli kutulardan alın balıkların sağlığı için bu önemli bir konu çünkü ayrıca onlara tablet yem de verebilirsin yosunlusu da var temel yem olanı da vereceğin 8-9 tl için balıklarını göz ardı etme bence arkadaşım ben bu ay daha kaliteli  bir kaç kutu yem deniycem sonuçları yazarım

AYLİNBLG2012-03-13 14:10:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DarkleÇevrim Dışı

Kayıt: 15/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 372
DarkleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2012 14:31
http://www.akvaryum.com/anubias_barteri_var_-_barteri_-_bitkir_26_496.asp#b
Benim sana tavsiye edeceğim türü yukarıdaki linkte,senin akvaryum boyutlarına da uygun.Ancak anubiasların çoğu türü dayanıklıdır,tabi Uşakta bulman belki zor olabilir ama İstanbul'da özellikle Eminönün'de fazlasıyla mevcut,belki internet siparişi verebilirsin.Bu türün yaprakları büyüktür ve kısa süre içinde yeni yapraklar çıkmaya başlar.Senin bahsettiğin bitkiyi biliyorum ve pek görsel açıdan tavsiye edebileceğim bir tür değil maalesef.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir