Akvaryum suyu ve ilaçları hakkında bilgi.


ECALEMDARÇevrim Dışı

Kayıt: 26/02/2015
İl: Ankara
Mesaj: 16
ECALEMDARÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2015 00:00
Merhabalar. Öncelik ile  sitenizde yeniyim. Uzun zamandır balık beslemeyi düşünüyordum, ve sonunda 150 litrelik bir tank kurdum. Malawi cichlidleri beslemeyi düşünüyorum. Yalnız tecrübesiz olduğum için bir çok konuda ne yapmam gerektiğini tam olarak bilmiyorum.Forumları inceledikçe aydınlanıyorum fakat aklıma takılan bir kaç problemimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Öncelik ile akvaryum suyu için bazı ilaçlar aldım. Bunlar Sera nitrivec, Sera aquatan ve deep fix metilen mavisi. Bu ilaçların kullanım sırası varmıdır ? Var ise hangilerinden başlanılmalıdır veya 3 üründe aynı anda suda kullanılabilir mi ? kullanılırken kapatılması gereken bir ekipman ya da dikkat edilmesi gerekilen bir husus varmıdır ? Yeni bir hobici olarak yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AkvaryumElazığÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/05/2013
İl: Elazig
Mesaj: 1083
AkvaryumElazığÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2015 00:10
      Foruma hoş geldiniz.
      Yeni kurulumlarda biyolojik döngünün oluşumunu hızlandırmak için dışarıdan bakteri kültürü ekleniyor. En bilindik ve piyasada rahatlıkla bulunan ve satın aldığınız Sera nitrivec, işinizi görecektir. Bu kültür kullanılırken iç filtre ve varsa dış filtre kapatılmamalıdır. Buradaki amaç bakterilerin, filtre içerisine ve kuma tutunup konaklamasını, burada çoğalıp biyolojik döngünün desteklenmesini sağlamaktır.
      Sera aquatan ise su düzenleyicidir. Yeni kurulumlarda ve su değişimleri sonrasında ihtiyaç duyulursa kullanılır. 
      Metilen mavisi ise çeşitli hastalıklarda kullanılır. En bilindik endikasyonu beyaz benek hastalığıdır. Bu ilacı kullanırken filtrerin kapalı olmasını tavsiye ediyorum. Keyifli hobiler 
      
      

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Teleskop35Çevrim Dışı

Kayıt: 05/09/2014
İl: Izmir
Mesaj: 57
Teleskop35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2015 01:19
Madde alinde yazayım.
1) nitrivec:Bakteri oluşumunu hızlandırmak için kültürdür.Filtreler devamlı çalışmalıdır.Hatta bir kaç damlada filtre malzemelerine de damlatsanız iyi olur.
2)Sera aquatan:SU düzenleyicidir.Çeşme suyundaki kloru ve ağır metalleri bağlayarak zararsız hale getirir.Su değişimlerinde kullanırsınız.Kullanım şekli kutu üstünde yazar.İlk kullanımda eklenmesi iyi olur.
3)Metilen mavisi:Dezenfektandır.Beyaz benek hastalığında veyumurtaların mantarlaşmaması için kullanlır.Zorunlu olmadıkça kullanmanızı önermem.İlk kullanımda koymanıza pek gerek yoktur.(eğer kullanmak zorunda kalırsanız filtreleri kapatmanızı öneririm.)

Ek olarak şu video yeni başlayacak olanlar için oldukça yararlı bilgiler içeriyor.


[VID]https://www.youtube.com/watch?v=YvWND3IxxRE[/VID]
Teleskop352015-02-28 01:24:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2015 09:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir