Akvaryum Ve Aparat Tavsiyesi


ZusthÇevrim Dışı

Kayıt: 14/08/2017
İl: Izmir
Mesaj: 1
ZusthÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2017 23:46
Selam arkadaşlar,
aslında balık beslemek gibi bir planım, hobim yoktu ancak kısa süre önce hediye olarak bir Japon balığı geldi(aslında türünü bile bilmiyorum ama turuncumsu, küçük bir şey olduğu için onu andırıyor). Şuan kısa süreliğine küçük bir fanusa benzer bir şeyde tutuyorum, zararlı olduğunu biliyorum ve hayvana eziyet etmemek için gerekli aparatı almak istiyorum, bakarsınız zamanla hoşlanıp iyice büyütürüm akvaryum işini.

Dediğim gibi bir adet Japon balığı var ufak boyutlarda, bunun için hangi ürünleri almam gerektiği hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ibrahim90Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/04/2017
İl: Izmir
Mesaj: 1432
Ibrahim90Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2017 23:57
Merhaba, hoş geldiniz. [:)]
Önce bir akvaryuma ihtiyacınız var.[:)]
Genelde tek Japon balığı için en az 40litre üzeri mümkünse 60 litre tavsiye edilir. Bence almışken 80 -100 litre civarı alınabilir ki hobinin ilerleyen zamanlarında akvaryum boyutu ve hacimi sizi kısıtlamasın. 80 - 100 litreye 3 ile 5 japon balığınada rahatça bakabilirsiniz. Petshoplara aldanıp 20 -30 litre akvaryum alıp hem balığınıza hemde kendinize eziyet etmeyin.
Aldığınız akvaryumun hacmine göre ısıtıcı , filtre , ışıklandırma , ve kum gerekli. Bu ürünlerin kapasitelerinin ne kadar olacağı ile alakalı detaylı bilgi forumda mevcut.
Bu sürede sağ üst köşedeki hobiye başlangıç sekmesinden yaralanabilir. Daha sonra balık türünüz ile e alakalı sayfaları okuyup detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz
Hayırlı uğurlu olsun.
[EDIT]Ibrahim90,2017-08-14 23:58:22[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ad hominemÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 397
ad hominemÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2017 00:03
50 litrelik bir akvaryum alacağınızı düşünecek olursak aydınlatma için T8 florasan, iç ya da şelale filtre, iki çeşit yem, opsiyonel olarak taban malzemesi yeterli. Küçük bir iç filtre yeterli olacağı gibi benim asıl tavsiyem iyi bir şelale filtre almanız olur. Taban malzemesi olarak ince taneli kum alabilirsiniz ama şu boyalı çakıl taşlarından kesinlikle almayın. Japon balığı için ısıtıcıya gerek yok. Şelale filtre suyun yüzeyini yeterince dalgalandıracağı için hava motoru almasanız da olur.

Haftalık %20 su değişimi, ara ara dip çekimi yapabilirsiniz. Tek balığın akvaryuma yükü fala olmayacaktır. Fazla yemleme yapmadığınız ve suyu değiştirdiğiniz sürece su değerleriniz sabit kalır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

math1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 817
math1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2017 00:03
Merhabalar,
Balığınız hayırlı olsun. Akvaryum hobisi biraz masraflı, zahmetli ve ilgi isteyen bir iş. Zaman zaman saatlerinizi bu işe ayırmanız gerekebiliyor. Dolayısı ile öncelikle şuna karar vermeniz bence iyi olur bu işi seviyor musunuz ve devam etmek istiyor musunuz? Aksi halde zamanla bu iş sizin için zevksiz ve işkence haline gelebilir aynı şekilde balığınız içinde. Size tavsiyem forumda kurulan japon akvaryumlarını incelemeniz ne ölçüde bu işe gireceğinize karar vermeniz. Eğer bu hobinin size uygun olmadığını düşünüyorsanız balığı sahiplendirmeniz belkide sizin için en iyisi olacaktır. Eğer incelediğiniz kurulumları beğenirseniz ve yapmak isterseniz forumda bir çok kisi size yardımcı olacaktır(Sonradan gördüm bir cok değerli arkadaşımız yardımcı olmaya başlamış zaten [:D]). İyi hobiler [:)][EDIT]math1,2017-08-15 00:05:13[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir