Akvaryum ve zebra cichlidlerimle ilgili?.


KaanEÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 280
KaanEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2009 01:37
Arkadaşlar arkadaşımın bir akvaryum yapması ve balıklarından eş olan iki zebrayı bana vermesi ile bende bu işe girdim. Birkaç sorum olucak cevaplar için şimdiden teşekkürler.

1-Zebralarımın ilk yavrularının sayısı 25ken birden bire sayı 4-5'e düştü ve ortalıkta hiç yavru ölüsü görmedim. Sanırım yavruları yediler? Yavruları ne zaman anne babadan ayırmalıyım?

2-İç filtremi sürekli açıkmı bulundurmalıyım yoksa gece kapatsam olur mu? Kapatmak istememin nedeni suyu çok dalgalandırması, balıklar huzursuz olur mu?

3-Akvaryumun içine yumurtlasınlar diye kırık testi gibi birşey alacaktım, evde benzer şeyler vardı ama ben mikrop kaparlar diye koymadım, maalesef ben testi alamadan kumları kazıp cama yumurtlamışlar, üzüldüm bir sorun olur mu?

4-Kimi günde 1 kimi günde 2 kere yem ver diyor, doğrusu nedir?

5- Ve en önemli sorum; Şuan boş olarak 120lt bir akvaryumum, 20 lt yavru akvaryumum ve zevra çiftimin olduğu 25lt lik akvaryum var. Bu akvaryum bunlara çok küçük olduğu için başka bir (~60lt) akvaryuma koymak istiyorum ama şuan ki akvaryumlarına çok alıştıklarından sorun olur diye korkuyorum. Eğer 25 lt bu balıklara işkence değilse değiştirmiycem ama tersi durumda onları rahat edicekleri büyük bir akvaryuma alırım.

6-İç filtre yavruları çeker mi? Çekmesin diye etrafına tül sarıp cırtla tutturucam?

7-2 gün önce yumurtladılar, yumurtalar ne zaman açılır?

Biliyorum çok soru sordum ama sonuçta bu balıkları gerçekten çok sevdim, yavrularını korumaları, akvaryumun altını üstüne getirmeleri, yavrularını korumak için kendilerinden bikaç yüz kat büyük beni bile dövmeye çalışmaları (ısırıyorlar), anne baba birlik olup kocaman seramik süsü itmeleri çok ilginç Tebessüm Onlara daha doğal bir ortam sunabilmem için bilgili olan arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdal HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,10749[/C]
Kayıt: 01/05/2006
İl: Mugla
Mesaj: 5215
Erdal HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2009 08:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir