Akvaryuma Kaya Ve Mercan Ekleme


Erat07Çevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2022
İl: Antalya
Mesaj: 189
Erat07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2022 21:54
Üstadlarim yeni bir maswa akvaryumu kurdum ve iki adet mercan ve dört beş adet delikli kayalardan vardı elimde 100x45x50h boyutundaki akvaryuma ekledim alttan kayıt var üstte kuşak yok(hangisi kayıt hangisi kuşak bilmiyorum alt destekleri var üst destekleri yok) altta 20 litre silis 1mm kum serili flora biyo filtre var akım çok kuvvetli değil ama malum bu balıklar çok güçlü yem verirken okadar hızlı ve güçlü birbirlerine carpiyorlar ki kayalara böyle çarpma ihtimalleri ve cami parcalama ihtimalleri gözümün önüne geldi bir anda ve açıkçası korktum taslarin sallananlarini yani altı tamamen düz olmayanları düz olursada estetik durmayanlari koymadım mercan ve düz tabanlı taşları da altlarına biyolojik süngerden iki cm olacak şekilde keserek koydum kum ilede saglamlastirdim sorum şudur biyolojik filtreyi bu şekilde kullanmak zarar verir mi? Ve bir sekilde bu kayaları silikonlamadan kullanmak risk teşkil ediyor mu lütfen sadece konu hakkında tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa sevinirim insanlar buraya danışma sorun çözümleri için başvuruyor ve hem kendimin hemde bircok arkadaşın problemlerine yanıt veriliyor sonsuz teşekkürler ama bazı kişiler sürekli olumsuz sürekli sen hayvanlara zarar veriyorsun şunu yapiyorsun bunu yapıyorsun şeklindeki yorumları da yeni başlayan birçok hobiciyi buraya yazarken çekinir hale getiriyor. Bu arada konuyu umarım doğru yere açmışımdır [EDIT]Erat07,2022-10-31 21:55:53[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ErtanGulenÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 10/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 813
ErtanGulenÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2023 13:38
Selamlar,

Tropheus ve benzeri büyük ve hızlı balıklara baktıgım donemde iki sekilde onlem almıstım;

- Kayaların capını hesaplayıp dusse dahi cama gelmeyecek sekilde yerlestirmeye calistim.
- Once kayaları koyup sonra kum ile etraflarını desteklemiştim, altına zaten strafor kullandıgım icin yuvarlanmayı bir nebze zorlastırmıstı.

Fakat balıklar birbirine carptıgı yada davrandıgı gibi kayalara yada cama benzer sekilde carpmamaya dikkat ederler zira once kendi canlarını dusunup zarar gormemk uzerine hareket ediyorlar. :)

Biyolojik sungeri o sekilde kullanmanın bir zararı olmayacaktır, elinizde hafif oynatarak denediniz mi sağlan durmuyor mu? Bu arada hic bir zaman taş silikonlamadım, balıkların kolay kolay yıkamayacağı boyutlarda kullanmaya çalıştım. Bir iki fotoğraf ekleyebilir misiniz.

Teşekkür Edenler: [T]236568,Erat07[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir